View Single Post
Eski 02-04-2008, 22:11   #10
Bilal
Ağaçsever
 
Bilal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 36
Bu adam otu bitkisi diğer adıyla Ginseng'miş. Uzakdoğuluların hayat iksiri dedikleri, şifalı ve güç artırıcı birbitki.

Alıntı: http://www.sirinunye.com/detay.asp?hid=1012
Atalarımızın “Adam otu” dedikleri dünyanın bazı yerlerinde binlerce yıldır kullanılan güç artırıcı ginseng bitkisinin fındığa alternatif olarak bölgemizde yetişebileceği belirtildi.

Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Engin Kontaş tarafından yapılan açıklamada, güç artırıcı şifalı bitkilerin en etkililerinden olduğu söylenen ve Uzakdoğu'da 'hayat iksiri' olarak bilinen ginseng’in, Karadeniz şartlarında yetiştirilebileceği ifade edildi.

Bütün dünyada “güç veren” bitki olarak bilinen ginseng’in Karadenizli üreticiler için çok iyi bir gelir kaynağı olacağını ifade eden Kontaş, bölge toprağının bu ürünü yetiştirmek için oldukça uygun olduğunu dile getirdi. Kontaş, "Ginseng 2 bin yıldan bu yana Çin, Kore ve Japonya'da kullanılıyor. Köklerinin insan metabolizması üzerindeki olumlu etkileri sayesinde son yıllarda bütün dünya ginsengin önemini fark etti" dedi. Ginsengin insan üzerindeki etkileri ise şunlar oluğu açıklandı:"D grubu vitaminler taşıyan ginseng’in, kan basıncını düzenleyici, kalp kuvvetlendirici, kolesterol seviyesini düşürücü, cinsel gücü artırıcı özelliği vardır. Ginseng özellikle erkeklerin üretkenliğini, erkeklik hormonu ve sperm miktarını, cinsel gücünü ve özellikle prostata karşı dolaşım sistemlerini olumlu bir şekilde etkiler."

Bilal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön