View Single Post
Eski 29-03-2008, 11:41   #1
umitlee
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-10-2006
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 6
Değiştirilen akvaryum suyunu, yararlı olarak kullanma

Öncelikle bu konuyu evcil hayvanlar bölümü altında açma nedenim. Bir hayvansever olarak ve beslediğim türler üzerinden naçizane bir öneride bulunmak isteyişimden kaynaklanmıştır.

Biri 300 Lt. diğeri 100 lt. hacimli iki adet tankta beslediğim balıklarım var. 300Lt.de Frontosa, küçük olan bitkili biyotop akvaryumumda ise Asya türleri beslemekteyim.

300 lt.lik tankımda bitki yoktur ve ortalama 15 gündebir 50 lt.nin üzerinde dip çekimi yapmaktayım ve eksilen su için taze su eklemekteyim.

Bitkili tankımda ise yine 15 günde bir yaklaşık 15 lt. su çekimi yapmaktayım. Böylece iki haftada 70 lt.ye yakın su çekimi yapmış olmam neticesi beni bu konu üzerine düşünmeye sevk etti.

Ve tanklarımda hiç kimyasal kullanmamam dolayısıyla bu çektiğim suyu çevremdeki kaldırımdaki ağaca ve arka bahçedeki çiçeklere veriyorum. Ancak bir hususuda belirtmeliyim. 300 lt.lik tankımda bir miktar tuz kullanmaktayım, bu tuzların bitkilere zararı olabileceğini düşündüğümden oldukça az miktarlarda vermeyi uygun görüyorum.

Böylece çiçekler için ayrıca bir su israfım olmuyor. Bu döngü ile hem balıklarım için su kalitemi koruyor hemde sudaki nitrat ve diğer minerallerle bir yerde çiçeklerime destek olduğumu düşünüyorum.

umitlee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön