View Single Post
Eski 29-03-2008, 11:06   #52
umitlee
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-10-2006
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 6
Merhabalar, ben Tanganyikacıyım. 300 Lt.lik tankımda 1 Erkek 3 Dişi Forntosa Burundi var. Erkeğin boyu 15cm. dişiler 12 cm.

Sayın, TURKPRINC3SS eklediğiniz fotoğraf Frontosadır. Akvaryum ebatlarınızı öğrenmek isterim. Eğer Frontosa besliyorsanız ortalama her balık için 70-80 lt. su hacmi gereklidir belirtmek isterim. Çiklid türleri içerisindeki en dayanıklı türdür. Sakin ve ürkek mizaçlı gibi görünselerde oldukça atak ve hızlı olabilmekteler. Tankınız küçükse mutlak surette ciddi yaralanma hatta ölüme varabilen kavgalar yaşayabilirsiniz. Bol kaya, testi ile desteklenmiş PH 8,0 ve genel sertlik 8 üzeri olan suları severler. İlk etapta yavaş gelişiyor gibi görünselerde ergen olmaya başladıklarında bu aşığı hızla kapatırlar.

Bu arada sayın SPAWN japon balıkları hemen birçok tür tarafından rahatsız edilirler. Japonlarla uyumlu olarak çöpçü ve vatoz harici balık bulamazsınız. Orta sertlikte fazla bitkili olmayan tankları severler. Japon türleri için ideal tank hacmi 80 lt. üstü olması uygundur. Melek ise bitkili ve yumuşak suları tercih ederken daha küçük hacimli tanklarda bakılabilmeleri mümkündür.

umitlee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön