View Single Post
Eski 28-03-2008, 10:27   #49
Hakan KINACI
Ağaç Dostu
 
Hakan KINACI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 951
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi spawn Mesajı Göster
çok teşekur ederım bilgilerınız için benım 2 tane akvaryumum var bırı 55* 55* 55 dıyerı ise 60*30*20 birirnin içinde çıklet balıklarını beslıyorum dıyerını içinde: ise japon balıklarım var heralde melek balıgı onun içinden alıçam
İlk akvaryumunuz 166 litre ikinci akvaryumunuz 36 litre sizce hangisi daha büyük? hangisinde malavi beslenir?

"arkadaşlar çıklet balıklarından biri çukur kazıyor kazdıgı cukuva kımseyı yaklaştırmıyor ve butun balıları kovalıyor hamıle olabılır mı"

Eş tutacakları zaman bu şekilde çukur açmaları ve orayı sahiplenmeleri gayet normal bir davranıştır. Malaviler çukura vs yumurta bırakmazlar sadece çukuru bölge olarak belirler ve orada eşleşirler erkek o bölgeya gelecek olan tüm balıkları kovalar sadece dişisini oraya gelmesi için zorlar ve titreme hareketleri ile dişiyi oraya çekmeye çalışır. Malaviler her zaman yumurtlarını ağızlarında tutarlar, yaklaşık 21 gün kuluçka dönemi vardır ve o güne kadar dişi hiç bir şey yemez ve yavrularını belirli bir boya kadar ağızında besler yavruların saklanacak yeri yoksa kesinlikle diğer balıklara canlı yem olacaktır.

"arkadaş ben 100cm akvaryum kumayı duşunuyorum sizce arkadaşlar içine hangi ıstıcıyı kullamalıyım
ve hangi diş filitreyı kullanmamı önerirsiniz şimdiden cevaplarınız için teşekkur ederim
saygılar
"

100*20*30 mu 100*50*60 mı kaça kaçlık bir akvaryum yani planlarınızda kaç litrelik bir akvaryum olduğu bilinmediği için; içerisinde kullanacağınız ısıtıcı 100,150,200,300 wattlık ısıtıcılar olabilir şu an 100 lük akvaryum demekle size ısıtıcı tavsiyesinde bulunmak yanlış olur.
Dış filtre de aynı şekilde ama kaç litre alırsanız alın filtreniz en az aldığınız akvaryumun litresini, saatte 3 kez çevirecek şekilde olmasına dikkat edin.
mesela 200 litrelik bir akvaryum için saatte 600 litre çeviren bir filtre olması şart tabii bu bana göre böyle.....
Ayrıca malavi balıkları akan suda oynamayı severler bu yüzden akvaryumunuzun içine de iç filtre koyun ve içeride sirkülasyon sağlanırken suyun içinde oluşan harekette balıklarınızı filtrenin su basma ucunda oyun oynadıklarını göreceksiniz.
Ancak, bunu yaparken bu filtrelerde havada veriliyor siz hava hortumunu çıkarın ki sevinçle oynasınlar hava veren motorlarla pek ilgilenmmiyorlar.

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön