Bizim buralarda İri taneli,sarı veya turuncu renkte olanına alıç,kırmızı minik taneli olanına yemişen deniliyor.Üretim teknikleri hakkında bir fikrim yok.Çünkü doğadan direk toplama şansımız olduğu için hiç aklımıza gelmemişti.Hatta bu yıl epeyce alıç turşusu tükettim
Hatta geçen yıl karayollarının yol yapımı sırasında harfiyatları bir alıç ağacının üzerine doğru dökmeleri sonucu babam kıyametleri koparmıştı.İnsanlar bu tepkisine önce anlam verememişti dağ taş alıç dolu neden bu kadar kızdı diye.Babamda"yıllardır burdan geçersiniz,kiminiz gölgesinde soluklanırsınız,kiminiz meyvasını yersiniz,kiminiz hiç acımadan çiçekli dalını kırarsınız,o sizden birşey istemeden yıllardır burda yaşayıp gidiyor.Yok olunca kıymetini anlarsınız ama iç içten geçmiş olur.Siz garibim ağaçtan ne istiyorsunuz "demişti