View Single Post
Eski 26-03-2008, 10:17   #9
kürşad
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Masaya çıplak 3mm çapında galvaniz teller 8-10 cm arayla döşenecek. Bu sistemin çalışma şekli düşük voltajlı (12 volt) yüksek amperajlı (60-90 Amper) gibi bir akımın tellerden geçerken telleri sııtmasıdır. Tellerin arasına perlit veya kum koyun, Tellerin altına yani masa yüzeyine betopan türü bir taşıyıcı konur. Üzerine matkapla delikler açılır. Bu delikler sizin de sorduğunuz drenaj delikleridir.

Telleri bu iş için özel üretilmiş bir üretece bağlanır. Aletten çıkan bir kabloya bağlı olan termostat çubuğu tellere değmeyecek şekilde tavaya saplanır. tavanın derinliği 15 cm kadardır. İçindeki materyal yüksekliği de bundan 1-2 cm düşük tutulur. Masanın üzerine yaptığınız alçak tünelin en yüksek noktasından bir sulama borusu geçirin, üzerine de sisleme başlıkları takın, hattı da su kaynağınıza bağlayın. Böylece çeliklerinizin sulanması konusu da hallolmuş olacak.

Tavayı elektrikle ısıtmazsanız bir kalorifer sistemi ile ısıtabilirsiniz. Sıcak su boruları teller yerine tava üzerinde dolaşacak şekilde dizayn edilir. Bunun içinde yerden ısıtma sistemlerindeki tipte borular kullanılır.
Name:  tava.jpg
Views: 2449
Size:  21.0 KB
Basitçe böyle bir tesisat yapmayı planlıyorum.
Tavayı yapmak için iki tarafı aleminyum plaka kaplı çatı paneli var bir tane.
Onun altına sık aralıklı demir bir ızgara ve bacaklardan oluşan bir masa gerekiyor.
Üstüne de pvc borulardan yaptığım alttaki iskeletin benzeri ve hem iç hem dışa olmak üzere 2 katlı naylon kaplama.
Name:  Resim(087).jpg
Views: 3261
Size:  36.2 KB
Çatı panelinin yanlarına 5 cm lik strafor köpük tabakayı keserek 20 cm yüksekliğinde kenar yapıp bunun içine de 15-20 cm yükseliğinde torf-toprak doldurmayı planlıyorum.
Üstteki resimde kırmızı çizgiler 3/4" pvc su borusundan ve dirseklerden oluşacak. Daha önce sera yapmak için aldığım ama yer darlığından dolayı bitmeyen seranın borularını değerlendirmiş olacağım.
Ayrıca çatı panelinin üstüne yanlarına 3 veya 4 mm lik matkapla delik açıp boydan boya yatıracağım buradan da fazla suyu tahliye etmeyi planlıyorum. Sulama için de Mine hanımın örnek verdiği sisleme başlıkları iyi bir fikir.
Şimdilik sobanın arkasında köpük kutunun içine çimlediğim tomatillo tohumları çimlenmeye başladı. Bunun haricinde denemek için kocayemiş, çilek, kivi, ayva, biber, domates tohumları da var ama onlarda gelişme yok.

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön