View Single Post
Eski 23-03-2008, 21:57   #47
nursun
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-10-2007
Şehir: batman
Mesajlar: 37
Hangi Bitki ? Hangi Hastalığa iyi Gelir?

Arkadaşlar böyle bir konu açtım çünkü ben, bitkilerin şifasına çok inanıyorum.Aslında ilaçların çoğunun ana maddesi bir **** birkaç bitki.

Ben fakültedeyeken "Bitki Gen Kaynakları" dersimize giren bir hocamız vardı ve bize tıbbi bitkiler açısından ülkemizin çok zengin olduğunu söylerdi.
Gerçektende öyle .

Bu başlık altında belki arkadaşlarımızdan bu konuda deneyimi **** bilgisi olanlarla bilgilerimizi paylaşırız diye düşündüm .Ama bu konuda dikkat edilmesi gereken birşey varki öncelikle doktora başvurmalıyız.Çünkü her bitki her insanda aynı etkiyi göstermeyebilir.

İlk olarak ben deneyimimi paylaşmak istiyorum.Benim zaman zaman böbreklerinde kum ve taş oluşur.Çok şey denedim ama asıl şifayı AVAKADO(Persea Gratissima) da buldum.

Reçetem şöyle:3 lt suya 10-15 adet kadar avakado yaprağını atıp bir taşım kaynatıp soğutuyorsunuz.Gün içinde bunu tüketiyosunuz.Taki taş düşene kadar.Bunu bana doktorum tavsiye etti.Avakadonun böbrek kanallarını kayganlaştırıcı özelliği olduğu için taş kayarak daha rahat düşürüyormuş. Bana faydası oldu dilerim böbrek taşı düşüren herkese de faydası olur.

Aslında böbrek taşlarını parçalayan bir reçetem daha var ama o bitki olmadığı için onu ilerki zamanlarda isteyen olursa paylaşırım.

Ben burada bitkilerin şifası paylaşılsın istiyorum.Umarım güzel bir paylaşım olsun.

nursun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön