View Single Post
Eski 22-03-2008, 21:56   #91
karamelo
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-03-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 2
Selamlar, öncellikle belirteyim, çok güzel bir işe girişmişsiniz, umarım herkes yardımcı olur ve ortaya çok yararlı ve gerekli olan bir veritabanı çıkar. Bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

Bir önceki soruyla ilgili şunu söylemek isterim, bir bitki farklı yerlerde aynı sıcaklıklarda farklı sonuçlar gösterebilir. Hocamızın bize anlattığı ve hatırladığım kadarıyla kadarıyla bir örnek verebilirim, bir bitki genelde -10 derecede donuyor ve zarar görüyorsa, başka bir yerde (mesela farklı özellikler gösteren bir mikroklimada) gene -10 derecede donmayabilir. Ama yinede düşük sıcaklık, **** yüksek sıcaklık gibi genellemektense, derece ile belirtmek daha keskin bilgiler verebilir.

Birde birkaç önerim olacak, bitki bilgisi görüntüleme sayfalarının aşağı doğru uzun bir liste şekllinde gitmesi yerine sekmeli bir tasarım düşünülebilir. Verebileceğim en güzel örnek hepsiburadanın ürün bilgilerinde kullanılan olabilir. Bunun bir yan faydası daha olabilir, tüm bitki verisini veritabanından okumak yerine, gerekli sekmedeki bilgiler alınarak daha ekonomik bir kullanım sağlanabilir.

Diğer bir düşüncem ise biraz zor gibi gelebilir. Sitenin nasıl bir altyapı ile donatıldığını bilmemekle beraber, ilerde site şuankinden çok daha popüler olduğunda muhtemel olacak, siteye girememe, aşırı yüklenmelerine çözüm olabilecek bir düşünce:
Web tabanlı arayüze paralel, ayrı bir programla veritabanına erişilebilir. Böylece veri girme, okuma da kolaylaşabilir. **** programı yapmışken tüm veritabanını bir kütüphane gibi gösterebilmek, bu sayede siteye yüklenmeden veritabanının tamamı torrent gibi paylaşım platformlarından dağatılabilir.

Umarım gereksiz fikilrerle kafanızı karıştırmamışımdır, kolay gelsin

karamelo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön