View Single Post
Eski 21-03-2008, 12:53   #1
Oğuzhan
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Ispıt (galdirik, kaldırık) Yemekleri

Şimdi tam zamanı
Name:  ispit.jpg
Views: 13508
Size:  43.6 KB

ISPIT

Malzemeler :

1 kg. ıspıt
4-5 kaşık tepeleme tereyağı
3-4 adet yumurta
2 baş irice soğan
50 gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber.

1) Ispıtlar yıkanır ve yaprakları kesilerek ayıklanır. Sonra 2 cm. uzunluğunda doğranır.

2) Bir tencereye ıspıtların üzerini örtecek kadar su konulur ve ıspıtlar yumulayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan ıspıtlar ılıyınca avuç içinde hafifçe sıkılarak suyu çıkarılır.

3) Ayrı bir tencerede de teryayağı eritilir. Yemeklik doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra kıyma ilave edilerek soğanlarla birlikte kavrulur.

4) Kavrulan soğan ve kıymaya ıspıtlar ilave edilierek bir kaç dakika daha kavrulur ve sonra içine yumurtalar kırılıp yeterince tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır. Yumurtalar pişince yemek ateşten indirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön