View Single Post
Eski 20-03-2008, 15:02   #43
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Basit ve lezzetli bir tavuk tarifi de benden:

Yöresi:Sütçüler
Adı :Hürmeli pilav

Bir bütün tavuk alınır ve orta boy bir tencerede haşlanır. Haşlanan tavuk çıkarıldıktan sonra kalan tavuk suyu ölçülerek 4 bardak bulgur ile pilav pişirilir. ( Bulgur ölçüsünün iki katından bir ölçü eksik tavuk suyu ile)

Pilav pişerken tavuketi ince ince didiklenir. Büyükçe bir tavaya bir çorba kaşığı tereyağı **** 2 çorba kaşığı katı yağ eritilir içine 3-4 diş sarmısak ezilip atılır bir kaşıkta salça ilave edilir. Biraz kızartıldıktan sonra didiklenen tavuk parçalarıda atılıp bir müddet karıştırılır.

Pilavın yarısı büyükçe bir tencereye serilir üzerine didiklenip sotelenmiş tavuk etleri serilir
tekrar üzerine kalan pilav dökülüp düzeltilir ve tencerenin kapağı kapatılır. Bir müddet dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun. Yanında illada cacık çok keyifli olur )

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön