View Single Post
Eski 17-03-2008, 22:55   #4
safiris
Ağaçsever
 
safiris's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-03-2008
Şehir: Köln / Bursa
Mesajlar: 98
Selamlar,

Bu bitkinin ormanlarimiza bir zararinin olacagini hic tahmin etmiyorum cünkü bu tarlaya ekimi yapilan bir bitki oldugu icin, ormanlarimiza zarardan cok yarari olacagi muhakkatir.

Brassica napus sadece yag elde edilmek icin ekiliyor. Miscanthus Ginanteus yazlizca isinma yagi elde edilmekle kalmiyor. Diger otlardan oldukca uzun ve kisa sürede gelisim göstermesi nedeniyle Hayvan kaba yemi olarakta kullanilmakta buda cok büyük zorluk ceken ciftcinin daha ucuza yem temini anlamina geliyor. Ayrica Bambu tarzi gövdesinden elde edilen talas ile mobilya sektöründe sunta malzeme olarak kullanilmakta.

Ülkemizde ciftci Hayvan yemi olarak misir ekimi yapiyor. Misir bitkisinin boyu 2-2,5 mt iken Miscanthus Giganteusun boyu 3-3,5 mt. buda cok daha fazla ürün elde etmek anlamina geliyor. Avusturya da iki tarlaya yan yana ekilen misir ve Miscanthus Giganteus arasindaki farki cok net olarak görmüsler.

Ayrica unutmamaliyiz ki gelecekte dünyamizin yer alti kaynaklari tükenecek. Daha simdiden Benzin fiyatlarindan bunu görüyoruz. Dogal gazda da zaten disa bagimliyiz ve satici ülkeler dogal gaz akisini azalttiginda **** kestiginde ne gibi güclükler yasadigimizi hepimiz biliyoruz.

Ülkemizin ve cocuklarimizin daha güzel yarinlara ulasmasi dilegi ile

Herkese Selamlar


Düzenleyen safiris : 13-04-2008 saat 00:08
safiris Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön