View Single Post
Eski 17-03-2008, 12:48   #2
safiris
Ağaçsever
 
safiris's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-03-2008
Şehir: Köln / Bursa
Mesajlar: 98
Enerji Bitkisi Filotu çin kamışı

Arkadaslar ülkemiz icin cok önem tasiyan enerji konusunu islemek istedim. Bitkilere sevdaliyim ve hatta bu sevda artik delilik boyutuna ulasti.

Sizlerle gelecegin enerji bitkisi olan Miscanthus Giganteus Türkcede Fil Otu **** Cin Kamisi olarak gecen bitki hakkinda edindigim bilgileri paylasmak istedim.

Miscanthus Giganteus anavatani Cin cok hizli bir gelisim göstermekte ve boyu 3-3,5 mt ye ulasmakta (sadece 1 yilda). Avrupada simdiden Miscantus Giganteusun tarimina baslandi ve oldukca iyi sonuclar alindigi tespit edildi.

Az suya ihtiyac duymasi ve iscilik geseksiniminin sadece ilk senede yabanci otla mücadele ve gübreleme ve diger senelerde sadece su ve gübre ihtiyacinin olmasi oldukca ekonomik bir bitki oldugunu göstermekte.

Miscanthus Giganteusun kullanim alanlari Hayvancilikta kaba yem , Mobilya sektörü ve cok önemli olan Enerji ihtiyacinin karsilanmasi olarak siralanmakta.

Icerdigi yüksek oranda ki yakit yagi ile simdiden bir cok Avrupa ülkesinde enerji ihtiyacini karsilamada kullanilmaktadir. Miscnathus Giganteus C4 tipi bitki sinifina girdigi icin ayrica Küresel Isinmada da gelecek icin cok büyük önem tasimaktadir. Hatta bir teoriye göre dünyanin her tarafina Miscanthus ekildiginde cok hizli bir sekilde Atmosferdeki Karbondioksit emilinin olacagi ve buna karsilik hizli bir sekilde Oksijen üretiminin artacagi söylenmektedir.

Bazi Avrupali sirketlerin ülkemizden yeterince destek beklediklerini ( Vergi muafiyeti ve Devletten Destek ve Pirim gibi) ve bunun karsiliginda Türkiyede Alternatif enerji olarak Miscanthus Giganteusu üretip bundan enerji elde edilmesidir. Yani kisacasi yine bizden alacaklari kaynak ile bize elde ettikleri enerjiyi satma düsüncesi diyebiliriz.

Sizlerle paylasmak istedigim kendi enerjimizi kendimizin saglamasi ve yabancilara verilecek destegi yine kendimizin almasi ve ülke ekonomisine katki saglamak. Sonucta bu saglanacak destekler hepimizin cebinden cikacaktir. Bu nedenle bu konuya kendi insanimizin biran önce egilmesi temennimdir.Kendi yagimizla kendimiz kavrulalim.

Bu konuya ilgi duyacak olan arkadaslari bilgilendirmeyi kendime görev olarak görüyorum. Hersey ülkemiz insaninin daha mutlu bir gelecegi icin diyorum.

Miscanthus Giganteus yazarak internette arama yapabilirsiniz. **** bana sorulariniz varsa memnuniyetle cevaplarim.

Herkese Selamlar


Düzenleyen safiris : 13-04-2008 saat 00:07
safiris Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön