View Single Post
Eski 14-03-2008, 00:21   #4
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
E.F.E kaç senelik çiftçisiniz bilemem, ancak artık çiftçimiz körükörüne yetiştiricilik yapmamakta, son turfanda oturak fasulye yetiştirerek pazara sunmakta. Bu pazara göre iyi üretim yapan akıllı çiftçilerimiz üstelik oturak yani bodur çeşitler yetiştirmekte, böylece bahsettiğiniz işçiliklerin büyük kalemi de yapılmamakta, diğer üretim masrafları da bütün ürünlerde var, onu da modern tarım teknikleriyle minimuma indiriyorlar, üstelik sertifikalı ürün üretip yüksek fiyata satıyorlar, üretim açık alan üretimi olup ısıtma gideri de yoktur, artık üreticilerimizin çok ama pek çoğu da salma sulama yapmamakta, bu konuda teşviklerden de faydalanmakta. Bütün ürünlerin hasatında ise işçilik ister.

Sizin tercihiniz olan meyveciliğe gelince meyveciliğe itirazım yok, dediğimiz gibi iyi bir üretim planlaması yapın.

İtirazım
Alıntı:
Geçmişten,aileden gelen reçberliğim ve şu anda da piyasadaki gözlemlerim sonucu sebze ve meyve deneyimlerim sonucunda tarla üreticiliğinin bittiğini
demenize.

Akıllı, iyi planlama yapan, güzel münavebeler kuran üreticiler bu konularda hala üretim yapmaktalar ve para kazanmaktalar.

Tarım sektöründeki yenilikleri, gelişmeleri izlemenizi ve bu konuda atadan dededen kalma yöntemleri değil, modern teknikleri uygulamanızı,tarım il müdürlüğü ve ziraat fakültesi ile de ilişkiyi kesmemenizi tavsiye ederim. Tarım il müdürlüğünden o yılın ürüne göre üretim maliyetlerini ve satış fiyatlarını talep ederseniz verirler. Manisa' da üretim yapacaksanız Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni ziyaret edin, modern yetiştiricilik teknikleri konusunda danışın.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön