View Single Post
Eski 10-03-2008, 09:11   #22
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yukka Mesajı Göster
Çevremde çok yakınlarda mimoza ağacı yok. Şimdiye kadar çok merak etmeme karşın hiç görmemişim bakla gibi tohumları. Yurt dışından ağaç getirip dikiyorlar dört bir tarafa. Bizim ülkemizde bu kadar kolay üretilen ağaç cinsleri varken ... Mimoza çok güzel bir ağaç. Kokusu ve görüntüsü müthiş. Kolay boy atıyor. Neden bol bol üretip belediyelere satmıyorsunuz???
Sevgili Yukka,
Ne hikmetse bizim ülkemizde belediyeler kendi bölgelerinde olmayan ve hatta nedense ithal bitki ve ağaçları yaşayıp yaşamayacaklarını düşünmeden getirip dikerler. Halbuki yörelerine has bitki ve ağaçları çoğaltıp dikseler ne muhteşem olur. Belki hatırlarsınız bir zamanlar sanayi getirisi var iye Türkiyenin her tarafına Kavak ağaçları diktiler. Hatta hatta şehirlerdeki evlerin bahçelerine yol kenarlarına Kavak ağaçları diktiler. Sonra ne oldu şehir içindekiler büyümeye başlayınca inanılmaz bir polen yağmuruna maruz kalındı ve kalınıyor.

Kaldıki Anadoluda büyük miktarlarda dikilen kavak ağaçlarının çoğu heba oldu.Şimdilerde ise Paulwina çılgınlığı var bakalım sonu ne olacak.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön