View Single Post
Eski 09-03-2008, 21:44   #5
guzidee
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-03-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 25
Selahattin Bey,

Yanitiniz icin tsk ederim.

Toprak : Gecen yil butun bahcenin uzerine yeni toprak atildi. Uzerine, rulo cim uygulandi. Tabi, gelen topragin tuzluluk derecesini bilemiyorum. Bunu nasil olcerim?

Drenaj : Gecen yil bahcenin drenaji icin de anlasmistim ama uygulama sirasinda seyahatte idim. Ne yapildigini tam goremedim ama bir kat kum attiklarini biliyorum fakat kanal vs acilmadigindan eminim.

Ote yandan, bahce dik bir yamactaki kucuk bir duzlukte oldugu icin, ust kisimlardan bahceye bir akis oldugu kesin. Bunu asagi dogru suzemiyor olabilir, bu saptamaniz dogru bence de. Peki bu isi kime yaptiririm? Cok teknik/beceri isteyen ve pahali bir is midir?

Cignenme ve silkeleme : Bahceye birsey silkelenmiyor. Bizler de cim uzerinde hic dolasmiyoruz. Ancak kediler ve kopek uzerinde. Kopek 20 kg. Cimin cignenmesi icin yeterli bir agirlik midir?

Kum + Hayvan Gubresi : Bunu hangi asamada yapayim? Bu ay bahceyi iyice kazip, uzerine yine toprak attirmayi dusunuyorum. En uste, cim tohumu atmadan once mi uygulanmali bu oneriniz? Bir de sinek yapar mi?

Tesekkurler

guzidee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön