View Single Post
Eski 06-03-2008, 10:56   #16
Eaglion
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 415
İzzet Bey,

Eğer Vyssera'nın önerisini yapmayı siz de istiyorsanız. Deneyebilirsiniz. Tek seferde yapmak zorunda değilsiniz.

Eğer seneyi beklerseniz hem daha sert ve kalın hem de daha formu bozulmuş bulabilirsiniz.

Denemek isterseniz, biraz zahmetli ama yapılabilir bir yöntem şu olabilir. Daha çabuk sonuç alabileceğiniz yöntemler de var. O yöntemleri ileriye, başka ağaçlara saklayalım. Riski biraz fazla.

* Önce ağacı bir kaç gün susuz bırakın. Bu dal ve gövdeden suyun çekilmesini ve daha az direnç göstermesini sağlar. Kırılma olasılığı azalır.

*Anlattığınızdan anladığım kıvırmak için gövdeyi oldukça zorlamanız gerekiyor. Bunun için kalın tel kullanacaksınız ve daha uzun süre telli kalacak. Bu gövdeyi zedeleyeceği için telleme öncesi mutlaka gövdeyi sarmanız gerekecek.


* Eğip bükerken bir iki çıtırtı gelmesi normal. Hatta bunlar iyileşirken gövdeyi daha da kalınlaştıracaktır. Ancak bir iki çıtırtı. Fazlası değil. Gövdeyi bu noktaya kadar yavaşça eğin.

* Gövdenin en tepesinde sağlam bir yerden, yine sarmak kaydıyla gövdeyi bükmek istediğiniz tarafta direk saksıya telle bağlayın. Bu tellin zaman zaman boyunu kısalarak eğiktiği artırmak için kullanacaksınız. Bunun için boyunu kısalmak için kullanabileceğiniz bir yöntem bulmanız lazım. Yapı marketlerde iki tarafı kancalı ortası vidalı gerdirme aparatları var. Büyük kolileri Çelik telle bağlamak için kullanılıyor. Bu iş görebilir.

*Her bir iki haftada gövdenin esneklini kontrol edin. Eğer biraz daha eğebileceğinizi hissederseniz, yine susuz bırakıp biraz daha eğin.

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön