View Single Post
Eski 05-03-2008, 21:10   #10
çekirdek
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Sevgili Coyote, oradakilerin tüylerinin sertliğini bilemiyorum ama şöyle kullanmayı bir dene istersen;
Aldığın ısırganların üstten beş altı santimini keserek ılık suda biraz bekletir ve yıkarsan yakıcılığını giderirsin.
Ve sonra,
biraz ince doğra. Domates de doğra. Bolca çökelek te koy.
Biber kurularından iki-üç tanesini ocak üzerinde çok yakmadan gevret ve soğut.
Öncekilerin üzerine ufala biberleri. Zeytin yağını da koy -cimri davranma ama-.
Ama bunu pironla, özür, çatalla yemeğe kalkma. Bütün havasını kaçırırsın. Özellikle taze ekmeğin kabuğuyla ya da yufka, lavaşla kuyumlayarak yemelisin.

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön