View Single Post
Eski 03-03-2008, 14:37   #313
Eaglion
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 415
Sayın Tijeen,

Bir mesajınıza bakarken farkettim ki; bir önceki mesajımda resimler eksik yüklenmiş. Tekrar bakarsanız şimdi daha anlamlı oldu. Özür dilerim.

Bu arada, Ali Bey sizin ağacınızı öldürmekten korktuğunuzu söylemiş. Bu yenilerden tecrübelilere kadar herkesin başına gelebiliyor. Maalesef çaresi yok. Bu bakımdan ağaçlar üçe ayrılıyor.
1.Ne yaparsanız yapın yaşayacaklar.
2.Ne yaparsanız yapın ölecekler.
3.Bizim öldürdüklerimiz.

Bizim amacımız üçüncü grubu en azda tutmak. Bunun için bol bol okumak ve pratik yapmak gerekiyor.

Ben de yeni başladım sayılır. 10 ay oldu. İlk bir kaç ay sizin gibi çekindim ve sadece iki üç tane ve zaten ölme potansiyeli yüksek olan ağaçlarla vakit geçirdim. Biri hariç, hepsi idare ediyor gibi. Şimdi şimdi daha korkusuzca kesip biçebiliyorum.

Bunun için, yeriniz el verdiğince, kendinize bir değil birkaç tane fidan alın. Bir önceki mesajda da belirtiğim gibi; halihazırda standart formlardan birine uygun görünsün ve biraz da irice olsun. Ne de olsa siz küçükteceksiniz. Pay kalsın.. Yaptığınız işlemler sonrasında ölmediklerini gördüğünüzde cesaretimiz artacaktır. Ayrıca irilerin birinci grupta olma olasılığı daha yüksek.

Bir de şimdilik şunu aklınızda tutun. Her ne kadar, bonsai sanatı, sanatçısı dense de, bizim gibi yeniler için bir sanat değil, hele modern sanat hiç değil. Ağaç, oyun hamuru gibi sizin istediğiniz şekli değil, kendi kabul ettiği şekli alıyor. Sanat, agaçın istediği şekli bulmakta. Bu da zaman alacak. Ama olacak. Vaz geçmemek lazım.

Fidan(lar)ınızı almadan önce şu üç konuyu okuyup anladığınızdan emin olmun. Seçiminiz açısından yararınıza olacaktır.

Süpermarketten bonsai alırken dikkat etmeniz gerekenler

Bonsai'ye başlamak için, ne yapmak gerek?

Eğer bir fidanlıktan alacaksanız, aşağıdaki konuyla ne hedeflediğimizi bilip, ona göre seçme şansınız olur.

Bonsai kuralları

Kolay gelsin, iyi alışverişler.

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön