Konu: Dendrobium
View Single Post
Eski 02-03-2008, 23:11   #24
polatuz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Teşekkürler sayın Praecox,
Sizin tespitinize göre araştırma yaptım ve gerçekten bu bitkinin bulunduğu koşulların, neden böyle coştuğunu açıkladığını gördüm. İşte bu türün özellikleri:

---------------alıntı----------------------
Dendrobium Nobile Hybrids Culture
Dendrobium nobile hibritleri geç kış ve erken ilkbaharda dallar boyunca uzanan parlak renkli çiçekleri ile popülerdir. Yetiştirilmeleri kolaydır ama birkaç tane, türüne özgü gereksinimleri vardır.
Baharda yeni filizlenmeler başladığında, dendrobiumlar, su ve gübre artışından hoşlanırlar. Bahar ve yaz boyunca bu türün ihtiyaçları phalaenopsis ile benzerdir ama daha az ışık, daha fazla su ve gübre ister. Sonbaharda tür özellikleri değişir. Daha fazla ışık, soğuk hava ve gübrenin kesilmesi çiçeklenmeyi başlatır. Tomurcukların kurumaması için sulamaya devam edilir. Tomurcuklar, gece sıcaklığı daha düşük olduğunda ve yeni gelişen dallar olgunlaştığında ortaya çıkar. Bu durum genellikle kış ortasında genellikle ocak şubat aylarında görülür.
Bu bitkiler evde yetiştirildiğinde, sonbaharda, gece soğuğundan faydalanmaları için dışarıya çıkartılmaları, sadece don olması halinde içeriye alınmaları tavsiye olunur. Bundan sonra tomurcuklar oluşana kadar ev içinde soğuk bir noktaya alınır.
Bitkiyi geniş saksıya almayın. Küçük saksılarda, sıkışık köklü olmaktan hoşlanırlar. Toprak saksılar ve ağaç kabuğu karışımları bu bitkiye uygundur. Bazı yetiştiriciler uzun lifli sphagnum moss subtratı kullanırlar.
Dallarda Keiki'ler (yavru bitkiler) oluşabilir ve bunlar, kökler oluşmaya başladığında yeni bitkiler olarak başka saksıya alınabilirler. Eğer Keikiler oluşturup, çiçek tomurcukları vermezse, fazla gübre ve geceleri yüksek sıcaklıktan kaynaklanıyordur.

Kaynak: http://www.carterandholmes.com/dendronobcare.html

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön