View Single Post
Eski 02-03-2008, 10:07   #73
sezin&
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1
Herkese merhabalar...

Ben humik asitler üzerine tez yürüttüm. Artık konuyla ilgili bayağı bir bilgim oldu açıkçası. Ürünlerin kokusundan bahsedilmiş. Onunla ilgili bir iki şey söylemek istedim. Sıvı haldeki humik asit içerikli ürünler bazı bileşiklerle ekstrakte edildiğinden dolayı kokuları da çok farklı olmaktadır. Bazılarının içeriği şilempe olduğundan pekmez kokusu, NH3'le ekstrakte edildiyse yoğun bir amonyak kokusu (ki bunların azot yüzdesi fazladır) alırsınız. Bunun dışında firmalar tarafından yapılan en yoğun ekstraksiyon KOH ve NaOH'le yapılandır.
Tabii ki ürünün bozulmasıyla birlikte kokusunda da değişiklik olmaktadır. Bunu da söyle açıklayım: Araştırmam sırasında bir ürünün hem tarihi geçmişini hem de yeni tarihlisini analiz ettim. Kokusunda çok büyük bir farklılık vardı. Ayrıca etikette geçen yüzdece humik asit değeri eski tarihli olanda çok düşük çıkmıştı. Bu yüzden size tavsiyem mutlaka ürünlerin tarihlerine ve içeriklerine bakın. Açıkçası etiket üzerinde yazan değerler de genelikle tutmaz. Analizlerim sırasında bilinen bir kaç yerli firma haricinde değerlerin düşük çıktığını saptadım. İthal firmaların etkisi daha büyük oluyor. O yüzden merdiven altı satılan ürünlere çok dikkat edin, bilinen firmaların ürünlerinden satın alın. Çünkü boşuna para harcamış olursunuz..

sezin& Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön