Konu: Nergis
View Single Post
Eski 02-03-2008, 10:11   #65
Buket Aknar
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çekirdek Mesajı Göster
Bu sene nergisler genel olarak çiçek açmadı desek olacak galiba..
Bendeki yaklaşık yirmi soğandan bir tanesi minicik iki çiçek açtı, diğerleri sadece devasa yeşillikleriyle kaldılar. Geçen yıl çok iyi açmışlardı,kuruyana kadar soğan bakımlarını iyi yapmıştım halbuki. Kuruduktan sonra da çıkarıp üzerlerini kumla örtmüştüm.
Bu sene hiç saksısından çıkartmadan bekletmeyi deneyeceğim.

Ama Dafodil cinsindeki iki soğanım çok iyi çiçek verdiler. Ama onlar da geçen sene hiç çıkmamışlardı bile.
Acaba birer yıl atlayarak mı verimli oluyorlar diye de düşünüyorum. Çünkü aynı nergis soğanları geçen sene komşumda hiç çiçeklenmeyip bu sene iyiydiler.
Sevgili Çekirdek, ayni durumu ben de yaşadım. Geçen yıl nergislerimin ilk yılları olmasına rağmen bol bol çiçek açtılar, ancak ben farklı olarak nergislerin çiçeği geçince bahçemdeki yerlerinden çıkarmadım. Bu yıl dediğiniz gibi bol bol yeşil yaprak verdikten sonra sadece bir tanesi (yaklaşık 30 taneden) çiçek açtı gerisi bol yeşillik olarak duruyor. Ben de bu yıl yerlerinden almayı düşünüyorum. Kıbrıs'ta kime sorduysam nergis soğanlarının zamanla derinlere gittiğini ve bu şekilde sadece yaprak vererek çiçek açmadığını söyleyerek bana soğanları söküp tekrar ekerken altlarına küçük taş veya mermer yerleştirmemi tavsiye ettiler. Denemeyi düşünüyorum.

Dafodillere gelince geçen yıl yaklaşık 40 dafodil soğani ektim sadece biri çiçek açtı. Yerlerinden söküp koruduğumu sanırken bu yıl paketi açtığımda çoğunun çürümek üzere hatta çürüdüğünü görerek çok üzüldüm. Atmaya kıyamadığım için bahçenin her tarafına gelişigüzel ektim. Bunun yanı sıra "zaten onlar öldü" diyerek yeni dafodil soğanları da aldım. Tabii ki onları düzenli ektim. Yeniler henüz çiçek açmadı ama tomurcuk verdi buna rağmen eski erimiş, çürümüşlerden bir tanesi çiçek açtı. Çok sevindim. Demekki soğanlı bitkiler dayanıklıymış !!!!

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön