View Single Post
Eski 02-03-2008, 00:10   #9
Eaglion
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 415
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vyssera Mesajı Göster
Eaglion, aslında en dipteki küçük dal üst gövde olacak şekilde, ağaç kırılmadan uzun gövde sarkık şekilde bükülebilirse, olurdu. Değil mi?
Vyssera,

Sabah sana yazmaya başladım ancak site yine durdu. Gönderemedim. Tekin Bey'le buluşacağım için tekrar yazamadım.

Hatırlarsın ben Saksıda şelale tarzını biraz yapay buluyorum. Bununla birlikte, iki zor yanı var. Denge ve aşağıya giden dalın her zaman lider (tepe) rolüne devam etmesi aksi takdirde üstteki dallar onun yerine gelişiyor. İzzet Bey'e de bu nedenle ucunu yukarı kıvırmasını önermiştim.

Denge problemi için ise bildiğin gibi ağır ve ince uzun saksılar tercih ediliyor. Yine de yeterli değil. Dengeyi asıl sağlayan gövde ve kökler. Gövdenin aşağıya kıvrılana kadar oldukça kalın ve üçgen olması gerekiyor ki dengeyi sağlaya bilsin. Ben mersini bilmediğim için sana neden şelale önermediğini bu nedenle sordum. Eğer kısa zamanda yeterli gövde kalınlığı oluşturmayan bir türse oldukça zorlayıcı olacaktır.

Eğer yeterli gövde kalınlığı varsa, bükülmeye elverişli ve yeterli uzunluktaki her hangibir dal kullanılabilir diye düşünüyorum Diğer dallar ona göre şeklendirilebilir. Sormak istediğiniz bu muydu?

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön