View Single Post
Eski 24-02-2008, 20:58   #8
Hidro
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 36
Selahattin bey ,

Ec metre ye bagladigim elektrot son derece basit , 2 adet 5-cm uzulugunda paslanmaz celikten 3 mm capinda tel. Paslanmaz celik olmasinin ilk ve belirleyici sebebi oldukca basit, elektrot yuzeyinin, olabildigince uzun surede oksitlenmesi. En ideal elektrot bu yuzden altindir ama pahalidir. Altin kaplamada olabilir.Ben yaptigim arastirmalar ve uretici firmalardan aldigim bilgiler ile nikel alasimlarin bu isi icin ideal oldugunu ogrendim. Cevremde bulabildigim en iyi nikel alasimda paslanmaz celikti ve bu yuzden bunu kullaniyorum simdilik.Ayrica satin aldigim bir ec metrem var oradada grafit kullanilmis elektrot olarak.Ben de simdi kursun kalem ici kullanacagim kendi Ec metremde.

Dogrudur, hazir bir EC metrenin elektrotu biter ise gerisi cope atilabilir. Cunku yerine kendininiz elektrot yapip taksaniz empedans uyumsuzlugu oldugundan acip icini bir cok ayar yapmaniz gerekli o devrenin icinde .Bu da neredeyse imkansiz. Firmasindan o elektrotu almadan o ec metreyi kurtarmazsiniz.

Ama benim EC metrede hersey eliminiz altinda dolayisi ile cok basit olarak bulacaginiz bir cok malzeme ile elektrot yapmak mumkun, ayarlamakta.

Ayrica yayinlayin resimleri bakalim belki bir onerimiz olur

Hidro

Hidro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön