View Single Post
Eski 22-02-2008, 11:51   #159
Armagnec
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-11-2007
Şehir: Uşak
Mesajlar: 24
tohumlarımdan çimlendirme çalışmalarım

Eklenti 30676
Eklenti 30677
Arkadaşlar üstteki resimde vapur dumanları tohumlarından elde ettiğim çimlenmeleri görüyorsunuz, alttaki fotoğrafdada fesleğenler var. Fesleğenler şimdilik daha hızlı büyüyor. Vapur dumanları ise daha çok küçük. Evimin bir odasında bu şekilde ektiğim ateş çiçeği, horoz ibiği, sarı, kırmızı ve mavi renkte menekşeler, kırmızı karanfil, acı bakla çiçeği ve çeşitli mavi sarmaşık çiçeklerim var şimdilik sadece mavi çiçekli sarmaşıklar kök salmaya başladı onlarda çimlenince buraya fotoğraflarını ekleyeceğim. Eğer çimlendirme çabalarımda başarılı olursam.
Amacım tohumdan çiçek üretmeyi en iyi şekilde öğrenmek, sitenize abone olduktan sonra bu konuda kendimi geliştirmeyi çok istedim
Öencelikle sitede ki ve tohumları pazarlayan firmaların tohum kaplarında yazdıklarını uygulayarak başladım, evde yetiştirdiğim için tohum ekim sürelerini umursamadan başladım.
5 Litrelik bir torf kullandım ve tohumları sıcak suda dibe batana kadar bekledim ancak vapur dumanı tohumları kesinlikle dibe batmadı yapısında olabilir diyerek ben ektim ve çoğundan iyi sonuç aldım. başlangıçta bilmeyip de sonra ağaçlar.net sitesinde ve diğer makalelerde okuyupda sonradan uyguladığım işlemler oldu. Başlangıçta akşamları suluyordum sonra bir makale de çiçekleri akşamları sulamayın diye bir yazı okudum ve akşamları sulamayı bıraktım yine sonradan öğrendim gündüzleri tohumların üzerini siyah naylon torbalar ile kapattım ve haftada iki üç defa evimiz çok kuru olduğu için tohumların bulunduğu odaya buhar makinesini koyup iki üç saat çalıştırdım.
Benim öğrendiğim ve şimdiye kadar uyguladığım yöntemler bunlar tecrübeli arkadaşların verecekleri bilgileri bekliyorum. Her hafta sonu da durumu sitede bildirmeye ve yapacağım uygulama değişikliklerini bildireceğim.

Armagnec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön