View Single Post
Eski 20-02-2008, 09:04   #17
zeytunsever
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-02-2008
Şehir: osmaniye
Mesajlar: 84
8.4. Crop-Set

Crop-Set, mahsul üretiminde verimin istikrarlı yükselişini gösteren, dünyanın çeşitli coğrafik bölgelerinden, farklı ürünler için kaliteyi ve kararlılığı geliştiren yeni kuşak bir ürünü haber vermektedir. Bu bio-stimulant, toprağın içindeki kökte ve bitkinin kendisinde, doğal işlevleri optimize ederek ürünü arttırmakta ve bilimsel olarak seçilmiş bir içerik taşımaktadır. Toprağın mikrobiyal aktivitesinin değiştirilmesi bitkinin büyümesi ve gelişmesi için gereken yararlılığını arttırmaktadır. Yüksek performanslı vitamin ve minerallerin özel bir kombinasyonuyla beraber doğal bir bağlayıcı ve nitrojen (azot) katalizörü içermektedir.

Crop-Set uygulaması sayesinde mikrobiyal aktivitede ve gübre performansında artış, toprağın yapısında, vitamin ve mikrobesin emiliminde gelişme sağlanmaktadır. Patates, domates, pamuk, üzüm, turunçgiller, sebzeler ve birçok ürün gruplarında başarı sağlamaktadır.

Crop-Set teknolojisindeki elementler ve fonksiyonları ise;

Manganez: Solunumda, fotosentezde ve nitrojen kullanımındaki enzimleri aktive eder. Karolen, riboflavin ve askorbik asit formunda kullanılmıştır. Bakır: Tane, tohum, meyve ve yumru oluşumunda etkilidir. Tiamin: Topraktaki mikroorganizmaların enzim ve reaksiyonlarında kullanılan bir vitamindir. Nikotinamid: Karbonhidratların, yağ asitlerinin ve aminoasitlerin metabolizmasında kullanılır. Bitki ekstratı: Bağlayıcı ve sarıcı, nitrojen bağlama kapasitesi, köpük oluşumunu engelleyici maddedir (ürünün boyutlarının büyümesinden sorumlu). Demir: Klorofili ve cytokromların sentezindeki nitrojenazı katalize eder. Piridoksin: Hidrokolrid vitamin aminoasit metabolizmasına katılan hemen tüm reaksiyonlarda kullanılır. Riboflovin: Flavin adenin dinukleotide çevrilen bu vitamin, elektron taşıma sisteminde ve topraktaki mikroorganizmaların trikarboksilik siklusunda kullanılır. Laktobasil fermentasyon ürünü: Toprakta gübreyi indirgeyerek, besinlerin yararlılığını artıran mikroorganizmalara vitaminler sağlayarak populasyonlarının büyümesini uyarır.

Crop-Set ürünün üzerine uygun aletlerle spreylenen sıvı süspansiyon bir üründür. Ürüne ve istenen sonuca göre bir ya da iki defa uygulanmaktadır. Kullanım dozu hektara 600 ml’dir (ağaçlarda her ağaç için 2ml). Crop-Set fungisitlerin, herbisitlerin ve insektisitlerin çoğuyla aynı tank içinde karıştırılarak uygulanabilmektedir. Tankta karışım yapmadan önce bir test yapılması önerilmektedir (Anonymous 2000 i).

zeytunsever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön