View Single Post
Eski 19-02-2008, 11:36   #7
Eaglion
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 415
Ficus'un çok güzel görünüyor maaşallah.

Ulmus, benden tecrübelisin. Yazdıklarımın çoğunu benden daha iyi bildiğine de eminim. Haddimi aşmak istemem. Yine de bazı şeyleri yazmama izin ver. (Bu kadar çok okuyunca, tam Ali Desiderodaki gibi," teorik dersen zehir gibi, pratik dersen sallanmakta" durumdayım. Tekrar özür dilerim)

Evet yapraklar biraz kalabalık görünüyor. Yine de yapraksızlaştırmadan önce yapman gereken dal budamaları var gibi. Budama sonrasında istediğin yaprak oranını elde edebilirsin belki.


Benim gördüğüm budanma adayları, altan 2. ve 3. dallar neredeyse aynı hizzada çıkmış. Bunlardan sol taraftaki gidebilir. Benzer bir durum 3.ve 4. (sanırım sol taraftaki çıkarken ikiye ayrılmış, ona da 4 1/2 diyelim) dallarda da var. Her nekadar sağ taraftaki daha iyi görünse de aşağıdan sol, sağ, sol sırasına göre yine de sağdakini almak gerekecek.

Resimden anladığım kadarı ile dalların çoğu hemen hemen tam sağa ve sola dönük arkaya fazla gitmiyorlar. Eğer dalların bazılarını geriye doğru telleyebilirsen hem alt dalların güneş alması artmış olur hem de daha derinlik kazanabilir.

Bir de, ana dallardan sonraki ilk yan dal çatallanmaları çok ileride ve sayıca az. Bu yaprakların büyük kalmasına neden oluyor. Bendeki Ficus microcarpa'yı ilk budak hizzasına kadar sert budama yaptıktan sonra ilk çatallanma öncesinde her dalda 4-5 yeni dalcık oluşmaya başladı, hatta bunlar dahi çatallandı. Bu, budamadan sonra, sadece 3 hafta sonra oldu. Şimdilik yeteri kadar yaprak olmadı ancak yeni yapraklar orjinalinin çeyreği kadar bile değiller.

Umarım işine yarar.

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön