View Single Post
Eski 18-02-2008, 13:11   #4
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Herkese selamlar Yaprak budamasi hakkinda bir iki sey de ben yazmak istedim.

Yaprak budanasi yapacaginiz agaciniz guclu ve saglikli olmalidir, aksi halde yaprak budamasi agacinizi olumsuz etkileyebilir.

Yaprak budamasindan sonra agcinizin buyumesi yavasliyacaktir. agacinizin govde ve dallarinin kalinlasmasini istiyorsaniz agaciniza yaprak budamasi yapmayiniz. Yaprak budamasini, agaciniz istediginiz foruma geldikten sonra yapmaniz en dogrusudur.

Yapraklar agaciniz uzerinde tam olgunlastigi zaman yaprak budamasi icin en uygun zamandir(baharin ikinci ayindan sanra, ve yaz aylarinda) yaprak budamasindan sonra agacinizi golge bir yere almayi unutmayiniz.

Yaprak budamasi yaparken, budanan yapraklardan geriye 2-3mm.lik bir yaprak sapcigi kalsin kalan yaprak sapcigi yeni acilacak tomurcugu koruyacak ve sapcik, tomurcuk acilmaya baslamadan once dokulecektir.

Tropikal incirlerde yaprak budamasi yaninda yapilan derin bir budamadan sonra(6 hafta kadar) agac guclu ise budanan yaprak koklerinden ve agacin daha bircok yerlerinden yeni surgunler cikacaktir.

Tropik incirler arasinda olan Benjamin cesidi uzerinde mecbur kalmadikca(bir hastalik, yaprak yanmalari vs.) tum yapraklar hep birden budanmamalidir. Dallar uzerindeki buyuk yapraklar ve dal uclari budanabilir. ve bu islem yapraklar istediginiz kucukluge gelene kadar devam eder. Gucsuz bir dalin guc kazanmasini istiyorsaniz o dal uzerinde yaprak budamasi yapmayiniz.

Hepinize guzel calismalar diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön