View Single Post
Eski 14-02-2008, 21:08   #4
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi calaxixo Mesajı Göster
...Propolis extract,
...aslında listem biraz uzun ama ilk başlanğıcı bayağı önce başlamış ve sizlerden bu ürünler hakkında acil yardımlarınızı diliyorum.

Karışımım carnauba mumu ile karıştırılmış olup, yukarıda yazmış olduğum gibi eksik olanlardır. Nereden temin etme ve bununla ilgili yardımlarınız bana çok yardımcı olacaktır.


Saygılarımla,

Propolis, arılar tarafından ağaçların tomurcuk ve kabuklarından toplanan mum kıvamında kahverengimsi renkte reçineli bir maddedir.
Mikroplara karşı etkili özellikleri nedeniyle, bu madde kovanların mikroplardan korunmasını sağlar. Propolisin halk arasında şifa amaçlı kullanımının uzun bir geçmişi vardır. Hatta 1600’li yıllarda Londra’da resmi bir ilaç olarak kullanılmıştır. Zaman içinde, propolis pek çok farklı amaçla kullanıma konu olmuş, pastil, öksürük şurubu, dişmacunu, ağız gargara maddesi ürünü olarak pazarlanmıştır. Propolisin antimikrobik ve anti-enflamatuar etkileri olduğu görülmektedir.

Kullanım Alanları

• Romatizmal rahatsızlıklara yardımcı (10,11,12,18,19) Laboratuar araştırmalarında gözlenmiş anti- enflamatuar etkilerine dayanılarak, propolis romatik ve diğer enflammatuar hastalıklara karşı olası bir yardımcı ürün olarak önermektedir.
• Anti-Kanser özelliği (27,28)
• Şiddetli servisit (4) Laboratuar çalışmaları propolisin anti-bakteriyel etkisi bulunduğuna işaret etmektedir.(1,5)
• Yanıklar (15) Ön araştırma raporları propolisin kısmi kalınlıktaki yanık yaralarını iyileştirmeye yardımcı yararlı bir etkisi olabileceğini ortaya koymuştur.
• Zoster kaynaklı kornea komplikasyonları (26) Laboratuar çalışmaları propolisin anti-viral ve anti-enflamatuar etkisiyle yardımcı olabileceğini ortaya koymuştur.
• Diş ağrısı (2,6,21) Propolisin, örneğin jel olarak kullanıldığında, dişağrısını azaltmaya yardımcı olduğu yönünde ön kanıtlar bulunmaktadır.
• Diştaşı ve dişeti iltihabını gidermeye yardımcı (gargara) (2,6,14,20) Propolis ağız sağlığını ilgilendiren çeşitli alanlarda, örneğin ağrıları gidermeye yardımcı, enfeksiyonların tedavisine yardımcı, kemiklerin dışa kapatılmasına yardımcı ve yeniden şekillenmelerine destekte tavsiye edilmiş bir üründür.

Laboratuar çalışmaları propolisin ağızda biriken bakterilere karşı etkili olabileceğini düşündürmektedir.
• Diş yaraları tedavilerinde yardımcı (2) Hayvanlar üzerinde yürütülen çalışmalar sonrasında, bir dişin çekilmesinden sonra propolisin yaranın iyileştirilmesine yardımcı olduğu rapor edilmiştir.
• Zührevi herpes simplex virus (HSV) enfeksiyonları (3,22,24,25) Laboratuar çalışmalarında propolisin, herpes simplex virüsü 1 ve 2 türleri de dahil olmak üzere, anti-viral etkisi Propolisin muhtemel etkilerinin dayandığı mekanizma içinde bulunan bileşenler hakkında gerçekleştirilmiş araştırma bulguları gözden geçirilerek daha iyi anlaşılabilir (1). Zira, tek seferde birden fazla bileşenin yarattığı etkilerin araştırılmasında zorluklar bulunmaktadır. Dolayısıyla, aşağıdaki açıklamaların herbiri tek bir bileşen için geçerlidir. Tek bir bileşenin etkilerinin propolis gibi

son derece karmaşık bir maddenin muhtemel global etkileri üzerindeki katkılarını anlayabilmek ise çok daha zordur. Romatizmal rahatsızlıklar Laboratuar araştırmalarında gözlenmiş anti-enflamatuar etkilerine dayanılarak, propolis romatik ve diğer enflammatuar hastalıklara karşı olası bir yardımcı tedavi ürünü olarak önerilmektedir.Anti-Kanser olarak Şiddetli servisit Laboratuar çalışmaları propolisin anti- bakteriyel etkisi bulunduğuna

işaret etmektedir. Yanıklar Ön araştırma raporları propolisin kısmi kalınlıktaki yanık yaralarını iyileştirmeye yardımcı yararlı bir etkisi olabileceğini ortaya koymuştur. Zoster kaynaklı kornea komplikasyonları Laboratuar çalışmaları propolisin anti-viral ve anti-enflamatuar etkisi olabileceğini ortaya koymuştur.
• Enfeksiyonlar (5,7,9,13,16) Laboratuar çalışmaları propolisin çeşitli enfeksiyonların tedavisinde etkisi olabileceğini düşündürmektedir. İnsanlar üzerinde gerçekleştirilmiş ön araştırmalarda, ağız ve bakterilerine, zührevi herpese, ürin bakterisine, entestinal giardia enfeksiyonlarına veya H. pylori ‘ye karşı olası yararları rapor edilmiştir.
• Legg-Calve-Perthes (LCP) hastalığı / avasküler kalça nekrozu (8) Bu hastalıkların özelliği kalça eklemindeki kemiğin (femoral başlık) biyolojik olarak ölümüne sebep olmalarıdır. Bu hastalığa karşı kalça nakli ameliyatından sonra kalça eklemine propolis enjekte edilmesi hakkında olumlu sonuçlar bulunduğu rapor edilmiştir.
• Soğuk algınlığının önlenmesi (9,12,17,23) Laboratuar çalışmaları propolisin hastalık bulaşmasına karşı etkisi olabileceğini düşündürmektedir. Soğuk algınlığının önlenmesi Laboratuar çalışmaları propolisin hastalık bulaşmasına karşı etkisi olabileceğini düşündürmektedir.

http://www.dogaldukkan.com/pinfo.asp?pid=675

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön