agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   2021-2022 Tohum Paylaşım (kataloglar) (http://www.agaclar.net/forum/2021-2022-tohum-paylasim-kataloglar/)
-   -   devrann (http://www.agaclar.net/forum/2021-2022-tohum-paylasim-kataloglar/44953.htm)

devrann 19-10-2021 20:16

devrann
 
Herkesin güzel bir sezon geçirmesini dilerim. Paylaşmak istediğim tohumlar;

1-Solanum Chrysotrichum
2-Çermik biberi
3-Hatay Samandağ acı biberi
4-İsot Biber
5-Mitoyo patlıcan
6-Ceneviz fesleğeni
7-
8-



Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklamayın...

Lütfen Etkinlik Prensiplerini okuduğunuzdan emin olunuz.

Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz.

Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır.

Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.

ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.

Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...

Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.

devrann 29-10-2021 08:29

Solanum Chrysotrichum(Giant Devil's Fig)
 
https://i.hizliresim.com/bJaGoM.jpg
https://i.hizliresim.com/31VWJW.jpg
https://i.hizliresim.com/9gaBZd.jpg
https://i.hizliresim.com/1Uoh92.jpg




  • Bitki türü: Solanum Chrysotrichum
  • Bitki ömrü: Çok yıllık
  • Tohum çeşit adı: Yabani
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıl
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya
  • Size nereden geldi: İtalya
  • İlk paylaşan : -
  • Tohumun kökeni : Avustralya
  • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında benzer bir bitki yok
  • Kullanılan gübreler : Kullanılmadı
  • Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
  • Hasat yıl ve ayı: 2020 Haziran
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki tipi çok yıllık ağaçsı,çok güçlü gelişir.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Meyveleri solanum torvum meyveleri gibi salkım şeklinde gelişir ve biraz daha büyüktür.Meyveler yenmez,bitki üzerine patlıcan ve domates aşılanabilir.Olgunlaşınca meyveler sarıya dönüşür.İçinde patlıcan tohumuna benzeyen bir çok tohumu vardır.
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır.Mayısta kalıcı yerlerine dikilir.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir. Büyük saksılarda rahatça yetiştirilebilir. Suyu sever.
  4. İklim gereksinimleri: Bitki çok yıllıktır ancak kışları sıcak bölgelerde kışı atlatabilir.Sera dışında dondan etkilenir.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sarı renk alan meyveler tohum almak için uygundur.

devrann 29-10-2021 10:44

Çermik Biberi
 
  • Bitki türü: Capsicum Annum
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum çeşit adı: Çermik Biberi
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya
  • Size nereden geldi: 2020 Tohum Paylaşım Etkinliği sn Sernur
  • İlk paylaşan : Sn Sernur
  • Tohumun kökeni Diyarbakır Çermik
  • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında benzer bir bitki yok
  • Kullanılan gübreler : Kullanılmadı
  • Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
  • Hasat yıl ve ayı: 2021 haziran
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde yetişen ve 'Çermik biberi' diye adlandırılan biber çeşidinin tohumu başka bölgede
    ekilince kendine has özelliğini kaybediyor diye söylensede benim bahçemde yetiştirdiklerim belirtilen özelliklerde ve görüntüde ürün verdi. Rahatsız etmeyen acısı ile kahvaltıda bile çiğ yenilen bu biberin özelliklerini korumak için GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi tarafından ıslah çalışmaları başlatılmış.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Küçük hafif acı bir tür acı sevenler için turşusu çıtır çıtır yemesi güzel.Ben çok sevdim diyebilirim, pul biberini özelliklehafif acısını çok beğendim.
  • Yetiştirme özellikleri:İzmir gibi aşırı sıcak iklimlerde etrafında gölge sağlayacak bitkiler yetişmesi iyi olur sıcağa karşı hassas bir çeşit
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır.Mayısta kalıcı yerlerine dikilir.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir.Diğer biber çeşitleri gibi kalsiyum noksanlığına hassastır.
  4. İklim gereksinimleri: Bitki sıfır derecenin altındaki sıcaklıklarda zarar görür.
https://r.resimlink.com/oExzZuwY.jpg
NOT:Başka fotoğraf çekmeyi unutmuşum diğer fotoğraflar ve Sn sernur'un deneyimleri için linki paylaşıyorum.Yukarda bazı açıklamalarda Sn Sernur'un deneyim ve bilgilerinden faydalanılmıştır.
http://www.agaclar.net/forum/1599088-post8.htm

devrann 31-10-2021 13:12

Hatay Samandağ acı biberi
 
Bitki türü: Capsicum Annum
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum çeşit adı: Hatay Samandağ acı biberi
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya
Size nereden geldi: 2019-2020 Tohum Paylaşım Etkinliği Sn.http://www.agaclar.net/forum/1576629-post6.htm
İlk paylaşan : Sn.Musa Gündoğan
Tohumun kökeni:Hatay Samandağ
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında benzer bir bitki yok
Kullanılan gübreler : Kullanılmadı
Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2021 haziran
Bitki tipi ve gelişim durumu: sıcağı çok seviyor. Bol su istiyor. Yeşil ya da pul biber tüketimi olur.(Sn Musa Gündoğan)
Yetiştirme özellikleri:Yetiştirme özellikleri: (Sayın Birnefestoprak dan alınmıştır)

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar bahar ortasında serada ya da evde ekilebilir. İyi bakımla, fideler 5-6 hafta içinde toprağa alınacak aşamaya gelecektir. Tohumların, köklerin havalanmasına olanak sağlayacak, sulandığında parçacıkları birbirine yapışıp kök gelişimini zorlaştıracak/engelleyecek, suyu kolayca drene etmeyen bir ortama ekilmesini tavsiye etmem (or. kompostlanmış gübre, iyi su tutar ve bu iş için uygun olmayabilir). Tohum ekilecek toprağı kendiniz biraraya getirebileceğiniz gibi, bu iş için satılan ve içinde perlit olan ticari ürünleri de kullanabilirsiniz.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Ben taze biber tohumları için hiçbir özel yöntem uygulamıyorum.

2. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Biber tohumunun çimlenmesi için ışığa ihtiyacı yok ama fideler çimlendikten hemen sonra güneş ışığı gören (ya da güneş ışığını taklit eden yapay ışığın olduğu) bir alanda tutulup, "gerçek" yapraklarını oluşturduktan sonra ve toprağa şaşırtılana kadar çokça seyreltilmiş sıvı gübreyle beslenebilir. Tohumlar evde ekildiyse, toprağa alınmadan önce hergün öncekine göre bir miktar (ör. yarım saat aralıklarla) uzayan sürelerle güneşe çıkarılarak şaşırtma sonrası gerçekleşecek olumsuz etkilerin azaltılması sağlanabilir. Toprağa alınma aşamasında, fide çukuruna 2-3 avuç kompostlanmış gübre, daha sonra da gelişim aşamasında 7-10 gün aralıklarla bitkinin yapraktan emebileceği ya da topraktan verilebilecek bir sıvı gübre, çiçeklenme aşamasında mümkünse fosfor miktarı daha yüksek bir sıvı gübre kullanılmasını; fideler, şaşırtma aşamasında, toprağa alışana kadar sulandıktan sonra suyun kesilmesini ve fidelerin çiçeklenme aşamasına kadar yalnızca gün batımında su ihtiyacının olduğu anlaşıldığı zaman sulanmasını; meyve tutumu aşamasındaysa hergün değil ama gün aşırı ve azar azar sulanmasını tavsiye ederim.

3. İklim gereksinimleri: Aslen tropik bir bitkidir. Özellikle ılıman iklimlerde (ve güneyde) uzun hasat olanakları sunar. Yazın daha kısa sürdüğü iklimlerde yaşayan üyelerin, özel yetiştirme koşulları yoksa, erkenci/orta-erkenci biber çeşitlerini tercih etmesini tavsiye ederim.

4. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler olgunluk aşamasında yukarıdaki resimdeki gibi parlak kırmızı renk almaktadır. Meyveler, tam olgunluğa ulaşana kadar bitki üstünde bekletildikten sonra tohumlar çıkartılıp kurutularak tohum hasadı yapılabilir. Tohumları tam olarak kurumadan paketlememenizi tavsiye ederim. Aksi durumda küflenip bozulacaklardır.

https://i.hizliresim.com/93gdked.jpg

devrann 31-10-2021 13:29

İsot Biber
 
  • Bitki türü: Capsicum Annum
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum çeşit adı: İsot Biberi(kültivar balkanlı dolmalık çeşit)
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıl
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya
  • Size nereden geldi: 2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği Sn.http://www.agaclar.net/forum/1524815-post4.htm
  • İlk paylaşan : Anatohum 2015 / Sn. birnefestoprak
  • Tohumun kökeni Urfa
  • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında benzer bir bitki yok
  • Kullanılan gübreler : Kullanılmadı
  • Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
  • Hasat yıl ve ayı: 2021 haziran
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok kaliteli acı pul biber yapımında kullanılan, ince kabuklu, lezzetli meyveleri olan verimli bir çeşit.
    Anatohum Projesi kapsamında Sn. birnefestoprak tarafından bana gönderilen üç çeşit biber; Urfa'nın Balkanlı Ailesi tarafından kendisine gönderilmiş. Üç çeşit biber şekil olarak farklılık göstersede meyvelerin özelliklerinde (tad, koku. kabuk kalınlığı, acılık vb.) fark göremedim ben. (Sn oz26'dan alıntıdır.)
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Küçük hafif acı bir tür acı sevenler için turşusu çıtır çıtır yemesi güzel.Ben çok sevdim diyebilirim, pul biberini özelliklehafif acısını çok beğendim.
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır.Mayısta kalıcı yerlerine dikilir.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir.Diğer biber çeşitleri gibi kalsiyum noksanlığına hassastır.
  4. İklim gereksinimleri: Bitki sıfır derecenin altındaki sıcaklıklarda zarar görür.
[*]Çeşidin Hikayesi: Urfa'nin atalık çeşidi. Çok uzun arayışlardan sonra farklı tohumları denedim (önemli bir kısmının kaynağını teyit ettirememiştik). Has İsot olan bu tohum karışımı bana yörede karışımı pul biber yapımında kullanan Balkanlı ailesi gönderdi. Vurgulamak isterim; tohumlar aileye ait tohumlar değil ama aynı biberleri pul biber yapımında uzun yıllardır kullanıyorlar. Eksik olmasınlar, tohumları biberlerden çıkarıp bana gönderdiler. (birnefestoprak)
https://i.hizliresim.com/igtukpe.jpg
https://i.hizliresim.com/5v5rg76.jpg

devrann 14-11-2021 13:15

Mitoyo Patlıcan
 
  • Bitki türü: solanum melongena
  • Bitki ömrü:Iılık iklimlerde tek yıllık, tropik iklimlerde ise küçük bir ağaç şeklinde büyüyen çok yıllık.
  • Tohum çeşit adı:Mitoyo
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya
  • Size nereden geldi: Rareseeds
  • İlk paylaşan : -
  • Tohumun kökeni Japonya
  • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında benzer bir bitki yok
  • Kullanılan gübreler : Kullanılmadı
  • Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
  • Hasat yıl ve ayı: 2021 haziran
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki zayıf ve kompakt gelişir.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Meyveler büyük gözyaşı şeklinde topan ve mor renklidir meyveler uzun süre bekletilmediğinde çekirdek oluşturmaz ve acılaşmaz.Bizim bildiğimiz pazar patlıcanlarına göre daha hafif bir patlıcan aromasına sahiptir.Biz ızgarada denedik lezzet olarak pazar patlıcanlarının oldukça üstünde.
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır.Mayısta kalıcı yerlerine dikilir.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir.Bitki zayıf geliştiği için aşılı olarak yapılması patlıcan verimini arttırır.
  4. İklim gereksinimleri: Bitki sıfır derecenin altındaki sıcaklıklarda zarar görür.
[I][*]Çeşidin Hikayesi: Japonya'ya özgü bir çeşittir.

https://r.resimlink.com/QzXG0.jpg
https://i.hizliresim.com/9gaBZd.jpg


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024