![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 656
|
devrann
Herkesin güzel bir sezon geçirmesini dilerim. Paylaşmak istediğim tohumlar; 1-Solanum Chrysotrichum 2-Çermik biberi 3-Hatay Samandağ acı biberi 4-İsot Biber 5-Mitoyo patlıcan 6-Ceneviz fesleğeni 7- 8- Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklamayın... Lütfen Etkinlik Prensiplerini okuduğunuzdan emin olunuz. Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır. Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır. ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır. Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız... Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir. Düzenleyen devrann : 31-10-2021 saat 19:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 656
|
Solanum Chrysotrichum(Giant Devil's Fig)
![]() ![]() ![]() ![]()
Düzenleyen devrann : 29-10-2021 saat 10:52 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 656
|
Çermik Biberi
![]() NOT:Başka fotoğraf çekmeyi unutmuşum diğer fotoğraflar ve Sn sernur'un deneyimleri için linki paylaşıyorum.Yukarda bazı açıklamalarda Sn Sernur'un deneyim ve bilgilerinden faydalanılmıştır. sernur Düzenleyen devrann : 31-10-2021 saat 17:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 656
|
Hatay Samandağ acı biberi
Bitki türü: Capsicum Annum Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum çeşit adı: Hatay Samandağ acı biberi Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya Size nereden geldi: 2019-2020 Tohum Paylaşım Etkinliği Sn.Atilgan İlk paylaşan : Sn.Musa Gündoğan Tohumun kökeni:Hatay Samandağ Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında benzer bir bitki yok Kullanılan gübreler : Kullanılmadı Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2021 haziran Bitki tipi ve gelişim durumu: sıcağı çok seviyor. Bol su istiyor. Yeşil ya da pul biber tüketimi olur.(Sn Musa Gündoğan) Yetiştirme özellikleri:Yetiştirme özellikleri: (Sayın Birnefestoprak dan alınmıştır) 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar bahar ortasında serada ya da evde ekilebilir. İyi bakımla, fideler 5-6 hafta içinde toprağa alınacak aşamaya gelecektir. Tohumların, köklerin havalanmasına olanak sağlayacak, sulandığında parçacıkları birbirine yapışıp kök gelişimini zorlaştıracak/engelleyecek, suyu kolayca drene etmeyen bir ortama ekilmesini tavsiye etmem (or. kompostlanmış gübre, iyi su tutar ve bu iş için uygun olmayabilir). Tohum ekilecek toprağı kendiniz biraraya getirebileceğiniz gibi, bu iş için satılan ve içinde perlit olan ticari ürünleri de kullanabilirsiniz. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Ben taze biber tohumları için hiçbir özel yöntem uygulamıyorum. 2. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Biber tohumunun çimlenmesi için ışığa ihtiyacı yok ama fideler çimlendikten hemen sonra güneş ışığı gören (ya da güneş ışığını taklit eden yapay ışığın olduğu) bir alanda tutulup, "gerçek" yapraklarını oluşturduktan sonra ve toprağa şaşırtılana kadar çokça seyreltilmiş sıvı gübreyle beslenebilir. Tohumlar evde ekildiyse, toprağa alınmadan önce hergün öncekine göre bir miktar (ör. yarım saat aralıklarla) uzayan sürelerle güneşe çıkarılarak şaşırtma sonrası gerçekleşecek olumsuz etkilerin azaltılması sağlanabilir. Toprağa alınma aşamasında, fide çukuruna 2-3 avuç kompostlanmış gübre, daha sonra da gelişim aşamasında 7-10 gün aralıklarla bitkinin yapraktan emebileceği ya da topraktan verilebilecek bir sıvı gübre, çiçeklenme aşamasında mümkünse fosfor miktarı daha yüksek bir sıvı gübre kullanılmasını; fideler, şaşırtma aşamasında, toprağa alışana kadar sulandıktan sonra suyun kesilmesini ve fidelerin çiçeklenme aşamasına kadar yalnızca gün batımında su ihtiyacının olduğu anlaşıldığı zaman sulanmasını; meyve tutumu aşamasındaysa hergün değil ama gün aşırı ve azar azar sulanmasını tavsiye ederim. 3. İklim gereksinimleri: Aslen tropik bir bitkidir. Özellikle ılıman iklimlerde (ve güneyde) uzun hasat olanakları sunar. Yazın daha kısa sürdüğü iklimlerde yaşayan üyelerin, özel yetiştirme koşulları yoksa, erkenci/orta-erkenci biber çeşitlerini tercih etmesini tavsiye ederim. 4. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler olgunluk aşamasında yukarıdaki resimdeki gibi parlak kırmızı renk almaktadır. Meyveler, tam olgunluğa ulaşana kadar bitki üstünde bekletildikten sonra tohumlar çıkartılıp kurutularak tohum hasadı yapılabilir. Tohumları tam olarak kurumadan paketlememenizi tavsiye ederim. Aksi durumda küflenip bozulacaklardır. ![]() Düzenleyen devrann : 31-10-2021 saat 17:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 656
|
İsot Biber
[*]Çeşidin Hikayesi: Urfa'nin atalık çeşidi. Çok uzun arayışlardan sonra farklı tohumları denedim (önemli bir kısmının kaynağını teyit ettirememiştik). Has İsot olan bu tohum karışımı bana yörede karışımı pul biber yapımında kullanan Balkanlı ailesi gönderdi. Vurgulamak isterim; tohumlar aileye ait tohumlar değil ama aynı biberleri pul biber yapımında uzun yıllardır kullanıyorlar. Eksik olmasınlar, tohumları biberlerden çıkarıp bana gönderdiler. (birnefestoprak) ![]() ![]() Düzenleyen devrann : 31-10-2021 saat 17:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 656
|
Mitoyo Patlıcan
[I][*]Çeşidin Hikayesi: Japonya'ya özgü bir çeşittir. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|