agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşım Etkinliği 2021-2022 > 2021-2022 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni127Beğeniler
  • 1 Gönderen Resulgur
  • 42 Gönderen Resulgur
  • 35 Gönderen Resulgur
  • 26 Gönderen Resulgur
  • 23 Gönderen Resulgur

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-10-2021, 23:09   #1
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,600
Resulgur

Etkinlikte paylaşacağım tohumları burada tanıtacağım.

Bu yıl Hatay Şenköy'de tamamen doğal olarak yüz yıllardır geleneksel yöntemlerle susuz yetiştirilen Türkiye'de ve Dünya'da yetişme özellikleri örneğine az rastlanan bu atalık çeşitlerin tohumlarını paylaşıma açıyoruz.

01. Şenköy Domates
02. Şenköy Biber
03. Şenköy Börülce
04. Şenköy Acur
05. Şenköy Kavun
06. Şenköy Karpuz
07.






Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklamayın...

Lütfen Etkinlik Prensiplerini okuduğunuzdan emin olunuz.

Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz.

Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır.

Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.

ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.

Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...

Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.

Muno_16 beğendi.

Düzenleyen Resulgur : 18-10-2021 saat 13:47
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2021, 14:01   #2
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,600
Şenköy Domates

Name:  şenköy domates.jpg
Views: 473
Size:  65.0 KB
[*]Bitki türü: Domates[*]Bitki ömrü: Tek yıllık[*]Tohum çeşit adı: Şenköy Domates [*]Tohum kaç yıldır sizdedir: 1. yılı[*]Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Hatay - Şenköy[*]Size nereden geldi: - Köylülerden[*]Tohumun kökeni : Şenköy[*]Dağıtılacak Tohumun Saflığı: • 100 yıldan fazla bir süredir saflığı bozulmamış geleneksel yöntemlerle yetiştirilmeye devam eden atadan dededen gelen kuraklığa dayanıklı tohumlar[*]Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı[*]Tohum Hasat yıl ve ayı: 2021 Ağustos[*]Bitki tipi ve gelişim durumu: Yüzyıllardır Hatay Şenköy de yetiştirilen 2 çeşit domates var. Biri kırmızı bol verimli hafif dilimli bol çekirdekli ortalama 100-200 gr ağırlıkta ince kabuklu diğeri ise pembe renkli genelikle düzgün tipli bol çekirdekli ince kabuklu ortalama 150 -250 gr ağırlığında oluyor.[*]Yetiştirme özellikleri: Bu domateslere tarlaya şaşırtma sırasında tankerlerden sadece cansuyu veriliyor başka da bir sulama yapılmaz. Çapalama, yabancı ot temizliği ve toz kükürt uygulaması yetiştirilen bu domateslerden başka domates çeşidi yetiştirilmediğinden doğal orjinal atalık saf tohumdur.[/LIST]
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: ilkbahar ayında ekimi yapılır.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler ( Soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş gören, organik maddesi yüksek topraklı yerlerde iyi gelişim gösterir.
  4. İklim gereksinimleri: İlkbahar yaz aylarında ülkemizin birçok yerinde rahatlıkla yetiştirilebilir.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sezon sonu Ağustos- Eylül aylarında tam olgunlaşmış karakteristik özelliklerini sergileyen sağlıklı bitkilerden gelen meyveleren tohum alınabilir.
  6. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yüzyıllardır Hatay Şenköy de yetiştirilen 2 çeşit domates var. Biri kırmızı bol verimli hafif dilimli bol çekirdekli ortalama 100-200 gr ağırlıkta ince kabuklu diğeri ise pembe renkli genelikle düzgün tipli bol çekirdekli ince kabuklu ortalama 150 -250 gr ağırlığında oluyor. Her ikiside çok lezzetli ve SUSUZ yetişiyor ! • Her ne kadar taze tüketimlik çeşitler olsa da köylüler salçalarını bu domateslerden çıkarıyorlar, bence Dünya'nın en lezzetli salçasını yapıyorlar, biz severek tüketiyoruz . Eskiden ne güzel mis gibi kokardı dediginiz domatesler işte bu domatesler. ��

Paylaşım 30 kişi ile sınırlıdır.!


Düzenleyen Resulgur : 24-10-2021 saat 11:46
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2021, 14:14   #3
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,600
Şenköy Biber

Name:  şenköy biber.jpg
Views: 460
Size:  64.0 KB
[*]Bitki türü: Biber[*]Bitki ömrü: Ço yıllık[*]Tohum çeşit adı: Şenköy Biber [*]Tohum kaç yıldır sizdedir: 1. yılı[*]Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Hatay - Şenköy[*]Size nereden geldi: - Köylülerden[*]Tohumun kökeni : Şenköy[*]Dağıtılacak Tohumun Saflığı: • 100 yıldan fazla bir süredir saflığı bozulmamış geleneksel yöntemlerle yetiştirilmeye devam eden atadan dededen gelen kuraklığa dayanıklı tohumlar[*]Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı[*]Tohum Hasat yıl ve ayı: 2021 Ağustos[*]Bitki tipi ve gelişim durumu: [*]Yetiştirme özellikleri: Bu biberlere tarlaya şaşırtma sırasında tankerlerden sadece cansuyu veriliyor başka da bir sulama yapılmaz. Çapalama, yabancı ot temizliği ve toz kükürt uygulaması yetiştirilen bu biberlerden başka biber çeşidi olmadığından doğal orjinal atalık saf tohumdur.[/LIST]
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: ilkbahar ayında ekimi yapılır.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (Soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş gören, organik maddesi yüksek topraklı yerlerde iyi gelişim gösterir.
  4. İklim gereksinimleri: İlkbahar yaz aylarında ülkemizin birçok yerinde rahatlıkla yetiştirilebilir.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sezon sonu Ağustos- Eylül aylarında tam olgunlaşmış karakteristik özelliklerini sergileyen sağlıklı bitkilerden gelen meyveleren tohum alınabilir.
  6. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yüzyıllardır Hatay Şenköy'de yetiştirilen bu biber iri ve çok acı bir çeşittir. Belki inanmayacaksınız ama bu biberler de SUSUZ yetişiyor ! Taze tüketiminin yanında iplere bütün dizilen biberler kurutularak alışık olduğumuz acı pul biber kullanımının yanında haşlanarak biber salçası gibi elle ezilerek yemeklere karıştırılıyor. Şenköy 'ün meşhur yöresel lezzetlerden olan domatesli köftesi de susuz yetiştirilen domates ve biberlerden yapılıyor.

Paylaşım 30 kişi ile sınırlıdır.!


Düzenleyen Resulgur : 24-10-2021 saat 11:47
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2021, 11:45   #4
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,600
Şenköy Börülce

Name:  Şenköy Börülce.jpg
Views: 345
Size:  64.0 KB
[*]Bitki türü: Börülce[*]Bitki ömrü: Tek yıllık[*]Tohum çeşit adı: Şenköy Börülce [*]Tohum kaç yıldır sizdedir: 1. yılı[*]Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Hatay - Şenköy[*]Size nereden geldi: - Köylülerden[*]Tohumun kökeni : Şenköy[*]Dağıtılacak Tohumun Saflığı: • 100 yıldan fazla bir süredir saflığı bozulmamış geleneksel yöntemlerle yetiştirilmeye devam eden atadan dededen gelen kuraklığa dayanıklı tohumlar[*]Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı[*]Tohum Hasat yıl ve ayı: 2021 Ağustos[*]Bitki tipi ve gelişim durumu: [*]Yetiştirme özellikleri: Kuruya ekim dediğimiz yöntemlerle toprağa ekilen tohumlar ilkbahar yağmurları ile çıkar ve bir daha su verilmez. Çapalama, yabancı ot temizliği ve toz kükürt uygulaması yapılarak tek çeşit olarak yetiştirilen bu börülceler doğal orjinal atalık saf tohumdur.[/LIST]
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: ilkbahar ayında ekimi yapılır.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (Soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş gören, organik maddesi yüksek topraklı yerlerde iyi gelişim gösterir.
  4. İklim gereksinimleri: İlkbahar yaz aylarında ülkemizin birçok yerinde rahatlıkla yetiştirilebilir.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sezon sonu Ağustos- Eylül aylarında tam olgunlaşmış karakteristik özelliklerini sergileyen sağlıklı bitkilerden gelen meyveleren tohum alınabilir.
  6. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yine bu köyde susuz yetiştirmiş oldukları domates biber ve soğan ile birlikte yaz aylarında yapılan favori yemeklerden olan Hatay usulü taze börülce (köy halkı libye diyor) yemeği sevilerek tüketiliyor.

Paylaşım 30 kişi ile sınırlıdır.!

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2021, 22:53   #5
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,600
Şenköy Acur

Name:  Şenköy Acur.jpg
Views: 191
Size:  57.6 KB
[*]Bitki türü: Acur[*]Bitki ömrü: Tek yıllık[*]Tohum çeşit adı: Şenköy Acur [*]Tohum kaç yıldır sizdedir: 1. yılı[*]Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Hatay - Şenköy[*]Size nereden geldi: - Köylülerden[*]Tohumun kökeni : Şenköy[*]Dağıtılacak Tohumun Saflığı: • 100 yıldan fazla bir süredir saflığı bozulmamış geleneksel yöntemlerle yetiştirilmeye devam eden atadan dededen gelen kuraklığa dayanıklı tohumlar[*]Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı[*]Tohum Hasat yıl ve ayı: 2021 Ağustos[*]Bitki tipi ve gelişim durumu: [*]Yetiştirme özellikleri: Kuruya ekim dediğimiz yöntemlerle toprağa ekilen tohumlar ilkbahar yağmurları ile çıkar ve bir daha su verilmez. Çapalama, yabancı ot temizliği ve toz kükürt uygulaması yapılarak tek çeşit olarak yetiştirilen bu börülceler doğal orjinal atalık saf tohumdur.[/LIST]
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: ilkbahar ayında ekimi yapılır.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (Soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş gören, organik maddesi yüksek topraklı yerlerde iyi gelişim gösterir.
  4. İklim gereksinimleri: İlkbahar yaz aylarında ülkemizin birçok yerinde rahatlıkla yetiştirilebilir.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sezon sonu Ağustos- Eylül aylarında tam olgunlaşmış karakteristik özelliklerini sergileyen sağlıklı bitkilerden gelen meyveleren tohum alınabilir.
  6. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Hatay Şenköy'de yöre halkının kıtte dedikleri bu acurlardan koyu yeşil olanı daha tatlı iken turşuluk olarak ninelerimiz beyaz olan çeşidi daha çok tercih etmişler.

    • Taze tüketiminin yanında sıcak yaz günlerinde salata ve soğuk ayranla yapılan cacık ları muhteşem oluyor. Yöre halkı atadan dededen gelen sürdürülebilir tohumlara gözü gibi bakıyorlar.

Paylaşım 30 kişi ile sınırlıdır.!

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2021