agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2021-2022 Tohum Paylaşım (kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni55Beğeniler
  • 23 Gönderen Atilgan
  • 15 Gönderen Atilgan
  • 17 Gönderen Atilgan

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-10-2021, 21:12   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
atilgan

Etkinlikte paylaşacağım tohumları burda tanıtacağım.

1) "Tender Grey Zucchini" (körpe gri kızartma kabağı)
2) Kaynananın Dili Acı Biberi
3) "Blue Beauty" Domatesi


Düzenleyen Atilgan : 05-11-2021 saat 19:30
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2021, 21:34   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Körpe Gri Kızartma Kabağı

Tender Grey Zucchini (Körpe Gri Kızartma Kabağı)
Tohum Türü :Kızartma Kabağı (Curcurbita pepo)
Tohum çeşit adı: Tender Grey Zucchini (Körpe Gri Kızartma Kabağı)
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara
Tohumun geldiği yer: Ticari Tohum. USA
Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, organik bazlı diğer ürünler
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: Eylül 2021
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Dikildiği bahçede başka kabak yoktu ve en yakın bahçeler 300 metre çıvarında idi.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Kol atmayan yeşil ve gri tonlarında benekli son derece verimli ve lezzetli bir tür. Büyüdükçe oval bir hal alıyor. İri olanları bile çok taze bulunduğu için gri olan adı körpe gri olarak deyiştirilmiş. Bir başka bahçede hastalık dayanımı yüksek hibrit kabaklarla birlikte dikildi ve onlar kadar mantari hastalıklara direnç gösterdi. 1957 lerden beri bilinen atalık bir tür.

Eklenen Resimler
 
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2021, 17:29   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Kaynananın Dili Acı Biberi

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum
Tohum çeşit adı: Kaynananın Dili
Tohum kaç yıldır sizdedir: 4
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara
Tohumun kökeni: Rusya
Tohumun geldiği yer: Estonya. Ticari tohum
Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, organik bazlı diğer ürünler
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: Eylül 2021
Yetistirme zorlugu derecesi: Orta
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Bulunduğu ortamda başka biber yoktu.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Severek tükettiğimiz bir çeşit. İlk resimdeki gibi körpe iken hoş bir dokusu ve orta derecede acılığı var. Beklenirse ikinci resimdeki gibi büyüyüp sertleşiyor ve yenilmeyecek kadar acı oluyor. Tohum alırken hiç elinizi sürmesenizde çıkardığı gazla sizi öksürtecek kadar acı.
Yetiştirme özellikleri: (Sayın Birnefestoprak dan alınmıştır)

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar bahar ortasında serada ya da evde ekilebilir. İyi bakımla, fideler 5-6 hafta içinde toprağa alınacak aşamaya gelecektir. Tohumların, köklerin havalanmasına olanak sağlayacak, sulandığında parçacıkları birbirine yapışıp kök gelişimini zorlaştıracak/engelleyecek, suyu kolayca drene etmeyen bir ortama ekilmesini tavsiye etmem (or. kompostlanmış gübre, iyi su tutar ve bu iş için uygun olmayabilir). Tohum ekilecek toprağı kendiniz biraraya getirebileceğiniz gibi, bu iş için satılan ve içinde perlit olan ticari ürünleri de kullanabilirsiniz.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Ben taze biber tohumları için hiçbir özel yöntem uygulamıyorum.

2. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Biber tohumunun çimlenmesi için ışığa ihtiyacı yok ama fideler çimlendikten hemen sonra güneş ışığı gören (ya da güneş ışığını taklit eden yapay ışığın olduğu) bir alanda tutulup, "gerçek" yapraklarını oluşturduktan sonra ve toprağa şaşırtılana kadar çokça seyreltilmiş sıvı gübreyle beslenebilir. Tohumlar evde ekildiyse, toprağa alınmadan önce hergün öncekine göre bir miktar (ör. yarım saat aralıklarla) uzayan sürelerle güneşe çıkarılarak şaşırtma sonrası gerçekleşecek olumsuz etkilerin azaltılması sağlanabilir. Toprağa alınma aşamasında, fide çukuruna 2-3 avuç kompostlanmış gübre, daha sonra da gelişim aşamasında 7-10 gün aralıklarla bitkinin yapraktan emebileceği ya da topraktan verilebilecek bir sıvı gübre, çiçeklenme aşamasında mümkünse fosfor miktarı daha yüksek bir sıvı gübre kullanılmasını; fideler, şaşırtma aşamasında, toprağa alışana kadar sulandıktan sonra suyun kesilmesini ve fidelerin çiçeklenme aşamasına kadar yalnızca gün batımında su ihtiyacının olduğu anlaşıldığı zaman sulanmasını; meyve tutumu aşamasındaysa hergün değil ama gün aşırı ve azar azar sulanmasını tavsiye ederim.

3. İklim gereksinimleri: Aslen tropik bir bitkidir. Özellikle ılıman iklimlerde (ve güneyde) uzun hasat olanakları sunar. Yazın daha kısa sürdüğü iklimlerde yaşayan üyelerin, özel yetiştirme koşulları yoksa, erkenci/orta-erkenci biber çeşitlerini tercih etmesini tavsiye ederim.

4. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler olgunluk aşamasında yukarıdaki resimdeki gibi parlak kırmızı renk almaktadır. Meyveler, tam olgunluğa ulaşana kadar bitki üstünde bekletildikten sonra tohumlar çıkartılıp kurutularak tohum hasadı yapılabilir. Tohumları tam olarak kurumadan paketlememenizi tavsiye ederim. Aksi durumda küflenip bozulacaklardır.

Eklenen Resimler
  
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2021, 19:29   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Domates "Blue Beauty"







Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Domates
Tohum çeşit adı: "Blue Beauty"
Tohum kaç yıldır sizdedir: 6
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara
Tohumun kökeni: USA
Tohumun geldiği yer: Sayın Bahcedenn (2014-2015 tohum paylaşımı)
Üretici ya da ilk paylaşım bilgisi : Sayın Bahcedenn (2014-2015 tohum paylaşımı)
Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, organik bazlı diğer ürünler
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: Eylül 2017
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Diğer domateslerle arasına 50 metrelik bir mesafe koyuldu.

Resimler son iki yılın. Aşağıdaki bilgiler sayın Bahcedenn den alınmıştır benimde gözlemlerim bu doğrultudadır. Yanlız bu yıl 300 gram ağırlığa kadar meyve alındı.

Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay

Hasat süresi: Orta, fide dikiminden itibaren 80 gün

Büyüme alışkanlığı: Sırık

Yaprak tipi: Normal

Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Omuzları mavimsi olan parlak koyu pembe, yuvarlak basık şekilli ve orta beefsteak boy

Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık bir çeşittir. Çok kuvvetli gelişen ve iyi askıya alınma yeteneği olan verimli bir çeşittir. Her çiçek meyve bağlamasa da güzel meyveye dönme oranı vardır. Mümkün olduğu kadar yüksek sırığa ya da ipe sardırmaya gayret gösterin. Sürekli boy atma eğilimindedir.


Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: 100-200 gr arasındaki basık yuvarlak meyvelerin omuzları derin mavimsi renkli olup alt tarafları ise canlı kırmızımsı pembedir. Omuzlarının bu rengi güneşe maruz kalan meyvelerde daha fazla olup muhteşem bir antosiyanin pigmentasyona sahiptirler. Pembe domateslerden beklenmeyecek şekilde diri ve dayanıklı meyveleri vardır. Her ne kadar meyveleri güneş yanıklığına ve çatlamaya dayanıklıdır denilse de dalında fazla bekleyen iyice olgunlaşmış meyvelerde yağmur ertesinde çatlamalar görülüyor. Olağanüstü görüntüsü ve anti-oksidan içeriği kadar lezzeti de muhteşemdir. Bu görünümü ile salatalara tat ve renk verir.


Düzenleyen Atilgan : 05-11-2021 saat 22:28
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024