02-12-2020, 21:43 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Aynısefa çiçeği
[B]Aynısefa çiçeği Bitki türü: Çiçek, şifalı bitki Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum çeşit adı: Calendula officinalis Tohum kaç yıldır sizdedir: 9 yıl kadar Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İmroz Size nereden geldi: Bahçede doğal yayılımı var İlk paylaşan : Tohumun kökeni : Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Kullanılan gübreler :yok Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2019 yaz Bitki tipi ve gelişim durumu: Kendisi bahçede doğal yayılım gösteriyor Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: İklim gereksinimleri: Bitkinin tohumu çiçekler kuruyup keseler açıldığında |
02-12-2020, 21:59 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Bamya
Bitki türü: sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum çeşit adı: bamya Tohum kaç yıldır sizdedir: ilk yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İmroz Size nereden geldi: Aydın belediyesi İlk paylaşan : Tohumun kökeni : Dağıtılacak Tohumun Saflığı: yakında başka tür yok Kullanılan gübreler : İnek gübresi Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2020 sonbahar ve yaz Bitki tipi ve gelişim durumu: 1 metre kadar boylu yan dal veriyor, verimli bir çeşit. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Klasik yeşil 3-4cm boyda taze olan lezzetli bir çeşit Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Mayısta direkt toprağa ekildi Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: İklim gereksinimleri: Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Yaz boyu kendiliğinden dalında olgunlaşıp kuruyan meyvelerinden |
04-12-2020, 19:33 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Uzun balkabağı
Uzun balkabağı Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık, Tohum Türü: kabak Tohum çeşit adı: yerli Tohum kaç yıldır sizdedir : bu sene Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İmroz Tohumun kökeni : köyün yerlilerinden Dağıtılacak Tohumun Saflığı: benzer bir komşu bitki yok Tohumu ilk paylaşan: rana58 Kullanılan gübreler : inek gübresi Kullanılan ilaçlar : yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yok Hasat yıl ve ayı: bu sene kasım Bitki tipi ve gelişim durumu: Bir kökte 2-3 meyve gelişiyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: yaklaşık yarım metreye kadar uzun, ince kabuklu meyveleri var. Adalılar daha çok çorba ve böreklerde kullanıyor ama tatlısı da güzel oluyor. Yetiştirme özellikleri: Önce tohum viyollere ekildi mayısta yerine 1.5 metre ara ile ekildi. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: olgun kabaklar hasat edildikten sonra tüketirken |
04-12-2020, 20:05 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Uzun salatalık
Uzun salatalık Bitki türü: sebze, Bitki ömrü: tek yıllık, Tohum Türü: salatalık Tohum çeşit adı: yerli Tohum kaç yıldır sizdedir : bu sene Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İmroz Tohumun kökeni : Sn. halcur dan geçen senenin paylaşımı Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında 1 adet farklı salatalık fidesi vardı. Tohumu ilk paylaşan: Sn halcur Kullanılan gübreler : Kompost ve koyun gübresi Kullanılan ilaçlar : yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Hasat yıl ve ayı: Eylül 2020 Bitki tipi ve gelişim durumu: Ben saksıda yetiştirmek istedim sırık cinsi olduğu için bol çiçeklenmesine ve 2 kök ekmeme karşın çok az meyve aldım ve birini tohuma bıraktım. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Tadına bakabildiğim birkaç salatalık sn halcurunkiler gibi pek uzun olmadı ama lezzeti güzeldi, Yetiştirme özellikleri: Ben saksıda yetiştirmeye çalıştım saksım büyük olmasına rağmen saksıda yetiştirmeyi önermem. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Suyu cok seviyor İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sapı kuruyan bitkiden alındı Bitki resmini sn halcurun geçen seneki paylaşımından bakmanızı öneririm. |
04-12-2020, 20:14 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Chives
Chives Bitki türü: Aromatik bitki Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: garlic chivies Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir :9 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İmroz Tohumun kökeni : Zengarden Dağıtılacak Tohumun Saflığı: . Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler : koyun gübresi Kullanılan ilaçlar : Yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yapılmadı, yakında benzer bitki yok. Hasat yıl ve ayı: kasım 2020 Bitki tipi ve gelişim durumu: Soğanlı bir bitki yıllandıkça yapraklar kalınlaşıyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Hafif kokulu yapraklar Yetiştirme özellikleri: Her yaz yeniden yeşeren yapraklar biçiliyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler; Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: suyu seviyor ama saksıda duruyor benimki. İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum çiçeklerin kuruması tamamlandıktan sonra alındı. https://www.google.com/url?sa=i&sour...78752409483546 |
04-12-2020, 20:57 | #7 |
Ağaç Dostu
|
Carolina reaper biber
Carolina reaper biber Bitki türü: sebze Bitki ömrü: çok yıllık olabiliyor Tohum Türü: biber Tohum çeşit adı: carolina reaper Tohum kaç yıldır sizdedir : 2.yılı Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İmroz. Geçtiğimiz kışı serada geçirdi. Tohumun kökeni : 2 sene önceki paylaşımdan sn. Mahirbjk Dağıtılacak Tohumun Saflığı: En yakın biber fidesinden 5 m uzakta. Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler : kompost. keçi ve koyun gübresi Kullanılan ilaçlar : yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Hasat yıl ve ayı: ekim kasım 2020 Bitki tipi ve gelişim durumu: kasada yetiştiği için olabilir çok boylanmadı ama geç meyveye dursada verimli. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çok çok acı bana göre. Yetiştirme özellikleri:2 kök halinde kasada geçen sene ekildi ve çok yıllık olduğu belirtildiği için kışın serada tutuldu baharda bahçeye geri geldi kasası ile. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: geçen sene martta ev içi viollere ekilip mayısta bahçeye alındı saksılara sonra kasaya. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: kasımda kurumaya başlayan meyvelerden 2018 2019 tohum paylaşımından sn. erkanbey ve sn.mahirbjk den de bilgi alınabilir. |
04-12-2020, 21:20 | #8 |
Ağaç Dostu
|
Yeşil sivri biber
Yeşil sivri biber Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: biber, Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir : bu sene ilk Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İmroz Tohumun kökeni : Aydın belediyesi paylaşımı Dağıtılacak Tohumun Saflığı: !.5 m yakınında üç burun köy biberi vardı. Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler : kompost ve koyun gübresi Kullanılan ilaçlar : yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Hasat yıl ve ayı: tohum alacağım biberler henüz dalında Bitki tipi ve gelişim durumu: 1 metreye kadar boylanıyor verimli Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Resimdeki büyüklükte ve daha ufak çıtır ve lezzetli Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Bana fide olarak geldi Aydın'dan. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Henüz alınmadı. |
06-12-2020, 20:27 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Aswagandha
Aswagandha Bitki türü: Tıbbi bitki Bitki ömrü: çok yıllık Tohum Türü: Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir : 2 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İmroz Tohumun kökeni : Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Sn. Meyvelitepe Kullanılan gübreler : kompost ve keçi gübresi Kullanılan ilaçlar :yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yok Hasat yıl ve ayı: kasım 2020 Bitki tipi ve gelişim durumu: Ben saksıya ektim geçen sene ve kışı serada geçirdi. Sanırım saksıda olduğu için çok fazla gelişemedi ama meyve verdi. Aşağıdaki bölüm sn. sernur'a ait. Ben kök hsatı yapmadım ama yapraklarını demleyerek kullandım ve etkin buldum. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Nightshade ailesinden olan bitki kadim Ayurvedik tıbbının amiral gemisidir. Genellikle kökleri hasat edilip kurutulduktan sonra toz haline getirilip başta çay olmak üzere çeşitli şekillerde kullanılır. Yapraklarının ve meyvelerinin de tıbbi kullanımı vardır. Uykusuzluk, kan şekerinin düşürülmesi, kollestrol ve trigliserit seviyelerinin düşürülmesinden kanser tümörlerinin durdurulmasına kadar onlarca farklı etkisi olan ve modern tıbbın üzerinde bir çok yayınlanmış araştırması olan çok güçlü bir bitkidir. Etkileriyle ilgili eski bilgilerin yanısıra pek çok bilimsel araştırma vardır. Kök hasatı: Kışın, bitkinin yeşil aksamı kuruduktan sonra bir kürek yardımıyla kökleri topraktan sökülür, kılcal kökler ayıklanır, yıkanarak temizlenir, nisbeten kalın kökler 3-5 santimlik parçalar halinde kesilerek kurutulur. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart-Nisan aylarında viyollere ekilerek fide yapılır. Mayısta kalıcı yerlerine dikilir. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli veya tercihan yarı gölge, organik maddesi yüksek, geçirgen ve derin topraklı yerlerde iyi gelişim gösterir. Büyük saksılarda rahatça yetiştirilebilir. Toprağı yaz boyunca hafif nemli tutulmalıdır. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: meyveler kuruyunca Ben de tohum olarak elimde bulunan sayılı meyveleri paylaşmayı düşünüyorum. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|