agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2020-2021 Tohum Paylaşım (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni83Beğeniler
  • 10 Gönderen gastroplants
  • 8 Gönderen gastroplants
  • 9 Gönderen gastroplants
  • 19 Gönderen gastroplants
  • 8 Gönderen gastroplants
  • 9 Gönderen gastroplants
  • 20 Gönderen gastroplants

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-12-2020, 19:24   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-11-2020
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
gastroplants

Herkese tekrar merhaba,
Uzun zamandır sayfayı takip ediyordum ancak üyeliğim yoktu. Bu dönem tohum takası için çok heveslenmiştim. Ancak yeni kurallardan sürenin sonunda haberim oldu. 3 gündür baya heyecanlıydım ancak 30 Eylül den sonra kaydolduğum için takasa katılmam mümkün olmadığı söylendi. Ben yine de umudumu kaybetmeyip ilk yılım olmasına rağmen sizinle tohum paylaşmak istedim. Belki de alınan kesin kurallar benim bu ısrarım karşısında biraz esnetilir. Umuduyla.

Sizinle paylaşacağım tohumlar;

1. Karagöz (karnıkara) Börülce
2. Bamya
3.Topan Patlıcan
4. Halep Patlıcan
5.Aş kabağı
6.Acı Biber
7. Kırlangıç Kavunu (yeni ekledim)
Balkabağı ve acı biberde çok fazla tür çeşit olduğu için tam adını öğrendiğimde ekleme yapacağım.


Düzenleyen gastroplants : 03-12-2020 saat 18:41
gastroplants Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2020, 19:43   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-11-2020
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Karagöz(karnıkara) Börülce

Bitki türü: Mevsimlik sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum kaç yıldır sizdedir: Küçükmenderes te yıllardır ekilen tür
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
Size nereden geldi: Bölgede ekilen tohum

Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yanında başka börülce yoktu.

Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi

Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı

Hasat yıl ve ayı: 2020 Haziran sonundan itibaren

Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitkinin çimlenme oranı oldukça yüksektir. Gelişimi kolay ve suya hassas değildir. Hatta çiçeklenmeye kadar sulanmasa da oluyor. Çiçeklenmeden sonra biraz zahmetli bir bitki olmasına rağmen böceklenme olmaması için patlıcan gibi bitkilerden uzak ekilmesi daha iyi olur.

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: İsminden de anlaşılacağı gibi tohumların orta yeri kara benek şeklindedir. Küçükmendereste bu cinsin tercih edilme sebebi lezzetir. Taze hali ve kuru hali diğer börülcelere göre farkedilir derece de lezzetlidir.

Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıstan itibaren Ağustosa kadar ekim yapılabilir.
2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler. Erken hasat için viyollerden fide olarak bahçeye dikim yapılabilir.
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş ışığını sever, suya meyve döneminde hassas. Toprakta geçirgen hafif topraklarda daha iyi yetişiyor.
4. İklim gereksinimleri: Don tehlikesinden sonra ekim yapılmalı
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bitki üzerinde tamamen kuruduktan sonra alınır.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen gastroplants : 03-12-2020 saat 22:31
gastroplants Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2020, 19:55   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-11-2020
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Bamya

Bitki türü: Mevsimlik sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum çeşit adı:
Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıldır
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
Size nereden geldi: köyden

Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi

Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı

Hasat yıl ve ayı: 2020 Mayıs sonundan itibaren

Bitki tipi ve gelişim durumu: Zahmetsiz bitki olmasıyla birlikle ekim döneminden sonra takip edilmesi gerekir. Tarla tarımında seyreltme, çapalama işlemleri yapılması bitki kalitesini arttırır.

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yeşil renktedir. Kırmızı değildir. Tek dal üzerinde verimi genelde 3 meyvedir.oldukça verimli bir çeşittir.

Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisanda don tehlikesi yoksa ekim yapılabilir. Küçük tüneller altına da ekim yapılması mümkündür. 1 ay erken verim sağlanır.
2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler. Yok
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Su sever bir bitkidir. Topraktan maksimum yararlanma eğilimindedir. Işık mutlak gerektir. Azotlu gübreler fazla vejetatif büyümeyi tetiklediği için çok fazla tavsiye etmem.
4. İklim gereksinimleri: Sıcak ve su olduktan sonra başka isteği olmaz. Gündoğu rüzgarını çok sever.
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Tarla bozumu öncesi bitki dibinde bırakılan kurumuş bamyalar makasla kesilerek toplanır.

Eklenen Resimler
 
gastroplants Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2020, 20:10   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-11-2020
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Topan patlıcan

Bitki türü: Mevsimlik sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
Size nereden geldi: Akraba


Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Halep cinsiyle aynı ortamda yetişti

Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi

Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı

Hasat yıl ve ayı: 2020 Temmuz sonundan itibaren

Bitki tipi ve gelişim durumu: Fide olarak dikimi yapıldığı için köklenme döneminde suya hassastır. Kolay yetişir.

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Uygun koşullarda oldukça irileşir. Kolay kolay karta kaçmaz.

Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Örtüaltında tohum ekimi yapılması gerekir. İzmir'de ocak aylarında Ekim yapılır. .
2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler. Nemlendirilen tohumlar 2 gün ılık ortamda bekletilebilir.
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Hayvan gübresi yeterli olur. Sıcak ve güneş ışığını çok sever. Çiçeklenme döneminden itibaren suya hassastır.
4. İklim gereksinimleri: Yoğun sıcak ve nemsiz ortamı sever.
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumluk seçilen patlıcan sonbahara kadar bitkide olgunlaştırır.

Not. Fotoğraf gönderilecek olan tohumluk patlıcana aittir.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen gastroplants : 01-12-2020 saat 20:48
gastroplants Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2020, 20:18   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-11-2020
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Halep Patlıcan

Bitki türü: Mevsimlik sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum kaç yıldır sizdedir: Bir yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
Size nereden geldi: Köyden
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Topan patıcanla aynı yerde yetiştirildi.

Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi,

Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı

Hasat yıl ve ayı: 2020 Temmuz sonundan itibaren

Bitki tipi ve gelişim durumu: kolay yetiştirilir. Zahmetsiz

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Etli bir cinstir. Bitki üzerinde verimi çoktur.

Yetiştirme özellikleri:
1. Sıcak ve tozsuz yerlerde iyi gelişir.
2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Nrmlemdirilen tohumlar ılık ortamda 2 gün bekletilebilir.
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol ışık ister. Su ister. Toprakta seçici değildir.
4. İklim gereksinimleri: yoğun sıcaklık sever
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır. Bitki üzerinde olgunşma yapıldığında sonbaharda kırağılar öncesi yapılır.

Eklenen Resimler
 
gastroplants Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2020, 20:31   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-11-2020
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Aş Kabak

Bitki türü: Mevsimlik sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir

Dağıtılacak Tohumun Saflığı. Tarlada tek cins kabak çeşidiydi

Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi

Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı

Hasat yıl ve ayı: 2020 Temmuz sonundan itibaren

Bitki tipi ve gelişim durumu: Hiç bir bakıma ihtiyacı yoktur. Ekimi yapılıp bırakılabilir.

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Oldukça verimli bir türdür. Hem tam olgun hali hem de taze kabaklar tüketime uygundur. Taze hali de oldukça lezzetlidir. Olgun hali meşhur sinkonta yemeği yapımında kullanılır.

Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıs, Haziran boyunca ekimi yapılabilir.
2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler. Yok
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Hafif toprakları sever suya hassastır. Su stresinde meyve tutumu olmaz iğlek dediğimiz olayla meyveler çürür.
4. İklim gereksinimleri: İlkbaharda don tehlikesi ardından ekim yapılır sıcaklık ve nemsiz havayı sever.
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Olgunlaşan meyveler sonbaharın sonuna kadar bitkide kalır. Kolay kolay kırağı ve soğuklardan etkilenmez. Kışın kesilen kabaklardan tohumlar alınabilir.

Eklenen Resimler
 
gastroplants Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2020, 20:38   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-11-2020
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Acı biber

Bitki türü: Mevsimlik sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir

Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tek tür yetiştiği için saflığında sıkıntı olmadığını düşünüyorum

Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi

Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı

Hasat yıl ve ayı: 2020 Temmuz sonundan itibaren

Bitki tipi ve gelişim durumu: Toprak olarak istediği ortam olursa çok kolay yetişir.

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çok lezzetli bir biber çeşidi. Etli etli ve acısı çok olmayan bir cins. Turşusunun çok iyi olacağını düşünüyorum

Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ocak ayı sonundan itibaren örtü altına viyollere ekilebilir.
2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler. Nemli tülbentte bir kaç gün bekletilebilir.
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri. Su gereksinimi yüksek ama sulamaya dikkat edilmesi gerekir. Bol ışık sever.
4. İklim gereksinimleri: Sıcak ve direk güneş ışığı alan her yerde yetişir.
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Kırmızı renge gelen biberler buruşup tam olgunlukta hasat edilir ve kış boyunca nemsiz ortamda saklanır. .

Eklenen Resimler
 
gastroplants Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2020, 18:51   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-11-2020
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Kırlangıç Kavunu

Kırlangıç Kavunu benim çocukluğuma ait bitkilerden biri. Kokusu o kadar güzel bir bitki ki. Yazları sürekli evimizde olurdu. Kavuna benzeyen bir kokuya sahip. Oda parfümü yerine kullanılır. Kimyasal oda parfümü kullanmak istemeyenler mutlaka yetiştirmelidir.
Bitki türü: Aromatik bitki
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum kaç yıldır sizdedir: Küçükmenderes te yıllardır ekilen tür
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
Size nereden geldi: Bölgede ekilen tohum

Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Acurla yakın ekildi.

Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi

Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı

Hasat yıl ve ayı: 2020 Haziran sonundan itibaren

Bitki tipi ve gelişim durumu: Yenmez. Sadece koku amaçlı tarımı yapılır. Kavun tarzı bir yetişmeye sahiptir.

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yumruk büyüklüğünde gelişir. Olgunlaşınca hasadı yapılır. 2 aya yakın saklanabilir.

Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli. Viyole ekilip fide olarak ya da direk tohum ekilerek tarımı yapılabilir.
2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler. Çok muhim değil.
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş ışığını sever, suya hassas. Toprakta geçirgen hafif topraklarda daha iyi yetişiyor.
4. İklim gereksinimleri: Güneş ışığını direk alabilecek iklimli bölgelerde tercih edilmeli
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bitki üzerinde tamamen olgunlaşan meyvelerden alınmalı.

Kişi başı 3 tohum yeterli olacaktır. 15 kişilik tohum var elimde.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen gastroplants : 04-12-2020 saat 11:13
gastroplants Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024