agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2020-2021 Tohum Paylaşım (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni73Beğeniler
  • 31 Gönderen Atilgan
  • 29 Gönderen Atilgan
  • 13 Gönderen Atilgan

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-10-2020, 17:48   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Atilgan

Etkinlikte paylaşacağım tohumları burda tanıtacağım.

1) Elmas Patlicanı
2) Pamukova Kavunu
3) "Wautoma" Salatalığı


Düzenleyen Atilgan : 03-12-2020 saat 17:03
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2020, 18:03   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Elmas Patlıcanı


Resim 2016 yılına aittir.
Tohum Türü: Patlıcan
Tohum çeşit adı: Elmas Patlıcanı (Diamond Eggplant)
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara
Tohumun geldiği yer: Ticari Tohum
Tohumu ilk paylaşan : Sayın Oz26 (2015-2016 etkinliği) yanlız sayın Oz26 ve ben daha önce bu patlıcanı pırlanta patlıcanı olarak dağıtmıştık
Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, organik bazlı diğer ürünler
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: Ekim 2020
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Diğer patlicanlarla arasına yaklaşık 15 metrelik bir mesafe koyuldu.

Ankara gibi kuru ve geceleri nispeten soğuk olan iklimlere güzel adapte oluyor. Bir çok yabancı kaynakta mantari hastalıklara dirençli olduğu belirtilmiştir.
Bitki gelişim durumu ve çeşidin hikayesi sayın Oz26 dan alınmıştır.

Tohumun kökeni: "Pırlanta (Elmas) patlıcan ilk kez tohum takas ile Ukrayna'dan Dünya'ya yayılmış geleneksel bir patlıcan varyetesidir. Yarı topan, damla şeklindedir. Sert, diri meyveler veren varyete kızartmalık, közlemelik ve yemeklik olarak kullanılabilir."


Düzenleyen Atilgan : 17-10-2020 saat 20:44
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2020, 19:15   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Pamukova Kavunu

Name:  IMG-20201017-WA0003.jpg
Views: 1148
Size:  78.2 KB

Name:  IMG-20201017-WA0002.jpg
Views: 1157
Size:  70.4 KB

Tohum Türü
: Kavun
Tohum çeşit adı: Pamukova Kavunu
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara
Tohumun geldiği yer: Pamukova / Sakarya
Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, organik bazlı diğer ürünler
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: Agustos 2020
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Diğer kavunlarla arasına yaklaşık 50 metrelik bir mesafe koyuldu.
Tohumun kökeni: Pamukova ya özgü bir kavun. 80 li yıllarda ticari olarak satılırdı ve severek tüketirdik. O zamanlar biraz daha küçük idi. Aşagıda netten alıntı resim boyutu dışında iyi bir görsel sunuyor. Zaman içinde deyişim geçirmiş olabilir. Çatlamıştı ve arılar benden önce davrandığı için tadınada bakamadım. 16 Agustos da Ankarada hasat edebildiğimiz için orta erkenci diyebiliriz. Bolca tohum temin etmiştim bunları benim ürettiklerimle karıştırıp dağıtacağım böylece genetik çeşitlilik sağlarız.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Atilgan : 17-10-2020 saat 20:07
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2020, 17:02   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
"Wautoma" salatalığı

Eklenti 514435

Eklenti 514436







Tohumlar biraz eski çimlenme problemi olabilir. Sadece tohum paylaşan 10 kişiye verilecektir.

Salatalık Wautoma


Bitki türü: Sebze

Bitki ömrü: Tek yıllık

Tohum Türü: Salatalık

Tohum çeşit adı: Wautoma

Tohum kaç yıldır sizdedir: 14

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara

Size nereden geldi: Ticari tohum (Amerika)

Kullanılan gübreler : Yanmış hayvan gübresi

Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı

Hasat yıl ve ayı: 2014 yazı

Bitki tipi ve gelişim durumu: Kuvvetli gelişir. Verimli ve hastalıklara oldukça dayanıklıdır (Angular leaf spot, Cucumber mozaic virus, Downy Mildew, Powdery Mildew, Smut). Çok fazla tırmanma eğilimi göstermez.

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Meyveler küçükken koparılıp turşuluk olarakta kullanılabilir. Kabuğu sert ve hafif dikenlidir ama acı yapmaz.


Düzenleyen Atilgan : 04-12-2020 saat 21:33
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024