![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
malbman
Etkinlikte paylaşacağım tohumlar: 1- Selluka 2- Red Robin Domates 3- MeyveliTepe Turuncusu 4- Indigo Rose Organik Domates Dikkat! çok önemli: Lütfen bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklamayın... Lütfen Etkinlik Prensiplerini okuduğunuzdan emin olunuz. Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerinizi "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır. Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır. İlk mesajda dağıtılacak olan tohumlar yer almaktadır. Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız... Tohum adı yazılarak yapılan talepler geçersizdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Selluka
Bitki türü: Sarmaşık Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: Sarmaşık, Vigna Caracalla Tohum çeşit adı: Selluka Tohum kaç yıldır sizdedir: 8 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni: Girit Tohumun geldiği yer: İzmir Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Araştırdım fakat bulamadım Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı Kullanılan gübreler: Organik gübre ve ara ara topraksız tarım Domates besin eriyiği Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2020 Ekim Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: - Büyüme alışkanlığı: Sarılıcı-Tırmanıcı Yaprak tipi: Bileşik yapraklı Çiçek rengi, şekli ve büyüklüğü: Sapın üzerinde çok sayıda pembe, krem ve lila rengi, spiral şekilli çiçeklere sahiptir Bitki tipi ve gelişim durumu: Sarılıcı-tırmanıcı olduğu için mutlaka sarılabieceği bir ortam sağlanmalıdır Çeşidin Hikayesi: Mübadele ile Girit'ten İzmir'e gelen Girit türkleri'nin getirdiği bilinmektedir Sevgili dostlar, soğuk ve sert iklimlerde yetişmesi mümkün olmayan bir bitkidir. Bu nedenle talepte bulunurken lütfen bulunduğunuz bölgenin iklim özelliklerini göz önüne alınız ***Ne yazık ki bitkinin hiç fotoğrafını çekmedim. Bu nedenle internetten aldığım temsili bir fotoğraf yüklüyorum. Düzenleyen malbman : 22-11-2020 saat 10:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Red Robin Domates
Bitki türü: Meyve Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum Tohum çeşit adı: Red Robin Tohum kaç yıldır sizdedir: 14 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni: Ben İngiltere'den almıştım fakat kökenini bilmiyorum Tohumun geldiği yer: Ticari tohum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Muhtemelen ben dağıtmışımdır Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı Kullanılan gübreler: Topraksız tarım besin eriyiği Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2020 Eylül Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Orta, fide dikiminden itibaren 60-70 gün Büyüme alışkanlığı: Oturak Yaprak tipi: Normal Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Kırmızı renkli kiraz tipi meyveler Bitki tipi ve gelişim durumu: Oturak bir çeşittir. Kuvvetli bir gövde ve kök yapısına sahip olup, uygun mevsimde dışarıda rahatlıkla yetiştirilebilen bu varyete, ışık gereksiniminin çok az olması nedeniyle ışık alan bir pencere kenarında dahi kışın bile yetiştirilebilen ender çeşitlerden biridir. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Salkımlar halinde gelişen ve bir salkımda 6-8 taneye kadar meyve verebilen, kırmızı renkli kiraz meyveleri vardır. Tüm kiraz tipi domateslerde olduğu gibi kabukları biraz kalıncadır fakat meyvelerinin lezzeti bu olumsuz yönü fazlasıyla kapatır. Çeşidin Hikayesi: Atalık mı yoksa hibrit mi olduğu konusunda çokça kafa karışıklığı olan bir çeşit. Yaptığım araştırmalarda her iki tez ile ilgili olarak çok sayıda makale-yorum okudum fakat kesin olarak "budur" diyen bir kaynağa rastlamadım. Yine de, 14 yıldır yetiştirdiğim bitkilerden aldığım meyvelerin stabil olduğunu ve buna paralel olarak atalık olabileceğini söyleyebilirim. Bunun yanı sıra, uzman değilim fakat hibritse bile, muhtemelen bu kadar zamandır stabil bir hal alıp o nedenle ataya dönüşmüyor da olabilir. Düzenleyen malbman : 22-11-2020 saat 10:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Meyvelitepe Turuncusu
Bitki türü: Meyve Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum Tohum çeşit adı: - Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni: - Tohumun geldiği yer: Sn. Atabora Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sn. Meyvelitepe Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı Kullanılan gübreler: Topraksız tarım besin eriyiği Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2019 Eylül Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Orta, fide dikiminden itibaren 80-85 gün Büyüme alışkanlığı: Sırık Yaprak tipi: Normal Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Yaklaşık 5 cm çapında, turuncu renkli meyveler. Bitki tipi ve gelişim durumu: Orta verimli sırık bir çeşittir. Sürekli büyüme eğilimi gösterdiği için mutlaka sırıkla desteklenmesi ya da askıya alınması gerekir. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Salkımlar halinde gelişen ve bir salkımda 4-6 tane meyve verebilen, turuncu renkli yuvarlak meyveleri vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Indigo Rose Organik Domates
Bitki türü: Meyve Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum Tohum çeşit adı: Indigo Rose Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni: ABD Tohumun geldiği yer: Ticari Tohum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: malbman Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı Kullanılan gübreler: Topraksız tarım besin eriyiği Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2019 Eylül Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Orta, fide dikiminden itibaren 80-85 gün Büyüme alışkanlığı: Sırık Yaprak tipi: Normal Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Siyah ile koyu mor arası renkte, ince kabuklu, sulu, diri ve orta boy meyveler Bitki tipi ve gelişim durumu: Yüksek verimli sırık bir çeşittir ve askıya alınması gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|