![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2019
|
zir.mühendis
Bu yıl ilk kez tohum paylaşacağım.Çok mutluyum bu yüzden.Paylaşabileceğim tohumlar şunlar: 1-Malabar ispanağı 2-Emceli biber(Sarıgöl) 3-Urfa İsot biber 4-Bamya 5-8Sıralı Misır 6-Kars Yumurta Kabağı 7-Karpuz(Siyah çekirdekli) 8-Salatalık 9-Kornişon Salatalık 10-Zinnia 11-Komando Su Kabağı Talepleri karşilayabilmem adına 10 kişi ile sınırlandırıyorum. Düzenleyen zir.mühendis : 18-11-2020 saat 14:30 Neden: İlave bilgi sebebiyle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
malabar ıspanağı
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: 1 yıllık Tohum Türü: Basellaceae Tohum çeşit adı: Basella rubra Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır bende Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2019 yılı tohum dağıtımından sn şenkasap ve Bahçeden den almıştım. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Çok dikkat etmedim. Tohumu ilk paylaşan: Bilinmiyor Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi kullanıldı. Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Hiç ilaç kullanmıyorum. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon yapılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2020 Kasım Bitki tipi ve gelişim durumu: Yaprakları etli bir sarmaşık türüdür. Çok lezzetli ve verimli bir asmadır kendisi. Adında ıspanak geçse de ıspanakla yakından uzaktan alakası olmayan ve çiğ/pişmiş olarak tüketilebilen bir tür. Özellikle ıspanak niyetine veya yumurtalı kavurması çok lezzetli. siyah, koyu mor meyveleri gıda boyası olarak da kullanılıyormuş. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Meyvesinden çok yaprakları tüketilir. Yetiştirme özellikleri: Mayısta direkt toprağa diktim. Toprağının nemli olmasını seviyor. Günlük 4-5 saat güneş isteği var, fazlasında gelişimi yavaşlıyor ya da tohuma dönüyor gibi. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: 25 mayıstan sonra direkt toprağa diktim. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Akşamdan suda beklettim. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Toprağının nemli olmasını seviyor. Günlük 4-5 saat güneş isteği var, fazlasında gelişimi yavaşlıyor **** tohuma dönüyor gibi. İklim gereksinimleri: Manisa –Akhisar da yetişti. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Kasım sonunda aldım.Herkesin evinde olması gereken bir bitki diye düşünüyorum. Düzenleyen zir.mühendis : 19-11-2020 saat 10:05 Neden: Bilgi ilavesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Emceli Biber
Bitki türü: Biber Bitki ömrü: 1 yıllık Tohum Türü:Acı biber Tohum çeşit adı:Emceli biber Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1yıldır bende Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa Tohumun kökeni (size nereden geldi): Manisa Sarıgöl ilçesindenbir yerli üreticiden aldım. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Çok dikkat etmedim. Tohumu ilk paylaşan: Bunu ilk ben dağıtıyorum. Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi kullanıldı. Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Hiç ilaç kullanmıyorum. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon yapılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2020 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Orta verimli. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: Mayısta direkt toprağa diktim. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: 25 mayıstan sonra direkt toprağa diktim. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Akşamdan suda beklettim. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, su gereksinimi konusunda bilgim yok. Haftada veya 2 hafta bir sulayabildim. İklim gereksinimleri: Manisa –Akhisar da yetişti. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül sonunda aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
urfa isot biber
Bitki türü: Biber Bitki ömrü: 1 yıllık Tohum Türü:Acı biber Tohum çeşit adı:Emceli biber Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1yıldır bende Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa Tohumun kökeni (size nereden geldi): Manisa Sarıgöl ilçesindenbir yerli üreticiden aldım. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Çok dikkat etmedim. Tohumu ilk paylaşan: Bunu ilk ben dağıtıyorum. Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi kullanıldı. Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Hiç ilaç kullanmıyorum. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon yapılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2020 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Orta verimli. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: Mayısta direkt toprağa diktim. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: 25 mayıstan sonra direkt toprağa diktim. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Akşamdan suda beklettim. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, su gereksinimi konusunda bilgim yok. Haftada veya 2 hafta bir sulayabildim. İklim gereksinimleri: Manisa –Akhisar da yetişti. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül sonunda aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
8 sıralı mısır
8 sıralı Mısır Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: 1 yıllık Tohum Türü:Mısır Zea mays Tohum çeşit adı: Yerli köy mısırı Golden Bantam Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2 yıldır bende Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2018 yılı tohum dağıtımından Bahçeden den almıştım. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Çok dikkat etmedim. Tohumu ilk paylaşan: Ticari tohum. Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi kullanıldı. Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Hiç ilaç kullanmıyorum. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon yapılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2020 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Orta verimli. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Koçanda 8 sıra mısır oluyor. Yetiştirme özellikleri: Mayısta direkt toprağa diktim. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: 25 mayıstan sonra direkt toprağa diktim. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Akşamdan suda beklettim. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, su gereksinimi konusunda bilgim yok. Haftada veya 2 hafta bir sulayabildim. Gene de orta verim oldu. İklim gereksinimleri: Manisa –Akhisar da yetişti. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ağustos sonunda aldım. Çeşidin Hikayesi: Orijinal 8 sıralı Golden Bantam pazara 1902 yılında W. Atlee Burpee tarafından tanıtılmıştır. Bu geliştirilmiş formu ise 1922 yılında Clark Seed Company tarafından piyasaya sürülmüştür. | |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
kars yumurta kabağı
Kars yumurta kabağı Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: 1 yıllık Tohum Türü:Kars yumurtası Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır bende Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2018 yılı tohum dağıtımından Dutlubahçe den almıştım. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Çok dikkat etmedim. Tohumu ilk paylaşan: 2015/2016 yılı Pares Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi kullanıldı. Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Hiç ilaç kullanmıyorum. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon yapılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2020 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok verimli. Hava değişimleri çok etkilemedi, son derece verimli bir kabak türü, ancak hemen sertleşen bir kabuk yapısı var o yüzden beklemeden hasat etmek gerekiyor Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Bahçeye tavuklar girmiş sağa sola yumurta bırakmış bir gibi bir görüntü oluşturuyor, hasadı geciktirmeden yapmak gerekiyor, sevimli bir kabak türü ve çok verimli Yetiştirme özellikleri: Mayısta direkt toprağa diktim. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: 25 mayıstan sonra direkt toprağa diktim. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Akşamdan suda beklettim. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, su gereksinimi konusunda bilgim yok. Haftada veya 2 haftada bir sulayabildim. Gene de çok verim oldu. İklim gereksinimleri: Manisa –Akhisar da yetişti. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ağustos sonunda aldım. istcallst beğendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
Bamya
Bamya Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: 1 yıllık Tohum Türü:Bamya Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır bende Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa Tohumun kökeni (size nereden geldi): Arkadaşımdan aldım. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Aynı türden başka sebze ekilmedi. Tohumu ilk paylaşan: Bu türü ilk ben dağıtıyorum. Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi kullanıldı. Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Hiç ilaç kullanmıyorum. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon yapılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2020 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Orta verimli. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: Mayısta direkt toprağa diktim. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: 25 mayıstan sonra direkt toprağa diktim. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Akşamdan suda beklettim. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, su gereksinimi konusunda bilgim yok. Haftada veya 2 hafta bir sulayabildim. İklim gereksinimleri: Manisa –Akhisar da yetişti. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ağustos ve Eylül sonunda aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Kornişon salatalık
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Salatalık Tohum çeşit adı: Kornişon salatalık Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa Akhisar Tohumun geldiği yer: Urla'dan atalık tohum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Bilmiyorum Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer salatalık çeşidi ve acurla birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019 Temmuz Bitki tipi ve gelişim durumu: Verimli, dayanıklı .2 kök turşu sevenler için, yeterli oluyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Oldukça lezzetli, dikenli meyveleri var, tipik kornişona göre daha tombul. Parmak büyüklüğünden bir karış olana dek çıtırlığını ve lezzetini yitirmiyor. İrileştiğinde dikenleri kaybolup tombul bir salatalık görünümüne kavuşuyor. Turşu yapılabileceği gibi, salatalık niyetine de kullanılabilecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
|
Salatalık
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Salatalık Tohum çeşit adı: Salatalık Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa Akhisar Tohumun geldiği yer: Muğla Yerel Tohum Derneği Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Bilmiyorum Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer salatalık çeşidi ve acurla birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2020 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Verimli, dayanıklı .Lezzetli bir tür. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
Yerli Karpuz
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Karpuz Tohum çeşit adı: Yerli Karpuz Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa Akhisar Tohumun geldiği yer: Gördes ten bir köylü arkadaşımızın hediyesi Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Geçen yıl da dağıtmiştım. Dağıtılacak tohumun saflığı: Başka karpuz çeşidim yoktu. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019 Temmuz Bitki tipi ve gelişim durumu: Verimli, dayanıklı .Bir kökte 2-3 adet oluyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Oldukça lezzetli, siyah iri çekirdekli.Çocukluğumuzun lezzetini arayanlar için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
|
zinnia
Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: 1 yıllık Tohum Türü:Süs bitkisi Tohum çeşit adı:Zinnia Tohum kaç yıldır sizdedir : 1 yıldır bende Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Çok dikkat edilmedi. Kullanılan gübreler : Solucan gübresi kullanıldı. Kullanılan ilaçlar : Hiç ilaç kullanılmadı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon yapılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2020 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: oldukça verimli. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıs sonunda direkt toprağa dikildi Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): herhangi bir yöntem uygulanmadı. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, Haftada 5-6 defa sulandı. İklim gereksinimleri: Su ve güneşi seviyor. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül sonunda aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
Komando Su Kabağı
Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum çeşit adi: Lagenaria siceraria Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gököva, Muğla Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2019-2020 istcellerden aldım Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): solucan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: ekim 2019 Yetiştirme özellikleri: çit, pergole veya başka destek sağlanmalı. Bir kökte bir çok meyve oluştu. Kuruyunca benekler maalesef yok oluyor. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.); yok Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: kabaklar hafiflediği ve kuruduğu zaman |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|