![]() |
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2019
|
gaseker
Bu yıl paylaşmayı düşündüğüm tohumlar: 1. Yemeklik kabak 2. Çeri domates 3. Karadeniz mısır 4. Yerli Karpuz 5. Topan Acur (Gorkok) Alıntı:
Düzenleyen gaseker : 16-11-2020 saat 14:42 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Yemeklik Kabak
![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Kabak Tohum çeşit adı: Yemeklik sarı kabak Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Urla Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2020 tohum paylaşım etkinliğinde sayın MeraklıDr tarafından bu linkte paylaşılmıştı. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Bir önlem alınmadı, bahçede başka kabak çeşidi yoktu Tohumu ilk paylaşan: MeraklıDR sayın İncirli'den aldığını belirtmişti Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Keçi ve inek gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Bir önlem alınmadı, bahçede başka kabak çeşidi yoktu Hasat yıl ve ayı: Ağustos2020 Bitki tipi ve gelişim durumu: Tohumları Nisan sonunda doğrudan toprağa ektim, çok hızlı bir gelişim gösterip ürün vermeye başladılar ancak sıcakların artmasıyla ürün durdu, seneye bir ay daha erken ekeceğim. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: İlk başta yeşil renkli tohuma bıraktığım iyice olgunlaştıktan sonra sarardı. Lezzetli bir tür. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben Nisan sonu ektim ama İzmir sıcaklarında meyve süresi kısa kaldı, Sıcak yerlerde Mart sonu Nisan başı ekimi uygun olabilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş seviyor İklim gereksinimleri: 25 derece sıcaklıkta bir haftadan kısa sürede çimlendi, 35 derece civarında çiçekler meyve tutmamaya başladı Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum almak için ilk meyveyi dalında bıraktım, tamamen sararıp sapı kuruyana kadar dalında tuttum. Düzenleyen gaseker : 09-10-2020 saat 11:09 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Karadeniz mısırı
![]() Fotoğraf Sayın MeraklıDr geçen seneki paylaşımından alınmıştır. Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Mısır Tohum çeşit adı: Karadeniz mısırı Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Urla Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2020 tohum paylaşım etkinliğinde sayın MeraklıDr tarafından bu linkte paylaşılmıştı. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Bir önlem alınmadı, bahçede başka mısır çeşidi yoktu Tohumu ilk paylaşan: MeraklıDR Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Keçi ve inek gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Bir önlem alınmadı, bahçede başka mısır çeşidi yoktu Hasat yıl ve ayı: Ağustos 2020 Bitki tipi ve gelişim durumu: Tohumları Nisan sonunda doğrudan toprağa ektim, çok hızlı bir gelişim gösterip 2 metreye kadar boylandılar, tepelerini kesmesem daha da uzayacaklardı, seneye bir ay daha erken ekeceğim. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Taneleri düzensiz dizilimli Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben Nisan sonu ektim ama seneye Mart sonu Nisan başı ekimi düşünüyorum, serin iklimlerde daha geç ekilebilir Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş ve su seviyor İklim gereksinimleri: 25 derece sıcaklıkta iki hafta gibi bir sürede çimlendi, suladıkça boy attı. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ben ilk meyvelerden gözüme kestirdiğim bir tanesini dalında kurumaya bırakıp Eylül başı aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Çeri Domates
![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla İzmir Tohumun kökeni : 2020 Tohum Paylaşım Etkinliği Güne-bakan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında domates yoktu Tohumu ilk paylaşan: Güne-bakan Kullanılan gübreler: Keçi gübresi Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: Ağustos 2020 Bitki tipi ve gelişim durumu: Sayın Güne-bakan sırık cins demiş paylaşımında ama bizde oturak olarak yetişti, çok boy atmadı, iyi yayıldı. Sıcağa da soğuğa da iyi dayandı, Kasım ayı itibariyle hala meyve veriyor tek tük de olsa. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Sulu, ekşimsi hoş bir tadı var. Çekirdeği bol ama yerken rahatsız etmiyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Baharda tohumu torfa ekilir, fide haline geldikten sonra da yetişeceği yere dikilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Her ikisini de seviyor Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İyice olgunlaştığı zaman Not: Yukarıdaki bilgilerin bir bölümü ve fotoğraf Sayın Güne-bakan'ın geçen yılki paylaşım mesajından alınmıştır, benim gözlemlerim de benzerdir. Düzenleyen gaseker : 10-11-2020 saat 13:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Yerli Karpuz
Bitki türü: Meyve Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Karpuz Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Küçükkuyu Çanakkale Tohumun kökeni : 2020'de sayın aziztoprak tan etkinlik dışında gelmişti Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında karpuz yoktu Tohumu ilk paylaşan: aziztoprak Kullanılan gübreler: Keçi gübresi Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: Eylül 2020 Bitki tipi ve gelişim durumu: Sorunsuz gelişti Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Küçük sayılabilecek düz yeşil küre şekilli karpuz. Kabuğu çok ince, lezzeti güzel. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Baharda direkt bahçeye ekildi. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Her ikisini de seviyor Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İyice olgunlaştığı zaman |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Topan acur
Bitki türü: Acur Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü:Acur Tohum çeşit adı: Yöresel adı gorkok acur(Topan acur) Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Küçükkuyu Çanakkale Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Önlem alınmadı Tohumun kökeni: Tohum paylaşım etkinliğinde sayın sernur dan Hasat Yılı ve ayı: Ağustos 2020 Tohumu ilk paylaşan: sernur Kullanılan gübreler: Keçi gübresi Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Bitki tipi ve gelişim durumu: Her bir sürgünde birden çok dallanma ve çiçeklenme gösterir. Meyvenin ayırt edici özellikleri: Lezzetli bir tür, fazla büyümeden tüketince daha lezzetli oluyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Bitkinin üretimi tohumları vasıtasıyla yapılmaktadır, fide olarak şaşırtma yapılabilir ya da Mart ayında direk yetişeceği yere ekilebilir Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol güneşli yerleri sever Not: Yukarıdaki bilgilerin bir bölümü Sayın sernur'un bu yılki paylaşımından alınmıştır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|