![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
|
obabilgesi
Paylaşımda bulunacağım tohum türlerim; 1) Şeker fasulye (BİTTİ) 2) Balıkesir köy rokası (BİTTİ) 3) Dermason fasulye (BİTTİ) 4) Karadeniz mısırı 2020-2021 sezonunda tüm etkinlik dostlarımıza keyifli ve bereketli günler dilerim... Düzenleyen obabilgesi : 02-12-2020 saat 08:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Şeker Fasulye (16 Kişi ile sınırlı) (BİTTİ)
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: 1 yıl Tohum Türü: Fasulye Tohum çeşit adı: Şeker fasulyesi Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir Gönen Tohumun kökeni (size nereden geldi): Yıllardır yetiştiren bir köylüden temin ettim Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Saf, geleneksel tohum Tohumu ilk paylaşan: İlk ben paylaşacağım Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Solucan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Hiçbir ilaç kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Gerek duyulmadı Hasat yıl ve ayı: Ağustos-Eylül 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Klasik sırık fasulye Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yuvarlak tohumları ile türünün özelliklerini taşımakta Yetiştirme özellikleri: Bahçenin otlanma durumuna göre toplamda 2 defa çapa yapıldı, özel bir bakıma ihtiyaç duymamakta Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Bahar ve yaz aylarında direkt tarla veya bahçeye ekilebilir Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Sürülmüş, güneş gören bir bahçeye, 5’li tohum atılmış her ocağa 1 avuç solucan gübresi ile ekim yapıldı. Haftada 2 kere sulama yeterli oldu İklim gereksinimleri: Türkiye’de tüm bölgelerde rahatlıkla yetiştirilebilir Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Fasulye kapsülü kuruyunca toplanıp, içi ayıklanarak tohumluk ayrılabilir Düzenleyen obabilgesi : 02-12-2020 saat 08:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Balıkesir Köy Rokası (20 kişi ile sınırlı) (BİTTİ)
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: 1 yıllık Tohum Türü: Roka Tohum çeşit adı: Balıkesir köy rokası Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir Gönen Tohumun kökeni (size nereden geldi): Yıllardır yetiştiren bir köylüden temin ettim Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Saf, geleneksel tohum Tohumu ilk paylaşan: İlk ben paylaşacağım Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Solucan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Hiçbir ilaç kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Gerek duyulmadı Hasat yıl ve ayı: Temmuz 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Çabuk hasada gelen ama tohuma bırakılırsa 30 cm kadar boylanan bir varyete Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Standart görünüm Yetiştirme özellikleri: Serin dönem sebzesidir, kolay yetişir Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlkbahar veya sonbahar döneminde direkt yerine serpilebilir Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol nemli ve iyi gübrelenmiş geçirgen toprak gereksinimi vardır İklim gereksinimleri: Hava sıcaklıklarının 10 derecenin altına düşmediği ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde ekilebilir Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Geç tohuma kalkar. Tohuma bırakılan köklerin, çiçeklenme sonrası kuruyan çiçekleri toplanıp içerisindeki tohumlar ayıklanabilir Düzenleyen obabilgesi : 28-11-2020 saat 08:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Dermason Fasulye (15 kişi ile sınırlı) (BİTTİ)
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: 1 yıl Tohum Türü: Fasulye Tohum çeşit adı: Dermason fasulye Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir Gönen Tohumun kökeni (size nereden geldi): Yıllardır yetiştiren bir köylüden temin ettim Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Saf, geleneksel tohum Tohumu ilk paylaşan: İlk ben paylaşacağım Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Solucan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Hiçbir ilaç kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Gerek duyulmadı Hasat yıl ve ayı: Ağustos-Eylül 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Oturak olduğu bilinir ama ben sırığa sardırmak zorunda kaldım (sonradan öğrendiğime göre oturak fasulye suyu fazla geldiği zaman boy atabilirmiş) Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: İri ve böbrek şeklinde, sadece kurusu tüketilebilen bir tür Yetiştirme özellikleri: Bahçenin otlanma durumuna göre toplamda 2 defa çapa yapıldı, özel bir bakıma ihtiyaç duymamakta Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Bahar ve yaz aylarında direkt tarla veya bahçeye ekilebilir Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Sürülmüş, güneş gören bir bahçeye, 5’li tohum atılmış her ocağa 1 avuç solucan gübresi ile ekim yapıldı. Zaman ayarlı su saati ile haftada 2 kere sulama yaptım ama fazla geldiği için boy attı. Takibini yaparak haftada 1 sulama daha yerinde olabilir İklim gereksinimleri: Türkiye’de tüm bölgelerde rahatlıkla yetiştirilebilir Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Fasulye kapsülü kuruyunca toplanıp, içi ayıklanarak tohumluk ayrılabilir Düzenleyen obabilgesi : 02-12-2020 saat 08:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Karadeniz Mısırı (15 kişi ile sınırlı)
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: 1 yıl Tohum Türü: Mısır Tohum çeşit adı: Karadeniz mısırı Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir Gönen Tohumun kökeni (size nereden geldi): Ordu Mesudiye’nin köyünden bir arkadaşım getirdi. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Köyde atalardan kalma geleneksel tohum Tohumu ilk paylaşan: İlk ben paylaşacağım Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Solucan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Hiçbir ilaç kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Diğer çeşitlerle aynı dönem ekilmediği için gerek duyulmadı Hasat yıl ve ayı: Temmuz-Ağustos 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok boylanmayan nazsız bir tür. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: 15 cm civarı mini boy mısır vermekte. Yetiştirme özellikleri: Bahçenin otlanma durumuna göre toplamda 2 defa çapa yapıldı, özel bir bakıma ihtiyaç duymamakta Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Bahar ve yaz aylarında direkt tarla veya bahçeye ekilebilir Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Sürülmüş, güneş gören bir bahçeye, 2’li tohum atılmış her ocağa 1 avuç solucan gübresi ile ekim yapıldı. Zaman ayarlı su saati ile haftada 2 kere sulama yaptım ama fazla geldiği için boy attı. Takibini yaparak haftada 1 sulama daha yerinde olabilir İklim gereksinimleri: Türkiye’de tüm bölgelerde rahatlıkla yetiştirilebilir Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bitki tamamen sararınca mısırlar hasat edilip güneş gören biryerde kurumaya alınır. (Tohumlar geçen seneden kaldığı için tohum sayısını fazla tutup, dağıtımı 15 kişi ile sınırlandırmak zorunda kaldım. Anlayışınız için teşekkürler) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|