agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2019-2020 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni74Beğeniler
  • 1 Gönderen thunderon
  • 4 Gönderen thunderon
  • 5 Gönderen thunderon
  • 7 Gönderen thunderon
  • 17 Gönderen thunderon
  • 16 Gönderen thunderon
  • 4 Gönderen thunderon
  • 20 Gönderen thunderon

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-10-2019, 07:51   #1
Ağaç Dostu
 
thunderon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
thunderon

Etkinlikte paylaşacağım tohumlar;

01. Red Malabar Spinach - Kırmızı Malabar Ispanağı
02.Turuncu Kadife çiçeği
03.Dereotu
04.Britton Shiso Biftek Otu
05. Civanperçemi
06. Butternut kabak
07. Kalıcı ıspanak






Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklaMAYIN...

Lütfen Etkinlik Prensiplerini okuduğunuzdan emin olunuz.

Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz.

Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır.

Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.

ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.

Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...

Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.

Nezahat79 beğendi.
thunderon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2019, 13:09   #2
Ağaç Dostu
 
thunderon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
Malabar Ispanağı

Malabar Ispanağı

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık, Subtropikal iklimlerde çok yıllık
Tohum Türü: Malabar Ispanağı, Basella rubra
Tohum çeşit adı: Red Malabar Spinach - Kırmızı Malabar Ispanağı
Tohum kaç yıldır sizdedir: 2. Yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya
Tohumun kökeni: Güneydoğu Asya
Tohumun geldiği yer: Bahcedenn
Kullanılan gübreler: Organik bazlı bitkisel ve hayvansal gübreler
Kullanılan ilaçlar: Bu bitki için hiç ilaç kullanmadım.
Hasat yıl ve ayı: 2019 Ekim-Kasım
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Etrafında aynı aileden bir bitki olmadığı için hiçbir izolasyon uygulaması yapmadım.
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitki tipi ve gelişim durumu: (Bahçedenn alıntıdır)Tohumları 2-3 haftada çimlenen bitkiyi sırığa almakta fayda vardır. Sarmaşık şeklinde büyüyor. Sırığın sağlam olması gerekiyor. Çünkü bitki geliştikçe ağırlaşıyor. Tohumlarını oluşturduğu sülükleri ulaşabildiği her yere sarılıyor. Bu ıspanak baharda ekiliyor. Kışın yetiştirilmiyor. Havaların ısınması ile bitkinin gelişimi hızlanıyor. Sıcaklık 25 dereceyi bulduğunda da hızla büyümeye başlıyor. Toprağı daima nemli tutmalı ve sıcaklıklara bağlı olarak düzenli bir şekilde sulanmalıdır.
Çiçeklenince çok hoş gözüküyor. Kırmızı filizlerinin rengi ile bariz şekilde yeşilinden ayrılır. Kırmızımsı etli parlak yapraklarının arasında pembemsi çiçekleri ise zamanla siyah renkli tohumlara dönüşür.

adiyez, pelpel, kaknus ve 1 kişi beğendi.
thunderon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2019, 13:09   #3
Ağaç Dostu
 
thunderon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
Kadife Çiçeği

Kadife Çiçeği

Bitki türü: çiçek
Bitki ömrü: tek yıllık
Tohum çeşit adı: kadife çiçeği
Tohum kaç yıldır sizdedir: iki yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya
İlk paylaşan : --
Tohumun kökeni :Ticari tohum
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Benzer aileden bir bitki yok
Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi
Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
Tohum Hasat yıl ve ayı: 2018 Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu:
Bitkinin ayırd edici özellikleri: 50-60 cm boylanan bol çiçekli.
Tohum çimlendirme: direk yerine ekilen zahmetsiz bir bitki. Saçılan tohumlardan seneye kendiliğinden tekrar çıkıyor.

thunderon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2019, 13:10   #4
Ağaç Dostu
 
thunderon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
Dereotu

Dereotu

Bitki türü: Yeşillik
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Dereotu
Tohum çeşit adı: Dereotu
Tohum kaç yıldır sizdedir:2
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya
Tohumun kökeni: Ticari tohum
Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: Eylül 2018
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Aynı aileden başka bitki olmadığından izolasyo uygulanmadı

Kökleri iğ şeklinde ve beyazımsıdır. 120 cm'ye kadar yükselebilen sap, yuvarlak beyaz ve yeşil uzunlamasına çizgilidir. Esas yapraklar genellikle 3-4 parçalıdır. Alt yapraklar saplı, üst yapraklar sapsızdır. Yaprak kısmı beyaz kenarlı, kısa ve ucunda iki kulakçık oluşturur. Kültürü yapılan dereotunun çiçek salkımı oldukça büyüktür. Ortalama çapı 20 cm'dir. Görünüşü her yana dağılmış ışınımsıdır. Çiçekler küçük hermafrodittir. Çanak yapraklar dumura uğramıştır. Taç yapraklar kirli sarı renktedir.

Meyve yumurta şeklinden dar veya geniş eliptik şekle kadar değişir. Üst taraftan hafif basık, 3–5 mm uzunlukta, 1,5-3,5 mm genişlikte sarı kahverenginden kırmızı kahverengine kadar farklılık gösterir. Kenarları geniş ince düz ve sarımsı kanatla çevrilmiştir. Ticarette genellikle meyveler ayrılmış olarak bulunurlar. Ayrılmış olan meye sırt taraftan kuvvetlice basıktır. Beş esas damardan üçü sırt tarafındadır. Meyve büyüklükleri çok değişiktir. Küçük formlarda uzunluk 2,90-3,28 mm, genişlik 1,68-1,96 mm; büyük formlarda ise uzunluk 3,64-4,08 mm, genişlik 2,52-2,56 mm kadardır.

Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Dereotu tohumları, toprak sıcaklığı 8–10oC’nin üstüne çıktığı an ekilebilir. Ekim zamanı Şubat ayından başlar Eylül ayına kadar devam eder.

Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Tohum ekimin 8-10 gün aralıkla parsellere yapılması, hasadın aynı şekilde oluşmasını sağlar ve işçilik yığılmasını önler ve pazara devamlı ürün yollama olanağını sağlar. Dereotuyetiştiriciliği için, fazla güneş almayan, ağaç altı gibi gölge olan yerler tercih edilmelidir. Böyle bir olanak bulunamıyorsa, yüksek boylu bitkilerin kuzey kısımlarında, ara ziraati olarak yetiştirilmelidir. Toprak işlenmeden önce gerekli ahır gübresi miktarı toprak üzerine serpilir. Sonra toprak birbirine çapraz olacak şekilde iki kez 10–20 cm derinliğinde işlenir. İkinci işlemeden önce, gerekli ticaret gübreleri toprağa atılmalıdır. Arazi düzeltildikten sonra, yağmurlama sulama kullanılacaksa hemen tohum ekimine geçilir. Salma sulama yapılacaksa 3x5, 5x10 m’lik tavalar yapılır, toprak tekrar tesviye edilir ve tohum ekimine hazır hale getirilip ekim yapılır.

thunderon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2019, 13:13   #5
Ağaç Dostu
 
thunderon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
Britton Shiso Biftek Otu

Britton Shiso Biftek Otu

Bitki türü: Şifalı Ot
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Perilla, Perilla frutescens
Tohum çeşit adı: Britton Shiso
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya
Size nereden geldi: its_just_a_ride
Tohumun kökeni : Asya
Kullanılan gübreler : Organik bazlı bitkisel ve hayvansal gübreler
Kullanılan ilaçlar: Bu bitki için hiç ilaç kullanmadım.
Hasat yıl ve ayı: 2018 Ekim
Bitki tipi ve gelişim durumu: (Sn. Bahçeden alıntıdır)Nanegiller ailesinden olan Perilla Otu vitamin ve mineral açısından zengin bir bitkidir. Kırmızı ya da yeşil renktedir. Kırmızı perillada hafif anason kokusu vardır ve yeşile göre daha az baharatlıdır. Tadı tarçını andırır. Kalsiyum ve demir açısından zengin olan yaprakları, baharatlandırma, renk verme, turşu yapımı ve garnitür olarak kullanılır. Kırmızı perilla’yı Japonlar, zencefil turşusu yapımında kullanırlar. Yeşil perilla yaprakları ise Japonya’da, suşi’yi sarmada ya da sashimi yanında garnitür olarak kullanılır. Bitki iyice geliştiğinde 80-85 günde yaprak hasadına başlayabilirsiniz. Bizim mutfağımızda hiç bilinmiyor olsa da özellikle Asya mutfağında çok kullanılır. Ayrıca turp turşusunu ve Erik Umeboshi (Sanırım kurutulmuş bir çeşit erik) 'yi renklendirmek için de kullanılıyor. Küçük filizlerini salatalara da serpiştirebilirsiniz. Ülkemizde büyük bir marketler zincirinde yaşayan mikro filiz olarak satıldığını da gördüm. Bir diğer anılan adı ise biftek otudur. Hatta tohum pakedi geldiğinde resmen Cheetos kokuyordu. Sanırım onun içerisinde de kullanılıyor. ��
Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart - Mayıs ayları arasında viyollere ekilebilir. Tohumlar çimlenene kadar toprağı kesinlikle kuru bırakılmamalıdır.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Diğer tohumların aksine Perilla tohumları tazeyken çimlenmezler. Çimlenme oranınızı yükseltmek için tohumlarınızı ekene kadar (en az 1 ay) dondurucuda muhafaza ediniz diye yazıyor tohum kataloğunda. Geçtiğimiz sene bunu bilmediğim için tohumları dondurucuda hiç bekletmeden ekim yapmıştım. (Belki de tohum şirketi yapmıştır). Buna rağmen %95 oranlarında bir çimlenme gerçekleşmişti. Yalnız tohumları ışık almayan bir zarf içerisinde tutunuz. Tohum nemli tutulduğu zaman 7-21 gün arasında çimlenmeye başlayacaktır.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli alanda sağlıklı bir gelişim sağlıyor. Suyunu eksik etmeyin yeterli.
İklim gereksinimleri: Aşırı donlar olmadığı sürece her iklime uyum sağlayabilen bitki ılıman iklim kuşağında olan ülkemizde kolaylıkla yetiştirilebilir.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçeklerinin taç yaprakları döküldüğü zaman oluşan lale gibi keseler kontrol edilerek tohumları alınır. Her kesenin içerisinde 2-3 tohum bulunuyor. Tohumların rengi ise krem rengidir.

thunderon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2019, 13:14   #6
Ağaç Dostu
 
thunderon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
civanperçemi

civanperçemi

Bitki türü: Tıbbi aromatik bitki
Bitki ömrü: Çok yıllık
Tohum çeşit adı: Achillea millefolium
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıldır
Size nereden geldi: Fidancıdan aldım.
Tohumun kökeni : -
Kullanılan gübreler : -
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2019
Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal kök yapısına sahip otsu, çok yıllık bir bitkidir. İlk baharda yapraklanır, Hazirandan itibaren çiçek saplarını ve tomurcuklarını oluşturur, çoğunlukla her bitkiden bir çiçek açar. Biraz uzunca süre durabiliyor. Benim gözlemlediğim ikinci yılı çiçekleniyor. 80-90 cm büyüklüğüne kadar büyüyorlar.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Şifalı bitkilerdendir. Taze yaprakları salatalarda kullanılabilir. Çiçekleri ve yapraklarının bir çok rahatsızlığın sağaltımında kullanıldığı bilinir.
Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk baharda tohumlar direk yerlerine serpiştirilir, üzerlerine süzgeç ile çok ince toprak atılırsa iyi olur.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.

thunderon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2019, 13:15   #7
Ağaç Dostu
 
thunderon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
Butternur Balkabağı

Butternur Balkabağı

Bitki türü: Mevsimlik sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum çeşit adı:Butternut Balkabağı
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya
Size nereden geldi: Forum üyelerinden Dongyul

Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Büyük bir tarlada farklı tür kabaklarla yetiştirilmiştir. Aynı türler birarada dikilse de tozlaşmayı sınırlayıcı herhangi bir çaba gösterilmemiştir.
Kullanılan gübreler : Keçi gübresi
Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos
Bitki tipi ve gelişim durumu: Yatay, geniş alana yayılır. Fakat yeterli alanı olmayanlar bol gübre ile büyük saksıda bile deneyebilir. Meyveleri olabildiğince küçük. Tek meyve iki kişinin tüketebileceği büyüklükte.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Sıkı lifsiz bir yapısı var. Tek seferde ziyan olmadan tüketilebilir olması, taşıma, saklama kolaylığı da etkili oldu. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır.Mayısta kalıcı yerlerine dikilir.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir. Bol gübreyi ve suyu sever.
İklim gereksinimleri: İlkbahardan sonbahardaki ilk soğuklara kadar yaşar.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tüketilen kabağın çekirdekleri tohum olarak kullanılır. Tercihen en olgun ve en büyük kabaktan tohum alınır.

Elindeki tohumları 5 kişiyle paylaşabilirim.

thunderon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2019, 13:15   #8
Ağaç Dostu
 
thunderon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
Kalıcı Ispanak

Kalıcı Ispanak

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Çok yıllık
Tohum Türü: Ispanak
Tohum çeşit adı: Kalıcı Ispanak - Beet Leaf Perpetual Spinach
Tohum kaç yıldır sizdedir: 2. yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya
Size nereden geldi: 2016-2017 Tohum paylaşım etkinliği: Bahcedenn
İlk paylaşan : MeyveliTepe
Tohumun kökeni :
Kullanılan gübreler : Yanmış koyun-keçi gübresi
Kullanılan ilaçlar: yok
Hasat yıl ve ayı: 2018
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı
Bitki tipi ve gelişim durumu: Kolay çimlenen tohumlar kısa sürede her kökten bir çok yaprak verir. Büyüyen yapraklar kullanılmasa bile koparılmalıdır. İlkbaharda tohumdan ekildiğinde ertesi sene Mayıs ayına kadar kış dahil sürekli yaprak alınabilir. Ertesi sene Mayısta tohuma kalkar. Tohumları Haziran - Temmuz aylarında olgunlaşır.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Taze yaprakları besleyici ve lezizdir. Pazı olarak bilinen bitki ile çok yakın akrabadır. Yapraklar çok çeşitli şekillerde, ıspanak yerine, kavrularak, börek, pide vs. içinde, yaprak sarmalarında vs. kullanılabilir. Ispanak yapraklarındaki dişleri gıcırgıcır yapan ağızda kalan kekremsi tad bu yapraklarda yoktur. El altındaki bir kaç kök bir ailenin tüm ihtiyacını bir sene boyunca karşılar.

thunderon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024