agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2019-2020 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni152Beğeniler
  • 26 Gönderen Lonicera
  • 13 Gönderen Lonicera
  • 18 Gönderen Lonicera
  • 21 Gönderen Lonicera
  • 21 Gönderen Lonicera
  • 16 Gönderen Lonicera
  • 22 Gönderen Lonicera
  • 15 Gönderen Lonicera

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-10-2019, 18:33   #1
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Lonicera

Etkinlikte paylaşacağım tohumlar


1- Sarı guava (sınırlı sayıda)
2- Karakafes otu ( sınırlı sayıda)
3- Sarcococca - parfüm kutusu( umarım etkinliğe yetişir/sınırlı sayıda)
4 - Murt/ Hambeles/Myrtus Communis( beyaz)







Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklaMAYIN...

Lütfen
Etkinlik Prensiplerini okuduğunuzdan emin olunuz.

Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden
önce kargo adreslerini "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz.

Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır.

Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.

ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.

Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...

Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.


Düzenleyen Lonicera : 27-10-2019 saat 15:56
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2019, 17:30   #2
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Apple guava

Bitki türü: Meyva
Bitki ömrü: llıman iklimde çok yıllık( zone-9 alt sınır)
Tohum çeşit adı: Apple guava
Tohum kaç yıldır sizdedir: 5 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
Tohumun kökeni: Bir firmadan fide olarak alındı
Tohumun geldiği yer: Antalya
Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Lonicera
Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok
Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: 2019/Ekim
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Hasat süresi:
Büyüme alışkanlığı: Çok hızlı gelişip boylanan bir bitki
Yaprak tipi: Normal
Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: meyve rengi sarı, kimi elma kimi armut şeklinde normal avakado meyvesi büyüklüğünde
Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok hızlı gelişip bir kaç yıl içerisinde ağaç formuna ulaşabiliyor. Tohumdan 3. Yılında meyvesini görebilirsiniz. Suya bayılıyor.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Kokulu( nefis bir kokusu var denemez hatta itici bulanlar da var) olgunlaştığında tatlı, muz /çilek karışımı bir lezzette, Orta kısmı çok sert çekirdeklerle kaplı, bekletilmeye müsait olmayan, bir zamanlar süper starımızın kahvaltıda yediği tek yiyecek))
Tohumun ekim öncesi tabi olduğu işlemler: Herhangi bir ön işleme gerek yok, düzensiz çimleniyor. Nette tohumun sert kabuğunu yumuşatmak için kaynara yakın sıcaklıktaki su içerisinde beş dakika bekletin veya iki hafta boyunca normal su içinde tohumları ıslatın bilgisi var. Ben hiç birini yapmadan dirak ekim yapmıştım. Belki bu nedenle az ve düzensiz çimlenme olmuştur.

Bitkilerimi saksılarda yetiştirdiğim için haliyle meyva sayısı az oluyor. Bu nedenle kısıtlı olan bu tohumu 10 kişiyle onar adet tohum olmak üzre paylaşabileceğim. İklimi zone 9 bölgesinden daha düşük olanlar seraya sahipse talepte bulunsun, bu iklim dışında yaşatma şansınız yok

Bu tohumun paylaşımı sona ermiştir

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Lonicera : 04-12-2019 saat 19:12
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2019, 19:44   #3
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Murt/hambalez/mersin

Bitki türü: Meyva
Bitki ömrü: çok yıllık
Tohum çeşit adı: murt/myrtus communis
Tohum kaç yıldır sizdedir: Anaç yaklaşık on yıldır bende
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
Tohumun kökeni: Bir firmadan fide olarak alındı
Tohumun geldiği yer: Antalya
Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Lonicera
Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok
Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: 2019/Ekim/Kasım
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Hasat süresi:
Büyüme alışkanlığı: Normal hızda büyüyor. İyi bir bakımla tohum ekiminden üç yıl sonra meyva görebilirsiniz.
Yaprak tipi: Sağlı solu,sık ve küçük.
Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Meyva rengi beyaz, iyice olgunlaştığında hafif kararma oluşuyor. Meyva iriliği siyah türünün neredeyse üç katı. Normal büyüklük iri nohut ölçüsünde
Bitki tipi ve gelişim durumu: Çalı formunda. Dipten sürgün vermeye meğilli. Budamaya güzel cevap veriyor. - 10/_ 15 dreceye kadar soğuğa dayanabilir.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Kokusuz, ağızda kekremsi bir tat bırakıyor. Özellikle çekirdek ezildiğinde bu kekremsilik artıyor. Olgunlaştığında tatlı. Bazı kişilerde bağımlılık yaptığı söylentileri etrafta dolansa bunun bir şehir efsanesi olduğunu iddia edenlerde var.))
Tohumun ekim öncesi tabi olduğu işlemler: Çimlenme düzensiz ve düşük oranda. Ben buzdolabın sebzeliğinde iki ay katlamaya aldım ama sonuç müsbet yönde olmadı, aşağıda çimlenme için biraz bilgi var;
https://www.richters.com/show.cgi?pa...9990124-2.html


Tohumları 25 kişiyle paylaşabilirim.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2019, 14:05   #4
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Ruellia ,mexican petunia( bodur varyete)

Name:  images (1).jpeg
Views: 1247
Size:  11.6 KB
Name:  images (2).jpeg
Views: 1212
Size:  10.0 KB

Bitki türü: çiçek

Bitki ömrü: çok yıllık ( kısa süreli - 15 dereceye kadar dayanıklı deniyor)

Tohum çeşit adı: Ruellia simplex katie( mor/ beyaz karışık)

Tohum kaç yıldır sizdedir: 5 _6 yıl

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir

Tohumun kökeni: Sn Mücevher çalısı etkinlikte paylaşmıştı.

Tohumun geldiği yer:

Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Mücevher Çalısı

Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok

Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi

Kullanılan ilaçlar: Yok

Hasat yıl ve ayı: 2019/Ekim/Kasım

Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay

Hasat süresi:

Büyüme alışkanlığı: Çok hızlı gelişiyor

Yaprak tipi: ince uzun

Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü:

Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok hızlı gelişen ve hızlıca yayılan arsız bir bitki. Bodur olan bu variyetenin pembe rengi de vardı ama kurudu. Suyu seven, 7/8/9/10. aylardan itibaren hep çiçekliydi. Üretimi çok basit, ister tohumdan ister sürgünlerinden. Çiçeği 1_2 gün üzerinde duruyor ama sürekli açtığı için bu sorun olmaz. Tohum yeşilden kahverengiye döndüğünde alınır. Gecikilirse patlayıp etrafa dağılıyor.

Bitki hem bahçe hem saksıya çok uygun. Sezon sonu derin budama ile bahara daha derli toplu, dolgun bir form kazandirabilirsiniz.

Tohumun ekim öncesi tabi olduğu işlemler: Herhangi bir ön işleme gerek yok

Bu bitki de diğerleri gibi saksıda yetiştiği için sınırlı sayıda tohum var. En çok 15 kişiyle paylaşabilirim.


Düzenleyen Lonicera : 15-11-2019 saat 15:08
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2019, 15:42   #5
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
karakafes otu

Name:  indir.jpeg
Views: 1102
Size:  11.3 KB


Bitki türü: sebze desem sebze değil, aslında şifalı ot grubuna giriyor ama bu sefer de şifalıymış diye çaya çorbaya katıp içen olur diye bu kısmı es geçiyorum))
Bitki ömrü: çok yıllık
Tohum çeşit adı: comfrey ,Symphytum officinale
Tohum kaç yıldır sizdedir: 7/8 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
Tohumun kökeni: Bir firmadan tohum olarak alındı
Tohumun geldiği yer: izmir
Etkinlikte tohumu ilk dağıtan:
Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok
Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: 2019/Haziran
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Hasat süresi:
Büyüme alışkanlığı: Çok hızlı gelişen dev gibi yaprakları olan bir bitki
Yaprak tipi: çok büyük, kenarları keskin,bol lifli
Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Tohum veren variyetedir, siyahlaştıktan sonra hemen toplanmalı yoksa etrafa dağılır.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Hem kök parçalarından hem tohumdan kolayca üretilebilen bir bitki. Kışın üst aksamı yok olsa bile bahar aylarında daha güçlenerek yeniden toprak yüzeyine çıkar.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri:
Tohumun ekim öncesi tabi olduğu işlemler: Herhangi bir ön işleme gerek yok, düzensiz çimleniyor.
Bitkinin kullanımı: Arkadaşlar tekrar edeyim, bitkinin tüm aksamları zehirlidir Kemik otu olarak da geçen bitki kesinlikle ağızdan alinmamalıdır. Ben yıllardır yapraklarından çay yapıp bitki gübrelemesinde kullaniyorum. Forumda nasıl kullanıldığına dair epey bilgi mevcut.

Tohum sınırlı sayıda olduğu için 10 kişiyle paylaşabilirim.

Bu tohumun paylaşımı sona ermiştir


Düzenleyen Lonicera : 02-01-2020 saat 03:35
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2019, 15:33   #6
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Pepino

Name:  indir (1).jpeg
Views: 967
Size:  12.4 KB


Bitki türü: Meyva
Bitki ömrü: ılıman iklimde çok yıllık
Tohum çeşit adı: Solanum muricatum
Tohum kaç yıldır sizdedir: 10 yıldan fazla
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
Tohumun kökeni: Bir firmadan fide olarak alındı.
Tohumun geldiği yer: Antalya
Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Lonicera
Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok
Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: 2019/Temmuz-Ağustos
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay. Yaklaşık 7/8 yıldır kendi ürettiğim meyvalardan çıkan tohumlarla her yıl fide tazeliyerek üretiyorum. Her ne kadar çok yıllık da dense bulunduğum yerde yeni fidanla daha çok mahsul alıyorum
Hasat süresi:
Büyüme alışkanlığı: Tohum çimlendikten sonra bir süre yavaş, sonra epey hızlı gelişiyor.
Yaprak tipi: Orta büyüklükte, koyu yeşil.
Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Olgunlaştığında krem zemin üzerinde mor çizgiler mevcut. Bu renklenme olduktan sonra hasat .edilmeli.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Patlıcangiller familyasından olmasına rağmen uzaktan dolmalık biber fidesine benziyor. Çiçekleri ise patlıcanın neredeyse aynısı. Bitki güneş ve suya bayılıyor. Hele yanmış ahır gübresi şerbet yapılarak verilirse olgunlaştığında marketlerde satılan karpuz kabuğu tadındaki meyvalardan ziyade hafif tatlımsı çok sulu kavun yiyormuş hissine kapılırsınız.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Meyvalar fide üzerinde 4/5 adedi geçmeyecek kadar bırakılıp diğerleri koparılmalı. Yoksa ceviz büyüklüğünde olur hepsi. Pepino yetiştirip meyve almanın en büyük sırrı budama. Domatesteki gibi sürekli koltuk almazsanız bol yapraklı , çiçekli ama meyvasız çalınız olur. Koltuk alma şart.

Çok sıcak havalarda çiçek silkmesi yapar yarı gölgelendirme yapmak gerekebilir. Sulamayı hasada bir ay kala( ben mor çizgilerin belirginleşmesini işaret alıyorum) azaltmak lazım. Yoksa tat, tuz aramayın. ( tüm bunlara rağmen kelek tadı alırsanız bana da sövmeyin lütfen) )



Tohumun ekim öncesi tabi olduğu işlemler: Herhangi bir işleme gerek yok.

Tohumlar bu yılın mahsülünden alındığı için taze. Çimlenme biraz zaman alsa da çimlenme yüzdesi fazladır. Aynı yıl meyvesini görüp tadına bakabilirsiniz.

Her bir meyva içinde çok az tohum oluyor. Bazıları sıfır tohumlu nedense.

Tohum miktarı çok sınırlı olduğu için ancak az miktarda olmak üzre 10 kişiyle paylaşabilirim.

Bu tohumun paylaşımı sona ermiştir


Düzenleyen Lonicera : 02-01-2020 saat 03:37
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2019, 18:27   #7
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Frenk üzümü (kırmızı)

Name:  indir.jpeg
Views: 860
Size:  14.5 KB


Bitki türü: Meyva
Bitki ömrü: Çok yıllık(zone 5/9 aralığında)
Tohum çeşit adı: Ribes rubrum
Tohum kaç yıldır sizdedir: 10 yıldan fazla
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
Tohumun kökeni: Bir firmadan fide olarak alındı.
Tohumun geldiği yer: Antalya
Etkinlikte tohumu ilk dağıtan:
Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok
Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: 2019/Haziran -Temmuz
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay. Oldukça kanaatkar bir bitki. Kök bölgesi kılcal kök yoğunluğu nedeniyle her daim nemli kalmalı. Bunun için sıcaklarda kök bölgesi malç ile örtülürse mutlu olur.
Hasat süresi: iki hafta içinde tüm meyveler yenebilecek olgunluğa ulaşıyor. Yani aynı anda hepsi yenebilecek olgunlukta olmuyor.
Büyüme alışkanlığı: Tohum çimlendikten sonra hızlı gelişim göstermekte. Yarı gölgeli ortamda gelişmesi sağlanmalı.
Yaprak tipi: Büyük, asma yaprağı benzeri.
Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Meyve rengi kırmızı, olgunlaştığında koyu kırmızı ve inci gibi parlıyor. Küçük ve orta nohut büyüklüğündeki meyveler hafif mayhoş tatlımsı . Çekirdekleri dişe dokunur cinsten. Biz sıkıp meyve suyu olarak tüketiyoruz
Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki cüce asmayı andırır yapısı mükemmel renkte meyveleri ile görsel olarak bile tatmin edici. Bendekiler saksıda olduğu için en fazla bir metre boylandılar. Sürekli dipten yeni sürgün verme eğilimi var. Düzenli ve çok miktarda meyve için her yıl düzenli sert budanmalı. Yeni sürgünlerde hafif uç alımı yapılıp yan dallanma teşvik edilirse güzel sonuç alınır.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yeşil, beyaz ve siyah olmak üzre farklı renkleri de mevcut. Ama en lezzetli olanı kırmızısı imiş.
Ekim öncesi tohumun tabi olduğu işlemler: Tohumlar ya sonbaharda doğrudan dış mekana ekilmeli ya da en az 90:gün boyunca buzdolabında soğuk katlamaya alınmalı. Bu soğuklama ihtiyacı giderilmezse çimlenme gerçekleşmez..
Tohumdan yetiştirilen bu bitkide İyi bir bakımla 3/4 yıl içınde meyve görmeniz mümkün.

Elimde en az bulunan tohum bu bitkiye ait. Normalde paylaşmaya değmeyecek miktar var ama bir kaç arkadaşın ricası üzerine paylaşıyorum. Bu nedenle tohumları en fazla 6 kişiyle ( beşer adet tohum olmak üzre) paylaşabileceğim.

Bu tohumun paylaşımı sona ermiştir Sitede başka bir üye daha paylaşıyor, oradan da talepte bulunabilirsiniz.


Düzenleyen Lonicera : 02-01-2020 saat 05:35
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2019, 14:29   #8
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Yabani kuşkonmaz ( tilkişen)

Name:  images.jpeg
Views: 841
Size:  9.3 KB


Bitki türü: sebze
Bitki ömrü: çok yıllık
Tohum çeşit adı: asparagus acutifolius
Tohum kaç yıldır sizdedir: Anaç yaklaşık on yıldır bende
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
Tohumun kökeni: Urla ilçe kırsalından toplandı
Tohumun geldiği yer: Urla/izmir
Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Lonicera
Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok
Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: 2019/Aralık
Yetistirme zorlugu derecesi: zor
Hasat süresi: Bitki genelde üçüncü yılından itibaren hasat ediliyor.
Büyüme alışkanlığı: Çimlenmeden sonra hızlı büyüyor.
Yaprak tipi: iğne yapraklı, batıcı.
Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Yeşilden kırmızı renge dönüyor
Bitki tipi ve gelişim durumu: Çalı formunda. Dipten sürgün vermeye meğilli.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Küçük nohut büyüklüğünde yenmeyen meyveler verir. Her birinde bir tohum olan bu meyveler kırmızı rengi alınca toplanmalı. Geç kalınırsa yere düşüp toprağa karışır veya kuşlar tarafından mideye indirilebilir.

Bitki aslında pençe tabir edilen rizomsu oluşumlarla üretiliyor. Tohum ekiminden sonra çimlenen bitki ilk yıl sökülüp bu pençeler gerçek kalıcı yerlerine aktarılıyor. Ortamda yaprak çürüntüsü ve yanmış ahır gübresi varsa değmeyin keyfine. Üçüncü yılından itibaren dipten çikan filizler kartlamadan on onbeş santim kadarken kesiliyor. Tabii orijinali doğadan toplandığında bu uzunlukta ve tazelikte bulma şansınız pek olmuyor.
İyi bir sızma zeytinyağında yumurtalı kavurmasını antrikota değişmem Bu türün tadı hafif acımsıdır, kültür çeşidine benzemez böyle biline. Alışkın olana bu lezzet bal börek.



Tohumun ekim öncesi tabi olduğu işlemler: Sonbaharda toprağa ekip unutacaksınız. Kimi bahar aylarında kimi bir yıl sonraki bahar ayında çimlenebilecek çimlenme düzensizliğine sahip. Başını beklerseniz ümidi kesebilirsiniz. En güzeli unutmak. Atın toprak içine ve unutun.

Kendi yetiştirdiğim bitkiden topladığım tohumlar her zamanki gibi sınırlı sayıda. 15 kişiyle paylaşabilirim. Tohum talep edecekler çimlenme zorluğu ve bitkinin lezzetindeki acılığı dikkate alarak talep ederlerse iyi olur.


Düzenleyen Lonicera : 03-12-2019 saat 17:07
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2019, 21:39   #9
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sarcococca Hookeriana_parfüm kutusu

Name:  indir.jpeg
Views: 662
Size:  13.1 KB

Bitki türü: çiçek

Bitki ömrü: çok yıllık çalı tipi bitki ( _15/ _ 18 derecelere dayanabilmekte)

Tohum çeşit adı: Sarcococca Hookeriana

Tohum kaç yıldır sizdedir: 7 yıl

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir

Tohumun kökeni: Bir firmadan fide olarak satın aldım

Tohumun geldiği yer:

Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Lonicera

Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok

Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi

Kullanılan ilaçlar: Yok

Hasat yıl ve ayı: 2019 Kasım_Aralık

Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay

Hasat süresi:

Büyüme alışkanlığı: yavaş büyüyor

Yaprak tipi: ince uzun

Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: yenmeyen önce yeşil sonra kırmızıya dönen nohut büyüklüğünde tohum oluşturuyor.

Bitki tipi ve gelişim durumu: yavaş gelişen bitki çalı formunda. Dipten sürgün verme eğilimi var. Suyu yazın artırıp kışın azaltmalı. Ocak şubat aylarında etraftaki tek çiçekli bitki. Gösterişsiz çiçeklerine rağmen müthiş yoğun bir kokuya sahip.

Bitki hem bahçe hem saksıya çok uygun. Yazın yarı golgeye almak iyi geliyor bitkiye. Budama olarak bence sadece kurular alınmalı, çünkü bitki tüm dallarda alttan üste kadar sıvama çiçekleniyor.
Oldukça düzensiz çimleniyor. Bazen iki üç ay sonra çimlenen tohumlar da olmuştu.
Tohumun ekim öncesi tabi olduğu işlemler: 30 gün soğuklama ihtiyacı giderilmeli.


Tohum miktarı çok kısıtlı olduğu icin en fazla 10 kişiyle paylaşabilirim. Diğer tohumlarda olduğu gibi bu tohum için de dağıtım yapacağım kişi sayısını belirttiğim sayı üzerine çıkarmam mümkün olamayacağı için kimse kusura bakmasın lütfen.

Bu tohumun paylaşımı sona ermiştir


Düzenleyen Lonicera : 02-01-2020 saat 03:41
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2020, 14:30   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-01-2020
Şehir: Mersin
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Eklenti 702186

Bitki türü: çiçek

Bitki ömrü: çok yıllık çalı tipi bitki ( _15/ _ 18 derecelere dayanabilmekte)

Tohum çeşit adı: Sarcococca Hookeriana

Tohum kaç yıldır sizdedir: 7 yıl

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir

Tohumun kökeni: Bir firmadan fide olarak satın aldım

Tohumun geldiği yer:

Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Lonicera

Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok

Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi

Kullanılan ilaçlar: Yok

Hasat yıl ve ayı: 2019 Kasım_Aralık

Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay

Hasat süresi:

Büyüme alışkanlığı: yavaş büyüyor

Yaprak tipi: ince uzun

Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: yenmeyen önce yeşil sonra kırmızıya dönen nohut büyüklüğünde tohum oluşturuyor.

Bitki tipi ve gelişim durumu: yavaş gelişen bitki çalı formunda. Dipten sürgün verme eğilimi var. Suyu yazın artırıp kışın azaltmalı. Ocak şubat aylarında etraftaki tek çiçekli bitki. Gösterişsiz çiçeklerine rağmen müthiş yoğun bir kokuya sahip.

Bitki hem bahçe hem saksıya çok uygun. Yazın yarı golgeye almak iyi geliyor bitkiye. Budama olarak bence sadece kurular alınmalı, çünkü bitki tüm dallarda alttan üste kadar sıvama çiçekleniyor.
Oldukça düzensiz çimleniyor. Bazen iki üç ay sonra çimlenen tohumlar da olmuştu.
Tohumun ekim öncesi tabi olduğu işlemler: 30 gün soğuklama ihtiyacı giderilmeli.


Tohum miktarı çok kısıtlı olduğu icin en fazla 10 kişiyle paylaşabilirim. Diğer tohumlarda olduğu gibi bu tohum için de dağıtım yapacağım kişi sayısını belirttiğim sayı üzerine çıkarmam mümkün olamayacağı için kimse kusura bakmasın lütfen.

Bu tohumun paylaşımı sona ermiştir

Merhabalar,
Bu sene parfüm kutusu tohumuna sahip olan şanslılardanım. Öncelikle çok teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı. Gönderdiğiniz tohumlardan 3 tanesini nemli pamuk arasına koyup 1 ay boyunca buz dolabının sebzeliğinde beklettim, bir ayın sonunda bir gün de suda bekletip ertesi günü toprağa diktim. Yaklaşık iki aydır bu şekilde topraktalar. Tohumlardan biri köklendi, yaklaşık 2-3 cm kadar kök saldı ama filizlenme yok hala. Tohum olduğu gibi duruyor, altta kök var sadece. Acaba bir yerlerde yanlış mı yaptım yoksa normal mi bu kadar uzun sürmesi? Heyecanla bekliyorum

korayoguz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2020, 15:05   #11
Ağaç Dostu
 
tropikalist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2019
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 471
maalesef benimkiler daha çimlenmedi

tropikalist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2020, 15:23   #12
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi korayoguz Mesajı Göster
Merhabalar,
Bu sene parfüm kutusu tohumuna sahip olan şanslılardanım. Öncelikle çok teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı. Gönderdiğiniz tohumlardan 3 tanesini nemli pamuk arasına koyup 1 ay boyunca buz dolabının sebzeliğinde beklettim, bir ayın sonunda bir gün de suda bekletip ertesi günü toprağa diktim. Yaklaşık iki aydır bu şekilde topraktalar. Tohumlardan biri köklendi, yaklaşık 2-3 cm kadar kök saldı ama filizlenme yok hala. Tohum olduğu gibi duruyor, altta kök var sadece. Acaba bir yerlerde yanlış mı yaptım yoksa normal mi bu kadar uzun sürmesi? Heyecanla bekliyorum
Çok ilginç. Bulunduğu harçta bir sıkıntı mı var acaba? Kök çıkaranı zedelemeden alıp normal bahçe toprağının bulunduğu bir saksıya aktarmayı deneyin. Ama sadece tohum dışarıda kalsın, kök kısmını toprağa sokuyoruz. Kökü kırdırmadan yanlarından hafifçe bastırmayı da unutmayın. Belki bir işe yarar. Kolay gelsin.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024