agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği (http://www.agaclar.net/forum/2018-2019-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   Nasıl çalıştık? Olayın perde arkası :) 2019 (http://www.agaclar.net/forum/2018-2019-tohum-paylasim-etkinligi/43031.htm)

malina 27-02-2019 11:38

Nasıl çalıştık? Olayın perde arkası :) 2019
 
Kısa bir özet :)

malina 27-02-2019 12:06

5 Eklenti(ler)
Eklenti 688298

Kargolar mahallenin kuaförüne gelmeye başlar. Düz ayak olmazsa, kargoların 4. kata her seferinde çıkacağının garantisi yoktur çünkü... :)
Her gün gelen kargolar alınır, kimden geldiğinin forumda duyurulması gerektiği için içine bakmak gerekir. Tohum etiketinden kullanıcı adı okunur. Tekrar içine bakmak gerekmesin diye adres etiketinin üstüne yazılır... :)

Öneri: Gönderen, kullanıcı adını gönderdiği zarfın/kolinin üzerine yazmalı.

Bu yılın vukuatı; Resulgur'un kargosunun kaybolması oldu.


Kargolar gelmeden epey önce, tohumların konacağı kutuların toplanmasına başlandı. (Bir kısmı geçen seneden saklanmıştı) Büyüklüğü uygun ve almak için bir izin gerekmediği için Halk Ekmek kolilerini tercih ettim. En işlek yer orası diye Üsküdar meydanındaki şube... Eve taşımak için otobüs macerası da var :)

Bu arada, yazamaya henüz başladığım için, parmağımı kesme olayını da anlatayım: Kolilerin altlarındaki yapışkan bandı kesip düzeltme işlemi sırasında, parmağımı kestim. Maket bıçağının böyle kazaları var... Çantadan mendil bulana kadar bir iki koliyi kullanılmaz hale getirdim :) Sonra yara bandını da bulunca sorun kalmadı. (Çantanın içeriği hakkında bilgi de vermiş oldum; maket bıçakları, yara bantları vs. :)

Kargolar gelirken yapılması gereken 2. iş baloncuklu zarfların siparişini vermektir. Ne kadar gerekebileceği bilgisi Meyvelitepe'den alınır.

3. iş olarak yine onun hazırladığı ve gönderdiklerinin çıkışı alınır. Kutular tohum dağıtmaya, zarflar adres yapıştırıp göndermeye hazır hale getirilir.

Önceki yıllarda tohumları A'dan Z'ye X W Q "diğer" seçeneği olma üzere 32 kadar kutuya dağıtıyorduk. Oradan alıp zarflara konuyordu. A kutusundaki isimleri A ile başlayan üyelere dağıtıyorduk. Bazen yorgunluktan isimler karıştırabildiği için bu yıl farklı bir yöntemin daha iyi olacağını düşündü Meyvelitepe.

Eklenti 688300

Toplam 23 kutuya tohumları dağıtacaktık. (Bilin bakalım neden 22 ya da 24 değil de 23) Her kutuda aynı harfle başlayan sadece 1 kişi olacaktı. Tohum sayıları kutu başına adaletli dağılmış olacaktı vb.

Her kutuya o kutuda bulunan üyelerin isimlerin olduğu listeyi yapıştırdım. Başlangıçta işimize sadece numara gerekeceği için, büyük boy bir numarayı da o listenin üstüne iliştirdim. Böylece kutu işi hazır hale geldi.


Eklenti 688299

Tohumlar konurken zarfın kime ait olduğunun anlaşılması için sürekli adres kısmına bakamayacağımız için, büyük boy isim çıkışı alınıp zarfın ağzına zımbalandı.


Eklenti 688301

Zarflar için yapışkanlı etikete adreslerin çıkışı alındı, kesildi. Zarflara yapıştırıldı.

Eklenti 688302

Zarflar hazır ve hangi zarf hangi kutuya aitse oraya kondu. Dönüp doğru mu koydum diye bir tur daha kontrol edildi. Güler gelince içi rahat etmez, bir tur da o kontrol eder :)

Geçmiş olsun, kargoların tümünün gelmesini bekleyeceğiz şimdi :)

malina 27-02-2019 12:08

5 Eklenti(ler)
Eklenti 688331

Barkodların okutulması hem en kolay hem en zor bölümdür...
Gelen kargolardan biri alınır. Masanın üzerine boşaltılır... Tekli ve grup tohum poşetleri vardır.

Eklenti 688343

Çoğunlukla, sayı azalsın diye önce teklileri bulup okuturuz ve ilgili kutu numaralarına dağıtılmak üzere, numaraların karışık olduğu kutuya koyarız. Bu iş en az iki kişiyle yapılır... (Fotoğrafta 3 kişi var :)

Çoktu tohum poşetleri açılır, sıraya dizilir, barkod okutulur. Duruma göre sıraya dizen onları tekrar büyük poşete koyar, ya da o yeni poşet açarken, barkod okutucu bu işi yapar.

Tabii mesela Muda gibi tohumları bir araya koyduğunuz poşeti ısıtıcı ile yapıştırırsanız işler karışır :)
Yırtmak durumunda kaldığınız naylondan çıkan poşetleri koymak için büyük poşet ararsınız.

Ya da Aysel Yavuz gibi tohum etiketini etkisiz bir yapıştırıcı ile poşet üstüne yapıştırırsanız da işler karışır. Dokunsan düşecek etiketleri büyük bir dikkatle kilitli poşetin içine yerleştirmeye uğraşırsınız.

Eklenti 688297
Öneri: Etiketleri zarfın içine koyun. Tohumların etiketlerin önüne geçer endişeniz varsa, sağlam bir biçimde yapıştırın. 1 tanesini yapıştırdıktan sonra bir süre bekleyip test edin.

Ya da İncirli'nin çıkış aldığı yerin azizliğine uğrayıp, çok silik çıkan etiketler yüzünden barkod okuyucu görevini yapamaz, onları tek tek elle girersiniz.

Ya da Mahirbjk'in kuruyamadığı için küflenmeye kalkan biberini gönderip göndermeme üzerine tartışırsınız :)

Eklenti 688296
Öneri: Tohumları dışa çıkartın ki kurumaları kolay olsun. ya da tüm parçanın kuruduğundan emin olun.

Ya da iyigit gibi fazladan tohum göndermek istersiniz, onları da ayrı poşete koyup tohum adını, kullanıcı adınızı ve yılı yazmadığınız için, gönderdiğiniz mısır tohumu gibi çok bilindik bir şey değilse karşı tarafı epey uğraştırırsınız :)
Bizi de tabii... İlk tepkimiz şu olur: "Bunun etiketini kim düşürdü!" :)

Eklenti 688295

malina 27-02-2019 12:08

3 Eklenti(ler)
Eklenti 688305

Kutu numarasına göre dağıtılmak üzere barkodları okutulmuş tohum poşetleri...


Eklenti 688304

Etiketteki numarayla aynı numaraya sahip kutulara dağıtmış poşetler ve o kutuda olması gereken adresleri yapıştırılmış zarflar...

Eklenti 688303

Bir kutu masaya dökülüyor, başka bir masa daha eklenip büyütülmüş çalışma alanına yayılmış zarfların üstüne, o zarfa ait poşetler konuyor. Bir kutuda sadece bir tane o harfle başlayan üye adı olduğu için, en azından isim karıştırma ihtimali ortadan kalkıyor.

Poşetleri dağıtma işlemi bitince, herkes bir zarf alıp üstündekilerden emin olmak için tekrar kontrol ederek zarfa yerleştiriyor.
Bazen bu zarfları boşaltıp tekrar kontrol ediyoruz. Mesela o kutuna hem M hem W ile başlayan üye adı varsa, karışmış olabilir...

malina 27-02-2019 12:19

4 Eklenti(ler)
Eklenti 688325

Zarflara tohumlar yerleştirip ilgili kutuya konduktan sonra yatağın üstüne istifleniyor :)

Eklenti 688308

Yap yap bitmiyor :)

Eklenti 688326

Zarflar tamamlandıktan sonra sıra geliyor ağızlarını zımbalamaya... Kullanıcı adı etiketini çıkarıyoruz, tohumları şöyle bir düzeltip zımbalıyoruz.

Yurtiçi Kargo, PTT, Aras, Sürat vs... Hangi ne ile gönderilecekse ayrılıyor.
Bu yıl Yurtiçi Kargo ve PTT dışında 3 tane diğer kargo vardı. O arkadaşlara telefon edip değiştirip değiştiremeyeceklerini sordum. Neyse hepsi kabul etti, teşekkürler :) Yoksa 1-2 zarf için 2 araç değiştirmeli ulaşacaktım kargo firmasına...

PTT'leri ben götürdüm. Yurtiçi Kargoları Zafer İnandıklı arabaya yükleyerek götürdü...

Öneri: Seneye ölmez sağ kalır yaparsak, sadece iki seçenek sunalım; ya Yurtiçi Kargo ya PTT :)

Eklenti 688310

malina 07-03-2019 18:12

Paylaşımcıların yapması gereken değişiklikler:

Tohum poşetlerini alfabetik sıraya koymanıza, tohum türüne göre sıralamanıza gerek yok.
Bir kişiye çok sayıda tohum gönderecekseniz onları gruplamanıza da gerek yok. Barkod okutmak için açıp, sonra tümünü toplamak bize bir yük. Tohumları hazırlayanlara da öyledir diye düşünüyorum. Kolaylık tohum alanlara oluyor. Hangilerinin kimden geldiğini görebiliyorlar.
Eh tohumları aldığını henüz söyleme gereği duymayan 45 civarı arkadaş varken, bu işi onlara yükleyebiliriz :)

Etiketleri kilitli poşetin içine koyun. Tohumların etiketlerin önüne geçer endişeniz varsa, sağlam bir biçimde dışına yapıştırın. 1 tanesini yapıştırdıktan sonra bir süre bekleyip test edin.

Tohumların kuruduğundan emin olun.

Lojistik merkeze yardımcı olmak isterseniz;
tohum poşetlerini kutu numarasına göre gruplayabilirsiniz...
Tohumları gönderdiğiniz zarf / kargo üzerine kullanıcı adınızı da yazabilirsiniz.

Yurt dışı katılımcılar, yurt içinden bir arkadaşlarıyla işbirliği yapsın (bahcedenn-birnefestoprak örneğindeki gibi)
Adres için yurt içi adres versinler ve tohum gönderirken gümrükten alabilecek birini görevlendirsinler.


Adres gönderirken özen gösterin.
Lütfen tüm kelimelerin büyük harfle başlamasına dikkat edin. İlçe, şehir adı yazmayı kesinlikle unutmayın.

Gönderen olduğumuz için küçük harfle başlayan kelimelerden oluşan adresleri de ben yazmışım gibi suçluluk hissediyorum :) Oysa bunlar sizin Meyvelitepe'ye gönderdiğiniz haliyle kullanılıyor...

Benim aklıma gelenler bunlar :)

Atilgan 07-03-2019 20:25

Acaba barkodları türe göre değilde talep eden kişilere göremi gruplasak. iki kopye alır barkodları kişi zarfının üzerine yapıştırırız ve böylece siz tek tek okutup geri koymak zorunda kalmazsınız. Olurda karşılayamadığımız bir talep olursa üzerini çizeriz. Bizde poşetleri doldurduksan sonra tekrar kişilere göre gruplamak zorunda kalmayız.

TCM 07-03-2019 21:20

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan (Mesaj 1561956)
Acaba barkodları türe göre değilde talep eden kişilere göremi gruplasak. iki kopye alır barkodları kişi zarfının üzerine yapıştırırız ve böylece siz tek tek okutup geri koymak zorunda kalmazsınız. Olurda karşılayamadığımız bir talep olursa üzerini çizeriz. Bizde poşetleri doldurduksan sonra tekrar kişilere göre gruplamak zorunda kalmayız.

Üçüncü liste gönderilirse bu listeyi zarfın üzerine değil de poşetlerin içerisine bütün halde koruz. Liste, ortalama poşetin bir yüzüne denk gelecek şekilde ayarlanırsa (büyükse bükülerek, küçükse kenarında boşluk bırakılıp kesilerek) tohumların arkasında kalma olasılığı da azalmış olur. Olmazsa poşet açılır sadece o toplu kağıt çekip çıkarılarak okunur, tekrar geri konmasına da gerek yok çünkü alıcının işine yaramayacak.

Eklenti 688353

@ Jezebel i deşifre olduğu için ben de O nu örnek gösterdim. Bu arada şefim adresini öğrendim yarın macecik ile lansor yazdırmaya gelecem, gelmişken bir de ehliyet raporu alırım artık.. ;)

incirli 08-03-2019 11:08

Alıntı:

Ya da İncirli'nin çıkış aldığı yerin azizliğine uğrayıp, çok silik çıkan etiketler yüzünden barkod okuyucu görevini yapamaz, onları tek tek elle girersiniz.
vukuatsız etkinliğim yok:D
sizi fazladan yorduğum için affola
seneye dikakt ederim önerileri okudum:D

TCM 08-03-2019 13:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incirli (Mesaj 1562017)
vukuatsız etkinliğim yok:D
sizi fazladan yorduğum için affola
seneye dikakt ederim önerileri okudum:D


Seneye dikkat etmek mi... :D Şimdiden kolay gelsin arkadaşlar size.. ;)

malina 08-03-2019 15:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan (Mesaj 1561956)
Acaba barkodları türe göre değilde talep eden kişilere göremi gruplasak. iki kopye alır barkodları kişi zarfının üzerine yapıştırırız ve böylece siz tek tek okutup geri koymak zorunda kalmazsınız. Olur da karşılayamadığımız bir talep olursa üzerini çizeriz. Bizde poşetleri doldurduksan sonra tekrar kişilere göre gruplamak zorunda kalmayız.

Okuma alışkanlığımız az, okuduğunu anlama durumu birazcık daha az, anladığını uygulama alışkanlığı yerlerde :)

Gözümüzle görmediğimiz tohuma gönderildi diyemeyiz :)

Muda 09-03-2019 00:10

Alıntı:

Tabii mesela Muda gibi tohumları bir araya koyduğunuz poşeti ısıtıcı ile yapıştırırsanız işler karışır :)
Yırtmak durumunda kaldığınız naylondan çıkan poşetleri koymak için büyük poşet ararsınız.
Oysa ben de işleri kolaylaştırmak için ne kadar uğraşmıştım. Tüm tohumları kaybolanlar dahil toplamış Geçerli taleplerin tohum sayısına göre tek tek miktarlarını yazmış, elimdeki tohum stoğuna göre mümkün olduğunca fazla tohumu sabaha kadar fazla yer kaplamaması için özel olarak aldığım naylonlara koymuş yapıştırma makinasını hem kesme hem de yapıştırma yapacak şekilde kullanıp mümkün olduğu kadar tohumu fazla göndermeye çalışmıştım. Bir gecede tabi ki bitirememiş ikinci günü de kullanmıştım.

Birkaç defa uğraş ile matbaada yapışkanlı kağıda barkodların bulunduğu etiketleri yaptırmıştım.
İlk yaptırdığım etiket biraz soluk çıktığı için ertesi gün diğer makinada daha koyu olarak bastırmıştım.

Bastırmış olduğum etiketleri tohum isimlerine daha önceden doldurup yapıştırdığım naylonlara tek tek yapıştırdım.

Tüm tohumların etiketleri naylonlarına yapıştıktan sonra bana gelen ikinci naylona koyacağım etiketleri harf sırasına göre yere dizdim.

Elimde bulunan barkodlu tohum poşetlerini tek tek harf sırasına göre dağıttım. Fazla olan yerleri genişleterek tohumların birbirine karışmasını önlemeye çalıştım.

Tohumların tamamı bittikten sonra sıra ikinci kez paketlemeye geldi.
Dağıtım yapan arkadaşlara fazla zorluk çıkmasın diye aynı kişiye ait poşetleri bir poşete koyup sıkıştırarak yapıştırma kesme işlemi yaptım.

Tek poşetlerde bunu yapamadım.

Harf sırasına göre dizmeye çalışarak aynı guruptan olan tohumları yeni bir poşete koydum. Tabi çıkarması kolay olsun diye ağızlarını yapıştırmadım. Aslında numaralara göre koymuş olsam biraz daha kolaylık sağlıyacakmışım. Tabi bu arada bende bir tane fazlalık var. M21 ile M12 muhtemel karıştığı için mertuğurlu'ya ait kara lahana poşeti bende çıktı. Arkadaşımıza adres bilgilerini verirse göndereyim diye özel mesaj attım. Ancak dönüş olmadı. Hani içine istediği bende olan birkaç tohum da koyardık.

İlk çıkarttığım etiketleri yere sererek karışıklığı önlemeye çalıştım.
İkinci çıkarttığım yapışkanlı etiketler soluk olduğu için kullanılmadan üçüncü koyu baskılı etiketler yapıştırıldı.

Tohumların tamamı poşetler içerisinde başka bir poşete konularak havası alınarak (her aşamada hava kalmamasına dikkat etmeye çalıştım ) kargo poşetine koydum.
Üçüncü olarak çıkarttığım tüm etiketleri gösteren a4 kağıdına aldığım çıktıyı ise tohumlarla birlikte gönderdim. Hani tohum paketlerini açmadan tüm talepleri karşıladığım için kağıt üzerindeki barkodları okutup kolayca yerlerine dağıtılmasını sağlarım düşüncesi ile. Keşke bu düşüncemi yazsa idim.
Uykusuz olunca araya siz görmeden çok az tohum atmıştım.Koparmayın diye bir de bantladım. Onları da buldunuz herhalde. İyi ki fazla göndermemişim. Hemen yakalandık.


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan (Mesaj 1561956)
Acaba barkodları türe göre değilde talep eden kişilere göremi gruplasak. iki kopye alır barkodları kişi zarfının üzerine yapıştırırız ve böylece siz tek tek okutup geri koymak zorunda kalmazsınız. Olurda karşılayamadığımız bir talep olursa üzerini çizeriz. Bizde poşetleri doldurduksan sonra tekrar kişilere göre gruplamak zorunda kalmayız.

Aynen bu şekilde yapmaya çalıştık.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1562083)
Okuma alışkanlığımız az, okuduğunu anlama durumu birazcık daha az, anladığını uygulama alışkanlığı yerlerde :)

Gözümüzle görmediğimiz tohuma gönderildi diyemeyiz :)

Yapışkanlı barkodları tamamen kullandığım için hiç eksik kalmadığını birkaç defa kontrol mekanizması ile teyit ettim. Ne bilirdim ki sizin benden daha sağlamcı olacağınızı.

Neyse Tohumların alış kısmını hanımla olan kavgalarımızı atlayıp biraz kısa keseyim. Sn. TCM'den bizim farkımız yok. Hanım bir tane doğru dürüst domates yedirmiyorsun diye artık bahçenin lafını ettirmiyor. Bu yıl bakalım işi nasıl yürüteceğiz. Aile faciası çıkacak. Müsebbibi siz olacaksınız.

Hani ben 203 ( çok az fazlalıklar hariç) tohuma bu kadar uğraştım. Diğer arkadaşlar ne kadar uğraştılar kim bilir. Hele tohumları tam olgunlaştığında alıp gerekirse bardak içinde bekletip, yıkayıp, kurutmak gerçekten çok zor. Hepsini tebrik ederim.

Bunlar da bizim perde arkamız.

dobipa 09-03-2019 01:03

İnsan bu sayfada yazılanları okudukça içten içe utanıyor.
Etkinliğin arka planında koşuşturanlar, paylaşımcıların uğraşları...

Oysa bir "ilk kez talep eden" olarak, internetten alışveriş yapar gibi sadece bir kaç tıklama yaptım. Ne güzel alışveriş ki para bile vermedik.

Valla hepinize helal olsun ne diyelim borçlandık inşallah hakkıyla üretimi tamamlayıp bizde paylaşabiliriz.

sinanpls 09-03-2019 09:56

Bu nasıl bir emek, nasıl bir uğraştır. Kendi adıma ilk önce lojistik merkezinde bulunan dostlar ile tohum paylaşımında bulunan dostlara sonsuz teşekkür ederim. Emeklerinizin karşılığı ödenmez haklarınızı helal edin.
Umarım bende gönderilen tohumları yetiştirip seneye etkinlikte paylaşıp bir nebze katkıda bulunabilirim. Böyle güzel bir topluluğun içinde olmaktan çok mutlu olduğumu da belirtmek isterim.

Kenger 09-03-2019 18:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1561941)
Bir kişiye çok sayıda tohum gönderecekseniz onları gruplamanıza da gerek yok. Barkod okutmak için açıp, sonra tümünü toplamak bize bir yük. Tohumları hazırlayanlara da öyledir diye düşünüyorum.

Sn. Malina,
Tohum paylaşımcılarından kişi bazlı gruplama yapılması istendi.
Hatta buna dönük etiketler de gönderildi.
Acaba söylediğinizi yanlış mı anladım ?

malina 09-03-2019 18:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kenger (Mesaj 1562216)
Sn. Malina,
Tohum paylaşımcılarından kişi bazlı gruplama yapılması istendi.
Hatta buna dönük etiketler de gönderildi.
Acaba söylediğinizi yanlış mı anladım ?

Dediklerinizde haklısınız.
Ben, lojistik merkez olarak yaşadıklarımızdan hareketle, önümüzdeki yıl için değişmesi daha iyi olabilecek şeyleri öneri olarak sunuyorum :)

Tabii yazdıklarımın bir kısmı bu kapsamda. Diğerleri mesela tam kurumamış biber, her zaman için geçerli, gelecek yıl için değil :)

malina 09-03-2019 18:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kenger (Mesaj 1562216)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1561941)
Bir kişiye çok sayıda tohum gönderecekseniz onları gruplamanıza da gerek yok. Barkod okutmak için açıp, sonra tümünü toplamak bize bir yük. Tohumları hazırlayanlara da öyledir diye düşünüyorum.

Sn. Malina,
Tohum paylaşımcılarından kişi bazlı gruplama yapılması istendi.
Hatta buna dönük etiketler de gönderildi.
Acaba söylediğinizi yanlış mı anladım ?

Dediklerinizde haklısınız.
Ben, lojistik merkez olarak yaşadıklarımızdan hareketle, değişmesi daha iyi olabilecek şeyleri öneri olarak sunuyorum :)

MeyveliTepe 09-03-2019 19:42

Kişi bazında gruplama geçen seneye dahil uygulanan sistemde nisbeten kolaylaştırıcı bir durumdu. Bu yıl devreye aldığımız değişiklikte gereği kalmadı.

iyigit 09-03-2019 22:12

Bir kez daha elinize sağlık... Mısırlar için üzgünüm. Etiketsiz mısırların nasıl bir karışıklığa yol açacağını tahayyül edememişim. Gelecek yıl ben de daha dikkatli olacağım, söz:)

Jezebel 10-03-2019 19:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1561964)
Üçüncü liste gönderilirse bu listeyi zarfın üzerine değil de poşetlerin içerisine bütün halde koruz. Liste, ortalama poşetin bir yüzüne denk gelecek şekilde ayarlanırsa (büyükse bükülerek, küçükse kenarında boşluk bırakılıp kesilerek) tohumların arkasında kalma olasılığı da azalmış olur. Olmazsa poşet açılır sadece o toplu kağıt çekip çıkarılarak okunur, tekrar geri konmasına da gerek yok çünkü alıcının işine yaramayacak.

Eklenti 688353

@ Jezebel i deşifre olduğu için ben de O nu örnek gösterdim. Bu arada şefim adresini öğrendim yarın macecik ile lansor yazdırmaya gelecem, gelmişken bir de ehliyet raporu alırım artık.. ;)

Lafı mı olur, dükkan sizin :)

incirli 11-03-2019 15:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incirli (Mesaj 1562017)
vukuatsız etkinliğim yok:D
sizi fazladan yorduğum için affola
seneye dikakt ederim önerileri okudum:D

bu sene böyle başladı böyle gidiyor sayın tcm
gelecek seneyi bekleyin:D

Aysel Yavuz 11-03-2019 21:32

Bende özür dilerim.. Yapişkan için.. ������ Hiç düşünememiştim yapismayacagini.. Seneye içine atacağım..

emrecey 21-03-2019 14:15

Allah razı olsun emeğinize sağlık.

ciminli 22-03-2019 10:48

Arkadaşlar geleceğimizin garantisi tohumlarımız için gerçekten çok büyük emekler vermişsiniz. Hepiniz hakkınızı helal edin, çok teşekkürler.

meehmetkaplan 13-04-2019 13:49

elinize ve emeğinize sağlık, Allah razı olsun.

Murat Durak 22-04-2019 20:26

Benim gibi düşünen arkadaşları görmek aranızda olmak benim için büyük onur elinize emeğinize sağlık ne yüce bir iş bu kelimeler anlatmaya yetmez...

Tebrikler teşekkürler...

memur68 05-01-2020 09:29

Elinize sağlık talebim olmadı ama seneye bende elimdeki tohumlardan destek vermek isterim


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024