agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)




Beğeni Düzeni1241Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-10-2018, 15:43   #61
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Bir de şunu eklemeliyim; etiketlerin üzerinde bütün hikayeyi yazacak kadar yer yok. Tohumları alan, etiketteki gönderen bilgisinden yararlanarak kataloglara müracaat edebilir, katalog bilgisini resimleriyle birlikte yazdırıp saklayabilir ya da başka bir takip metodu uygulayabilir.

Zekoş ve Dionysos86 beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2018, 10:25   #62
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncapraz Mesajı Göster
Merhaba,
Tohum talebinde bulundum ama Lojistik merkezi'ne nasıl bilgilerimi ileteceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilecek birisi var mı?
Teşekkürler
Bu konuların altına yazmamak daha doğru ama mademki yazmışsın o ilgili kişiye özel mesaj ile bilgilerini göndermen gerekiyor

AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2018, 22:49   #63
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 521
Sayın Vizeli39
Sayın Rana58 in dışı benekli karpuz paylaşımını bulamadım. Link verirmisiniz.

Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2018, 23:24   #64
Ağaç Dostu
 
rana58's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2007
Şehir: Çanakkale-Gökçeada
Mesajlar: 119
Galeri: 35
Geçen seneki katalogda son olarak eklenen tohum. Yerli ama ben yetiştirmediğim için biraz çekinceli paylaşmıştım. Ayrıca benim karpuzda koyu yeşil kabuk vardı ama benek hatırlamıyorum.

Atilgan beğendi.

Düzenleyen rana58 : 15-10-2018 saat 23:26 Neden: ek bilgi
rana58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2018, 08:42   #65
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 521
Benekli artı dışı sarı diyor.

Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2018, 09:55   #66
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan Mesajı Göster
Benekli artı dışı sarı diyor.
Sanırım beneklerin rengi sarı denmek istenmiş.

Atilgan beğendi.

Düzenleyen bahcedenn : 16-10-2018 saat 14:50
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2018, 13:45   #67
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 521
Keşke sayın Vizeli39 da bu tartışmaya katılabilseydi.

Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 07:09   #68
Ağaçsever
 
Makbule2's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 32
Galeri: 4
Merhaba arkadaşlar bende de malatya kayısısının çekirdekleri var kabuğu kırılmış şekilde birde Isparta'dan getirdiğim şeker pare denilen kayısı çekirdekleri var isteyen olursa yollarım

alya_2013 beğendi.
Makbule2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 12:16   #69
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-05-2018
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 10
İlk defa tohumdan sebze yetiştirecegim. Daha önce fide alıp ekmiştim. Çok heycanlıyım.

mirzaramiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 17:44   #70
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
şeker kamışı katı meyve sıkacağı ile sıkılabilir mi?

dongyul beğendi.
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 18:48   #71
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 521
Sayın Makbule,
Sadece ağırlıklı olarak çekirdek ile çogaltılan bazı meyve tohumlarını paylaşıyoruz. Mesela ömer eriği diye tabir edilen tohumu dikildiğinde agacı kaliteli meyveler veren oluşturan eriğin tohumunu paylaşıyoruz ama bir can eriğinin ya da papaz eriğinin tohumunu paylaşmıyoruz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Makbule2 Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar bende de malatya kayısısının çekirdekleri var kabuğu kırılmış şekilde birde Isparta'dan getirdiğim şeker pare denilen kayısı çekirdekleri var isteyen olursa yollarım


Düzenleyen Atilgan : 17-10-2018 saat 20:48
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 18:51   #72
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 521
Sayın Pelpel,
Tohum paketinin üstünde c. maxima yazıyor ama paylaştığınız butternut kabak c. moschata türüne ait.

Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 19:03   #73
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
şeker kamışı katı meyve sıkacağı ile sıkılabilir mi?
Sayın Musa; ben denedim ama başarılı olamadım denemenizi önermiyorum az kalsın makina bozuluyordu. Kesiklikle daha güçlü mekanizmaya gerek var.

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 22:16   #74
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Sayın Musa; ben denedim ama başarılı olamadım denemenizi önermiyorum az kalsın makina bozuluyordu. Kesiklikle daha güçlü mekanizmaya gerek var.
Dongyul tecrübeniz merak edenler için gerçekten büyük önem taşıyor. peki bu şeker kamışının şekerini daha yoğun hale getirmek için havanla mı dövmek gerekir sizce? Ve daha sonra 50-100 derece sıcaklıkta ısıtırsak şeker elde edebilir miyiz? ve ne kadar sağlıklı olur? fikriniz varmı?

sorular epey ard arda geldi.

dongyul beğendi.
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 22:30   #75
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
Dongyul tecrübeniz merak edenler için gerçekten büyük önem taşıyor. peki bu şeker kamışının şekerini daha yoğun hale getirmek için havanla mı dövmek gerekir sizce? Ve daha sonra 50-100 derece sıcaklıkta ısıtırsak şeker elde edebilir miyiz? ve ne kadar sağlıklı olur? fikriniz varmı?

sorular epey ard arda geldi.
Jade Çiftliği (Berin Ertürk) bu ürünün pekmezini yapıyor. Facebook'ta ona sorarsanız belki yardımcı olabilir.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 22:56   #76
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
Dongyul tecrübeniz merak edenler için gerçekten büyük önem taşıyor. peki bu şeker kamışının şekerini daha yoğun hale getirmek için havanla mı dövmek gerekir sizce? Ve daha sonra 50-100 derece sıcaklıkta ısıtırsak şeker elde edebilir miyiz? ve ne kadar sağlıklı olur? fikriniz varmı?

sorular epey ard arda geldi.
Aslında ben demedim ancak makinayla olucak iş değiş kendşm dış kılıfını temizleyerek çiğneyeek tükketim şeker oranı az çok aşırı bir yoğunluk yok. ancak araştırdığım kadarıyla yaptıkları makina merdane şeklinde ve suyunu sıkıştırarak çıkarıyor.

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 23:53   #77
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Şeker kamışının suyunu çıkarmakta kullanılan presler var. Resimdeki Floridalı çiftçi Jon Butts, kamışı eski usül prese beslerken görülüyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
Dongyul tecrübeniz merak edenler için gerçekten büyük önem taşıyor. peki bu şeker kamışının şekerini daha yoğun hale getirmek için havanla mı dövmek gerekir sizce? Ve daha sonra 50-100 derece sıcaklıkta ısıtırsak şeker elde edebilir miyiz? ve ne kadar sağlıklı olur? fikriniz varmı?

sorular epey ard arda geldi.

Eklenen Resimler
 
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2018, 00:15   #78
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Şekerkamışı daha sıcak ve güneşli iklim bölgelerinde bizim ülkemize göre yaptığı fotosentez fazlalığı nedeni ile şeker oranı daha fazladır muhtemelen. Ülkemizde yetişen hurmaların şeker oranı ile Arap yarımadasında vahalarda yetişen hurmadaki şeker oranının fazla olması gibi bir durum söz konusu.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2018, 00:25   #79
Ağaç Dostu
 
sernur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-11-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 237
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
Dongyul tecrübeniz merak edenler için gerçekten büyük önem taşıyor. peki bu şeker kamışının şekerini daha yoğun hale getirmek için havanla mı dövmek gerekir sizce? Ve daha sonra 50-100 derece sıcaklıkta ısıtırsak şeker elde edebilir miyiz? ve ne kadar sağlıklı olur? fikriniz varmı?

sorular epey ard arda geldi.
Hindistan'da gördüğüm kadarıyla şeker kamışı suyunu büyük dişlilerin arasında motorla eziyor Ve aşağıda suyunu sürahide topluyorlardı.

sernur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2018, 09:07   #80
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
şeker kamışı türkiye de ticari amaçla ekilmiyorsa sadece tadına bakılması için ekilebilir. dediğiniz gibi pres dışında suyunu çıkarmak çok mümkün görünmüyor. verdiğiniz bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim herkese

sernur beğendi.
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2018, 12:18   #81
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alıcan Mesajı Göster
sayın malbman liste yanınladıktan sonra tam olarak nereye gönderilecek bunula ilgi hiç açıklama göremedim geçen senede bu yüzden tohum yollayamadım yani şu adresi yazanız kıyamet mi kopacak
Zamanı gelince duyuruluyor...

Şu an yazılmamasının nedeni, hemen göndermeye kalkanlar olmasın diye

Geçen yılki duyuru: Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar (2017-2018)

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2018, 17:09   #82
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
merhaba arkadaşlar
bir konu hakkında engin tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

tohum saklarken şu zaman kadar sadece bir kaç fasulye çeşitinde böceklenme yaşadım. ve atmak zorunda kaldım. bu böcekler için genelde odun külü vs. ile karıştırın diyorlar. ancak gel gelelim benim için pratik olmayan bir tohum saklama yöntemi.

bu odun külü dışında böcekleri uzak tutacak ya da var olacak böceklerin engellemesi için başka alternatif neler olabilir. örneğin tuz, naftalin vs. kullanılabilir mi?

Kozanli beğendi.
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2018, 17:14   #83
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-05-2009
Şehir: Mugla-Gokova
Mesajlar: 426
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
şeker kamışı türkiye de ticari amaçla ekilmiyorsa sadece tadına bakılması için ekilebilir. dediğiniz gibi pres dışında suyunu çıkarmak çok mümkün görünmüyor. verdiğiniz bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim herkese

Biz bu sene şeker kamışı şurubunu yaptık. Biraz zahmetli bir iş, küçük parcalara kesip kaynattık. Neredeyse bütün gün sürdü, ama imkansiz değil.
İngilizce bilgi burada;
How to make cane syrup at home... without a sugar cane press! | The Survival Gardener

istcallst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2018, 17:15   #84
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-05-2009
Şehir: Mugla-Gokova
Mesajlar: 426
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar
bir konu hakkında engin tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

tohum saklarken şu zaman kadar sadece bir kaç fasulye çeşitinde böceklenme yaşadım. ve atmak zorunda kaldım. bu böcekler için genelde odun külü vs. ile karıştırın diyorlar. ancak gel gelelim benim için pratik olmayan bir tohum saklama yöntemi.

bu odun külü dışında böcekleri uzak tutacak ya da var olacak böceklerin engellemesi için başka alternatif neler olabilir. örneğin tuz, naftalin vs. kullanılabilir mi?
defne yapraklar işe yarayabilir, biz de bu sene deniyoruz

istcallst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2018, 18:25   #85
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 805
Galeri: 4
Sayın Musa Gündoğan bu zamana kadar hic fasülyem böceklenmemisti.Bu sene kücük bir kavonazdakini atmak zorunda kaldım.Netten biraz baktım arkadasin söyledigi gibi genelde defne yapragi diyorlar hemen bahceden bir poset topladım
Diger seceneklerse pet kola siselerine iyice kurulayıp dibine tuz atip fasulyeyi koymakmis.Üzerine sarımsak koyanlarda varmış..Ben yine de çok kıymetli tohumluklarimi buzdolabının meyvelik bölümüne koyuyorum

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2018, 18:39   #86
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Fasulyeler hasat aşamasında hemen ayıklanıp kemik kuruluğuna gelene kadar kurutulup kavanoza doldurulduktan sonra dondurmak iyi bir yöntemdir. Ayıklama ve kurutma işleminin yapıldığı ortamın bakliyat depolanan bir yer olmamasında büyük yarar var.

Dondurulan tohumlar sonraki mevsim dikilmek üzere kavanozdan çıkarıldıktan sonra, kavanoz geri kalan tohumlarla birlikte tekrar dondurucuya alınacaksa, kavanoz içinde hiç nem olmamasına çok dikkat edilmesi gerekiyor.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2018, 19:40   #87
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 768
Annem ve babam sebze tohumlarını Amarikan bezinden dikilmiş keseye doldurup ambar denilen odanın tavanına asardı.
Veya toprak küp- küpeciklere doldurulurdu.
Tabi bizler bu araçları unuttuk.
Birçok kez bende tohum alıp sakladım başarılı olamadım.
Kimi zaman küflenmiş bazen ise böceklendi.
Ata geleneklerini uygulamak daha uygun diye düşünüyorum.

Zekoş beğendi.
Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2018, 20:03   #88
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 521
Ne kadar gerekli bilmiyorum ama fasülye buzluktan çıkarıldığında ortam sıcaklığına ulaşana kadar kabı açılmadan bekletilmeli diye okumuştum.

Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2018, 23:45   #89
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için tohumları bir düzene sokmak şart oldu

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2018, 23:14   #90
meyve sineği
 
drosophila's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-03-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 194
Tohum hakkında bilgiler bölümlerinde küçük süs biberi türleri için tek yıllık yazılmış. Eskiden ben de öyle biliyordum. Nedense iki defa yaz sonlarında sulamayı azalttım. Ve biberler kurudu. geçtiğimiz yıl süs biberlerimi sulamayı bırakmadım. Baharda ikinci kez bol miktarda meyve aldım. İnternette araştırdım. Biberleri ağaç formuna çevirenleri gördüm. 4-5 yıl ürün aldıklarını söylüyorlar. Büyük boy biberler için de durum benzer. Bizimkiler henüz iki yaşında. Şu kadar ömrü var diyemem. Ancak bu tek yıllık durumu yanlış bilinen ezber bir bilgi midir bilenlere ve tecrübe edenlere sormak isterim.

Vegy beğendi.
drosophila Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024