agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar) (http://www.agaclar.net/forum/2017-2018-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/)
-   -   ayhank (http://www.agaclar.net/forum/2017-2018-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/41429.htm)

ayhank 01-10-2017 01:24

ayhank
 
Paylaşılacak Tohum Listesi;
Tohumlar hazırlık aşamasında, hazır olduklarında paylaşıma açılacak.

1- Pul Biberlik Maraş
2- Kırkkavak Biberi
3- Yerli mısır haşlamalık (150 yıllık tohumlardan yetiştirildi)
4- Kornişon Salatalık
5- Dilimli Kavun

Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklaMAYIN...

Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini LojistikMerkezine gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır.

Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.

ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.

Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...

Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.

ayhank 17-10-2017 20:36

Pul Biberlik Maraş
 
1 Eklenti(ler)
Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Biber
Tohum çeşit adı: Pul Biberlik Maraş
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Uzunköprü/Edirne
Tohumun kökeni: Maraş
Tohumun geldiği yer: Sayın Atilgan (2016-2017 etkinliği)
İlk paylaşım : Anatohum 2013 ya da sayın Bahcedenn
Kullanılan gübreler: Organik gübre , Leonardit
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: Ekim 2017
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: İzalosyon Uygulanmadı
Bitki gelişim durumu ve çeşidin hikayesi sayın Birnefestoprak dan alınmıştır ve benim gözlemlerimde bu doğrultudadır.

Bitki tipi ve gelişim durumu: Pul Biberlik Maraş, ince kabuklu, 9-10 cm uzunlugunda, 3-4 cm genisliginde meyveler veren, orta-erkenci, yuksek verimli; yesilken yendiginde cok zengin bir aromaya sahip; kizardiktan sonra da geleneksel olarak kurutulup cok lezzetli, farkli tatlarin icice gectigi pul biber yapiminda kullanilan bir cesit
Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi:Bu tohum, ticari pul biber uretiminde kullanilan ana kultivarla ayni midir tam bir kesinlikle soyleyemiyorum ama cesit ozelliklerine bakarak oyle olma ihtimalinin yuksek oldugunu dusunuyorum. Dunyada pul biber yapiminda kullanilan yerli/yabanci biber cesitleri icin lezzet/kalite bakimindan ilk 5 siralamasi yapmam istense, tereddutsuz bu listeye dahil ederim. Bu cesidin pul biberi, yurtdisinda da bilinir, ihrac edilir. Bildigim kadariyla, tohumunun ticari uretimi yok.

Yetiştirme özellikleri: (Sayın Birnefestoprak dan alınmıştır)

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar bahar ortasında serada ya da evde ekilebilir. İyi bakımla, fideler 5-6 hafta içinde toprağa alınacak aşamaya gelecektir. Tohumların, köklerin havalanmasına olanak sağlayacak, sulandığında parçacıkları birbirine yapışıp kök gelişimini zorlaştıracak/engelleyecek, suyu kolayca drene etmeyen bir ortama ekilmesini tavsiye etmem (or. kompostlanmış gübre, iyi su tutar ve bu iş için uygun olmayabilir). Tohum ekilecek toprağı kendiniz biraraya getirebileceğiniz gibi, bu iş için satılan ve içinde perlit olan ticari ürünleri de kullanabilirsiniz.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Ben taze biber tohumları için hiçbir özel yöntem uygulamıyorum.

2. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Biber tohumunun çimlenmesi için ışığa ihtiyacı yok ama fideler çimlendikten hemen sonra güneş ışığı gören (ya da güneş ışığını taklit eden yapay ışığın olduğu) bir alanda tutulup, "gerçek" yapraklarını oluşturduktan sonra ve toprağa şaşırtılana kadar çokça seyreltilmiş sıvı gübreyle beslenebilir. Tohumlar evde ekildiyse, toprağa alınmadan önce hergün öncekine göre bir miktar (ör. yarım saat aralıklarla) uzayan sürelerle güneşe çıkarılarak şaşırtma sonrası gerçekleşecek olumsuz etkilerin azaltılması sağlanabilir. Toprağa alınma aşamasında, fide çukuruna 2-3 avuç kompostlanmış gübre, daha sonra da gelişim aşamasında 7-10 gün aralıklarla bitkinin yapraktan emebileceği ya da topraktan verilebilecek bir sıvı gübre, çiçeklenme aşamasında mümkünse fosfor miktarı daha yüksek bir sıvı gübre kullanılmasını; fideler, şaşırtma aşamasında, toprağa alışana kadar sulandıktan sonra suyun kesilmesini ve fidelerin çiçeklenme aşamasına kadar yalnızca gün batımında su ihtiyacının olduğu anlaşıldığı zaman sulanmasını; meyve tutumu aşamasındaysa hergün değil ama gün aşırı ve azar azar sulanmasını tavsiye ederim.

3. İklim gereksinimleri: Aslen tropik bir bitkidir. Özellikle ılıman iklimlerde (ve güneyde) uzun hasat olanakları sunar. Yazın daha kısa sürdüğü iklimlerde yaşayan üyelerin, özel yetiştirme koşulları yoksa, erkenci/orta-erkenci biber çeşitlerini tercih etmesini tavsiye ederim.

4. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bursa Dağ Köyü meyveleri, olgunluk aşamasında yukarıdaki resimdeki gibi parlak kırmızı renk almaktadır. Meyveler, tam olgunluğa ulaşana kadar bitki üstünde bekletildikten sonra tohumlar çıkartılıp kurutularak tohum hasadı yapılabilir. Tohumları tam olarak kurumadan paketlememenizi tavsiye ederim. Aksi durumda küflenip bozulacaklardır.

İLAVE NOT: TOHUM SAYISINDA SINIRLAMA YOKTUR TÜM TALEPLERİ KARŞILAYABİLİRİM.

ayhank 17-10-2017 21:00

Kırkkavak Biberi
 
1 Eklenti(ler)
Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Biber
Tohum çeşit adı: "Kırkkavak Biberi"
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Uzunköprü/Edirne
Tohumun kökeni: Kırkkavak köyü Uzunköprü / Edirne
Tohumun geldiği yer: Bahçecilik yapan Bir arkadaşımdan
İlk paylaşım : ayhank
Kullanılan gübreler: Organik gübre , Leonardit
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: Ekim 2017
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: İzalosyon Uygulanmadı

Bitki tipi ve gelişim durumu: 10-15 cm uzunlugunda, 2-4 cm genişliginde meyveler veren, orta-erkenci, yüksek verimli; Oldukça Acı , Muhtemelen Edirne ciğercileri tarafından kullanılan Edirne biberi ile aynı ya da ona çok yakın bir tür. Burada yerel olarak yıllardır Kırkkavak Biberi diye bilinir ve satılır.

Yetiştirme özellikleri: Diğer biber türleri ile aynı

İLAVE NOT: TOHUM SAYISINDA SINIRLAMA YOKTUR TÜM TALEPLERİ KARŞILAYABİLİRİM.

ayhank 17-10-2017 21:40

Yerli Mısır (150 Yıllık, 3.Nesil)
 
2 Eklenti(ler)
Bitki türü: sebze
Bitki ömrü: tek yıllık
Tohum Türü: Mısir
Tohum çeşit adı: Yerli haşlamalık
Tohum kaç yıldır sizdedir :3
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Uzunköprü/ Edirne
Tohumun kökeni : 3 yıl önce bir arkadaşımdan, ninesinin çeyiz sandığından çıkan (tahmini 150 yillik) tohumlar.
Kullanılan gübreler :Organik Gübre ve Leonardit
Kullanılan ilaçlar: Hiç ilaç kullanılmadı.
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Görünür çevrede başka mısır yok.
Hasat yıl ve ayı:2017 Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu:
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:
Yetiştirme özellikleri:Diğer Mısır Türleri ile aynı

İLAVE NOT: Tohum Sayısı Sınırlı (15 Kişi)

ayhank 17-10-2017 22:36

Kornişon Salatalık
 
1 Eklenti(ler)
Bitki türü: sebze
. Bitki ömrü: tek yıllık
. Tohum çeşit adı: kornişon salatalık
. Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıldır
. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Uzunköprü/Edirne
. Tohumun kökeni : Eurosat55 (2016-2017 Paylaşım Etkinliği)
. Kullanılan gübreler: Organik Gübre
. Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı
. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması :10 Metre
. Hasat yıl ve ayı:Ekim 2017
. Bitki tipi ve gelişim durumu: Oldukça verimli ve lezzetli bir tür

Paylaşım 15 kişi (yaklaşık 20 şer tohum) ile sınırlıdır.

ayhank 17-10-2017 22:42

Dilimli Kavun
 
2 Eklenti(ler)
Bitki türü: Meyve
Bitki ömrü: Tek Yıllık
Tohum Türü: Kavun
Tohum çeşit adı:Dilimli Kavun
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Uzunköprü/Edirne
Tohumun kökeni:mgunsili (2016-2017 Tahum Paylaşım etkinliği)
Kullanılan gübreler: Organik Gübre
Kullanılan ilaçlar: Hiç bir ilaç kullanılmamıştır.
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:
Hasat yıl ve ayı: 2017 Ağustos
Bitki tipi ve gelişim durumu:
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:
Yetiştirme özellikleri:

mgunsuliden Alıntı;
"Resimdeki gibi olan dilimli içi ilginç şeker aromasına sahip olgunlaşmadan kabak tadında olan olgunlaşınca muhteşem bi aromaya sahip olduğunu düşündüğüm kavun.
Etiopyada bir köylünün bahçesinde görüp aldığım kavunun tohumlarını hem aroması hem organikliği açısında paylaşıyorum."

Not : Paylaşılacak kişi sayısı 25

devrann 12-03-2018 10:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhank (Mesaj 1520740)
Bitki türü: sebze
Bitki ömrü: tek yıllık
Tohum Türü: Mısir
Tohum çeşit adı: Yerli haşlamalık
Tohum kaç yıldır sizdedir :3
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Uzunköprü/ Edirne
Tohumun kökeni : 3 yıl önce bir arkadaşımdan, ninesinin çeyiz sandığından çıkan (tahmini 150 yillik) tohumlar.
Kullanılan gübreler :Organik Gübre ve Leonardit
Kullanılan ilaçlar: Hiç ilaç kullanılmadı.
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Görünür çevrede başka mısır yok.
Hasat yıl ve ayı:2017 Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu:
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:
Yetiştirme özellikleri:Diğer Mısır Türleri ile aynı

İLAVE NOT: Tohum Sayısı Sınırlı (15 Kişi)

Mısırlar gerçekten iyiymiş mısır diye satılan hibritlerin nerdeyse iki katı irilikte çok beğendim hemen bunlardan 5 tanesini ekiyorum viyole teşekkürler :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024