agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar) (http://www.agaclar.net/forum/2017-2018-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/)
-   -   oz26 (http://www.agaclar.net/forum/2017-2018-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/41300.htm)

oz26 21-08-2017 11:10

oz26
 
Etkinlikte paylaşacağım tohumlar;


1. Boğa Kanı Kırmızı Pancar
2. Üçüz Çiçeği
3. İsot (Kültivar Balkanlı)




Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklaMAYIN...

Lütfen Etkinlik Prensiplerini okuduğunuzdan emin olunuz.

Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz.

Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır.


Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.

ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.

Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...

Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.

oz26 21-08-2017 11:41

Boğa Kanı Kırmızı Pancar
 
2 Eklenti(ler)
Eklenti 655880

Eklenti 655881
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: İki yıllık
  • Tohum çeşit adı: Boğa Kanı Kırmızı Pancar - Bull's Blood beetroot
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
  • Size nereden geldi: - 2015/16 Etkinliği, Sn. heyyamola
  • İlk paylaşan : Meyvelitepe
  • Tohumun kökeni:
  • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Bahçede aynı türden başka bitki yok.
  • Kullanılan gübreler: Yanmış keçi gübresi
  • Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı
  • Tohum Hasat yıl ve ayı: 2017 Ağustos
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Kolay çimlenen tohumlar kısa sürede her kökten bir çok yaprak verir. Toprak seviyesinde iri kök yumrusu oluşturur.
  • Bitkinin ayırd edici özellikleri: Taze yaprakları ve sapları, tabii ki kökleri antioksidan seviyesi yüksek, magnezyum, potasyum ve C vitamince zengindir. Bir çok kullanım şekli olmakla beraber çiğ olarak rendelenmiş köklerinden salatası tavsiye edilir.

    Yapraklarını saplarıyla beraber doğrayıp kökünüde rendeledikten sonra sarımsak, sirke ve zeytin yağıyla harmanlayarak salatasını yaptık. Buzdolabında bekledikçe tadı daha bir güzelleşiyor.

  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart-Nisan aylarında viyollere ekilerek fide yapılır. Mayısta kalıcı yerlerine dikilir.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli yerde iyi gelişim gösterir. Kuraklığa dayanıklıdır.
  4. İklim gereksinimleri: İlkbahardan kış başına kadar yapraklı kalır.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İkinci yıl Temmuz Ağustos aylarında bitki üzerinde olgunlaşan ve kuruyan tohumlar toplanır.

oz26 30-10-2017 10:44

Üçüz Çiçeği
 
1 Eklenti(ler)
Eklenti 660077
  • Bitki türü: Çiçek
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum çeşit adı: Üçüz Çiçeği, Alacalı Sütleğen (Euphorbia marginata)
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
  • Size nereden geldi: - 2016/17 Etkinliği, Sn. kırmacin
  • İlk paylaşan : Sn. Pria
  • Tohumun kökeni:
  • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Bahçede aynı türden başka bitki yok.
  • Kullanılan gübreler: Yanmış keçi gübresi
  • Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı
  • Tohum Hasat yıl ve ayı: 2017 Ekim
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: 1 Metre kadar boylanan bitki fazla sulandığı takdirde gövdesi çılız kalıyor.
  • Bitkinin ayırd edici özellikleri: Peyzaj bitkisi olarak çok hoş görüntüsü var.
Ayrıntılı bilgi için Euphorbia marginata (Üçüz çiçeği, Alacalı sütleğen) başlığını inceleyebilirsiniz.

oz26 10-12-2017 21:16

İsot (Kültivar Balkanlı)
 
3 Eklenti(ler)
Eklenti 662397

Eklenti 662399

Eklenti 662398
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum çeşit adı: İsot Biber (Düz, Buruşuk ve Dolmalık)
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
  • Size nereden geldi: - Anatohum 2015 / Sn. birnefestoprak
  • İlk paylaşan : Sn. birnefestoprak
  • Tohumun kökeni: Urfa
  • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Üç çeşit evin ayrı bölgelerinde saksılarda yetiştirildi. Küçükde olsa kendi aralarında tozlaşma ihtimali var. Başka biber çeşidi yetiştirilmedi.
  • Kullanılan gübreler: Yanmış keçi gübresi
  • Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı
  • Tohum Hasat yıl ve ayı: 2017 Ekim
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok kaliteli acı pul biber yapımında kullanılan, ince kabuklu, lezzetli meyveleri olan verimli bir çeşit.

    Anatohum Projesi kapsamında Sn. birnefestoprak tarafından bana gönderilen üç çeşit biber; Urfa'nın Balkanlı Ailesi tarafından kendisine gönderilmiş. Üç çeşit biber şekil olarak farklılık göstersede meyvelerin özelliklerinde (tad, koku. kabuk kalınlığı, acılık vb.) fark göremedim ben.

    Üç farklı biber (Düz, Buruşuk ve Dolmalık) ayrı bölgelerde yetiştirildi. Buruşuk olanın çimlenme oranı diğerlerine göre düşük olsada en verimli çeşit oldu. Bakı, saksı büyüklüğü vb... başka faktörler de etkilemiş olabilir.

    Dolmalık biberden az sayıda tohum aldım. Yettiği kadar göndereceğim. Üç çeşidide ayrı ayrı poşetleyerek göndereceğim.


  • Çeşidin Hikayesi: Urfa'nin atalık çeşidi. Çok uzun arayışlardan sonra farklı tohumları denedim (önemli bir kısmının kaynağını teyit ettirememiştik). Has İsot olan bu tohum karışımı bana yörede karışımı pul biber yapımında kullanan Balkanlı ailesi gönderdi. Vurgulamak isterim; tohumlar aileye ait tohumlar değil ama aynı biberleri pul biber yapımında uzun yıllardır kullanıyorlar. Eksik olmasınlar, tohumları biberlerden çıkarıp bana gönderdiler. (birnefestoprak)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024