agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler
  • 9 Gönderen Hale Öğün

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-11-2017, 13:26   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-08-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 15
Hale Öğün

Paylaşımını yapacağım tohum:
1- Stocky Red Roaster (Birnefestoprak)

Bu yıl Mayıs ayında yerlerine aldığımız fidelerin tamamını kaybettik. Ektikten 10 gün sonra bahçeye gittiğimizde domates, biber, patlıcan, kabak fidelerimizin yerinde yeller esiyordu. Tam sebebini anlayamamış olsak da, adalardaki kuş pisliklerinin sahipleri ve komşumuzdan bahçemizi es geçmediğini öğrendiğimiz fındıktan irice dolu, suçlular olsa gerek. Mayıs ortasında elimizde kalan tohumları tekrar çimlendirip Haziran sonuna doğru yerlerine aldık. Yükseltilmiş yataklar, organik kompost gübresi, mikoraza mantarları, etkin mikroorganizmalar, fazla güneşe ve kuşlara karşı koruma amaçlı tül, otomatik zaman ayarlı damla sulama... Sebze fidelerimizin ihtiyacı olabileceğini düşündüğümüz her şeyi hazır etmemize rağmen bazı sebeplerden bahçeye çok sık gitme şansımız olmadı ve bütün emeklerimizin karşılığında tek bir domates bile yiyemedik .

Motivasyonumuz epeyce kırıldığından bahçe işlerine biraz ara verme kararı aldık. Atalık çeşitlerden olan karakılçık buğday ekimi yaptırdık bir miktar, fırsat bulursak az biraz da bezelye ve bakla ekeceğiz. Bu nedenle bu yıl tohum talebim olmayacak. Paylaşımını yapacağım tek tohum ise gözümün önünde, balkon saksısında yetiştirdiğim biber. Bu biber fidelerini epeyce geç, haziran sonunda yaptık. Saksıya aldıktan sonra, sulamanın ve çapanın etkisini görme amacıyla bir hayli de susuz bıraktık, iki-üç günde bir çapalarken, çok sıcak günler hariç neredeyse haftada bir suladık. Sonuç 5 fideden 20 tane biber .

Hale Öğün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2017, 13:34   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-08-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 15
Stocky Red Roaster (Birnefestoprak)

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum
Tohum çeşit adı: Stocky Red Roaster
Tohum kaç yıldır sizdedir: Bir yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kocaeli
Size nereden geldi: Birnefestoprak
İlk paylaşan : Birnefestoprak
Tohumun kökeni : ABD
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Saksıda tek çeşit olarak yetiştirildiğinden hibridlenme olasılığı yoktur.
Kullanılan gübreler : Hep Yeşil kompost
Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2017 Ekim-Kasım
Bitki tipi ve gelişim durumu: Saksıda yetiştirdiğim 5 fideden toplamda 20 tane meyve aldım. Fide boyları 50 cm’i buldu.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Kapya tipinde 10-15 cm uzunluğunda ve geniş omuzlu meyveler veren bir çeşit. Gevrek ve lezzetli, çiğ olarak tüketmenin yanısıra salça ve sos yapımında da kullanılabilir.
Yetiştirme özellikleri: Su ihtiyacı fazla değil. Çok sıcak günler hariç saksıda olmasına rağmen 4-5 günde bir sulandı. Bununla birlikte sık sık toprağı çapalandı, “iki çapa, bir su”
Çeşidin Hikayesi/Tarihçesi: Frank Morton tarafından serbest dolaşım (her türlü kullanıma açık) tohum girişimi kapsamında üretilmiştir. Girişim kapsamında bu tohumun patentlenmesi kesinlikle yasaktır.

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır. Mayısta kalıcı yerlerine dikilir.
2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur.
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Büyük saksılarda yetiştirilebilir. Biberlerin kızarması için güneş alan bir yerde yetiştirilmelidir.
4. İklim gereksinimleri: Kasım sonunda hala meyve almaya devam ediyoruz. Artık pek kızarmasalar da yeşil olarak tüketiyoruz.
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Dalında iyice kızaran meyveler koparıldıktan sonra 3-4 gün de güneş gören pencere önünde bekledikten sonra tohumları alındı.

Eklenen Resimler
 
Hale Öğün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024