agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni99Beğeniler
  • 8 Gönderen sernur
  • 19 Gönderen sernur
  • 4 Gönderen sernur
  • 19 Gönderen sernur
  • 27 Gönderen sernur
  • 22 Gönderen sernur

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-10-2017, 13:28   #1
Ağaç Dostu
 
sernur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-11-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 237
Sernur

Etkinlikte paylaşacağım tohumlar

1-Ezan Çiçeği
2-Sap Kereviz
3-Fransız Kadife Çiçeği
4-İtalyan Kabağı
5-Deşti Domates
6-Marina Di Chioggia Kabak


Düzenleyen sernur : 19-10-2017 saat 20:04
sernur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2017, 13:33   #2
Ağaç Dostu
 
sernur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-11-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 237
Ezan Çiçeği

Bitki türü: Çiçek
Bitki ömrü: İki Yıllık
Tohum Türü: Ezan Çiçeği
Tohum kaç yıldır sizdedir: iki
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir-Urla
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Tohum paylaşımından
Bitki tipi ve gelişim durumu: Her bir sürgünde birden çok dallanma ve çiçeklenme gösterir.
Yetiştirme özellikleri: Bitkinin üretimi hem tohumları vasıtasıyla hem de kökten ayırma yöntemi ile yapılmaktadır. Toprak altındaki sürgünlerinden kısa sürede filizlenip çiçeklenen bir bitkidir. Çok uzun ömrü olmamasına rağmen, her yıl fide verme özelliğine sahiptir. İlkbaharda coşar, Sonbaharda siz de Ezan Çiçeğinizin saplarını kesmelisiniz.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ezan çiçeğinin asıl dikimi Ekim- Kasım gibi. Mart ayında ekilecek ezan çiçeği tohumu haziran ortalarına kadar yetişip çiçek açması biraz zor ,onun için asıl dikim sonbahar sonu olmalı.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Ezan çiçeği bol güneşli yerleri sever
Hasat Yılı ve ayı: 2017 Yılı Ağustos

Eklenen Resimler
 
sernur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2017, 13:43   #3
Ağaç Dostu
 
sernur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-11-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 237
Sap Kereviz

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: İki yıllık
Tohum Türü: Sap Kereviz
Tohum çeşit adı: Sap Kereviz - Celery - Apium graveolens var. dulce
Tohum kaç yıldır sizdedir:3
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir-Urla
Size nereden geldi: Tohum Paylaşım etkinliğinden
Tohumun kökeni : Meyvelitepe
Kullanılan gübreler : Yanmış keçi gübresi, kompost,
Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2017 yazı
Bitki tipi ve gelişim durumu: İlkbaharda tohumdan fide yapılarak dikilir. Köklerden sürekli yapraklı saplar çıkarır. Dış saplar dipten kırılarak alınır, yerine yenileri çıkar. Ertesi sene Haziran civarında tohuma kalkar.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Sapları ve yaprakları tüketilir. Taze sapları havuç gibi çiğ tüketilebilir. Saplar ince ince doğranarak yemeklere, çorbalara ilave edildiğinde lezzet verir. Doğranıp dondurmaya elverişlidir. Yapraklar kurutulup ufalanarak nane kekik gibi saklanabilir.

Eklenen Resimler
 
sernur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2017, 13:59   #4
Ağaç Dostu
 
sernur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-11-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 237
Fransız Kadife Çiçeği

Bitki türü: Çiçek
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Kadife çiçeği
Tohum çeşit adı: Fransız kadife çiçeği
Tohum kaç yıldır sizdedir: Beş yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir-Urla
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Tohum paylaşım
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış koyun keçi gübresi kullanıldı
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Herhangi bir ilaç kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Özel izolasyon uygulanmadı. Ancak tohum alınırken etrafta başka kadife çiçeği yoktu.
Hasat yıl ve ayı: 2017- Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu: Yaklaşık 50-60 cm. boylandı ve iyi gelişim gösterdi.
Çiçeklerinin ayırt edici özellikleri: Sarı-turuncu renkli çiçekleri ve kendine has hoş bir kokusu var.
Yetiştirme özellikleri:Toprak kurudukça sulamak dışında bir şey yapmak gerekmiyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben bahar başında saksıya fideleyerek daha sonra kalıcı yerine aldım.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş seviyor.
İklim gereksinimleri: Her tür toprakta ve her yerde yetişebilir.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçekleri solduktan sonra tohum kesesi içindeki ince, uzun, siyah oluşumlar görüldüğünde tohumlar alınabilir.

Eklenen Resimler
 
sernur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2017, 14:04   #5
Ağaç Dostu
 
sernur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-11-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 237
İtalyan Kabağı

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Bal Kabağı
Tohum çeşit adı: İtalyan Bal kabağı
Tohum kaç yıldır sizdedir: Bir yıldır
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir-Urla
Size nereden geldi: Arkadaşım İtalya dan getirdi. İtalyan arkadaşının ailesi yaklaşık yüz yıldır yetiştiriyormuş. Gerçek adını öğrenemediğim için ben İtalyan kabağı dedim.
Tohumun kökeni : İtalya
Kullanılan gübreler : Yanmış keçi ve koyun gübresi.
Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2017 yazı
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Herhangi bir ilaç kullanmadım
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Özel izolasyon uygulanmadı ancak diğer kabaklarla aralarında bariyer bitkiler vardı.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok güzel gelişim gösterdiler bazıları bir kökte 2- 3 ürün verdi.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Bir kökte ortalama üç ila dört kadar ürün veriyor. Kabakların ağırlıkları ortalama bir kg veya biraz üzeri geliyor. Üç taneden fazla ürün verenlerin sonuncu ürünleri biraz küçüktü. Kabuğu soymadan kabağı enine ikiye bölüyorsunuz çekirdek yuvasını temizleyerek kabuklarıyla birlikte direk fırında pişirebiliyorsunuz. Yani İtalya’da genel olarak tüketim şekli böyle imiş. Hiç şeker ilave etmeden şeker hastaları tüketebiliyormuş. Piştikten sonra( isteğe bağlı şeker, bal pekmez ,kuru yemiş ilave edilerek kaşıkla tüketilebilir).Fazla kalın etli olmayan bir tür Ayrıca bal kabağı ile yapılan tüm yemekler yapılabilir.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen sernur : 19-10-2017 saat 14:43
sernur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2017, 14:05   #6
Ağaç Dostu
 
sernur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-11-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 237
Deşti Domates

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Bir Yıl
Tohum Türü: Domates
Tohum çeşit adı: Deşti (susuz domates)
Tohum kaç yıldır sizdedir : iki
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir-Urla
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Can Yücel Tohum Merkezi
Tohumu ilk paylaşan: Can Yücel Tohum merkezi
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon uygulandı
Hasat yıl ve ayı: 2017 Yazı
Bitki tipi ve gelişim durumu: Güzel gelişti ve çok verimli bir tür
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Küçük kırmızı ve çok lezzetli, küçük olmasının nedeni izolasyon nedeniyle dikilen toprak çok güzel değildi. Daha kaliteli bir toprakta daha iri olabileceğini düşünüyorum.
Yetiştirme özellikleri: Sadece şaşırtırken su verdim. Başka hiç su verilmedi.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart ortası ektim, Mayıs ortası şaşırttım.

Eklenen Resimler
 
sernur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2017, 14:14   #7
Ağaç Dostu
 
sernur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-11-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 237
Marina Di Chioggia

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Bal Kabağı
Tohum çeşit adı: Marina Di Chioggia
Tohum kaç yıldır sizdedir: 3
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir-Urla
Size nereden geldi: Meyvelitepe
Tohumun kökeni : İtalya
Kullanılan gübreler : Yanmış keçi gübresi
Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2017 yazı
Bitki tipi ve gelişim durumu: Yayılıcı gelişim gösteren bal kabağıdır. Her kök 4-5 adet ağırlığı 3-10 kg arasında değişen kabaklar verir.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Çok lezzetli bir tür. Kabak tatlısının yanı sıra muhtelif tariflere göre çok farklı şekillerde pişirilebilir . Çok dayanıklı bir çeşit. Kabaklar kuru ve direk güneş almayan bir yerde 2 yıl saklanabiliyor.

Eklenen Resimler
  
sernur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024