View Single Post
Eski 06-02-2008, 03:14   #1
camekan
Yeni Üye
 
camekan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-02-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 7
Avustralya'ya hangi çiçek tohumlarını götüreyim?

Herkese merhabalar. Doğayı çok seven bir genç olarak çiçek, ağaç vb yetiştirmeye karşı ilgim çok büyük ancak dedemin bahçesinde öylesine birkaç deneme dışında hiç tecrübem yok.
Üye olduğum 3-5 günden bu yana forumda ilgimi çeken ne varsa okudum. Şimdi de küçük bir desteğe ihtiyacım var. Evde süs bitkisi yetiştirmeye karar verdim ama herhangi bir çiçekçiye gidip hazır olarak almak hiç de içimden gelmiyor. Bu nedenle tohumdan yetiştirmeyi planlıyorum. Yardım istediğim konu ise hangi bitkilerle başlamam gerektiği. Hangilerini yetiştirmek hiç bilmeyen birine (bana) daha kolay gelir. Görüp de beğendiğim birinin tohumlarını alıp hemen başlardım ama beceremeyip hevesimin kırılmasından korkuyorum. Nasıl göründükleri ya da nasıl koktukları çok da önemli değil amacım sadece bir yerlerden başlayabilmek.
Bu arada unutmadan tohumları İstanbul'dan alacağım ama taa Avustralya'da yetiştireceğim en azından 1-2 hafta dayanmaları gerek. Elimden geldiğince çok bilgi vermeye çalıştım. Zira ne kadar bilgi o kadar yardım gibi bir prensip gördüm forumda
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Not: Konuyu Süs Bitkileri Bölümüne Açmayı Düşündüm ancak yardım istediğimi göz önüne alarak burda olması gerektiğine karar verdim. Yanlış yaptıysam şimdiden özür diliyorum.

Herkese İyi Forumlar...

camekan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön