![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2015
|
Saleri
Etkinlikte paylaşmayı düşündüğüm tohumları bu başlıkta tanıtacağım. 1. Turuncu Top Kadife Çiçeği 2. Tagetes minuta (Minik Kadife Çiçeği) 3. Fransız Kadife Çiçeği 4. Tatlı Kıl Biber 5. Salatalık 6. Sasha's Altai Domates 7. Sarı akşam sefası Dikkat, çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklamayın... Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır. ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır. Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız... Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir. Düzenleyen saleri : 16-11-2016 saat 09:38 Neden: Düzenleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Turuncu Top Kadife Çiçeği
![]() ![]() Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Çiçek Tohum çeşit adı: Kadife çiçeği Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bahçe Tohumun kökeni: Ticari Tohumun geldiği yer: Önceki sene tanıdık fide olarak aldım Kullanılan gübreler: Toprakaltı kompoze gübre Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: : 2016 yılı 10. ay Yetistirme zorlugu derecesi: Çok kolay Bitki tipi ve gelişim durumu: 50 cm civarında boylanan gelişimini tamamladığında üzeri komple çiçeklenen, oldukça büyük turuncu çiçekli. Güneşlenme miktarına göre renk koyulaşıyor. Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi: Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Evde torf içinde , ıslak peçete arasında veya bahçeye direk toprağa tohumları ekebilirsiniz. Ben hepsini denedim. Sıkıntısız çimleniyor. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Özel bir uygulama istemiyor. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: İklim gereksinimleri: Don olması yeter. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçekler kuruduğunda koparılıp kurutulur, içi açıldığında iğnemsi özellikteki ilginç tohumları vakti geldiğinde ekebilirsiniz.ü -- Bu bitkiye ait tohum paylaşımı sona ermiştir-- Düzenleyen saleri : 23-12-2016 saat 13:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Tagetes minuta (Minik Kadife Çiçeği)
![]() Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Çiçek Tohum çeşit adı: Kadife çiçeği Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bahçe Tohumun kökeni: Şans Tohumun geldiği yer: Fırıncımızın kapısında kendiliğinden biten kadife çiçeğini alıp büyüttüm. Boyu farklı çiçekleri farklı olunca forum sayfamızdan adını öğrendim. Kullanılan gübreler: Toprakaltı kompoze gübre Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: : Hala çiçekleri taze. 2016 yılı 11. ay olacak (umarım) Yetistirme zorlugu derecesi: Çok kolay Bitki tipi ve gelişim durumu: 1 metreye yakın boylanan gelişimini tamamladığında üzeri komple çiçeklenen, minik minik beyaz çiçekli Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi: Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Evde torf içinde , ıslak peçete arasında veya bahçeye direk toprağa tohumları ekebilirsiniz. Ben hepsini denedim. diğer kadifeler gibi sıkıntısız çimleniyor. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Özel bir uygulama istemiyor. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: İklim gereksinimleri: Don olması yeter. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçekler kuruduğunda koparılıp kurutulur, içi açıldığında iğnemsi özellikteki ilginç tohumları vakti geldiğinde ekebilirsiniz. Not: Minik çiçekli kadife yukarda belirttiğim gibi şansıma elime geçti fakat daha sonra okuduğum makalelerde oldukça değişik ve etkili kullanım alanları ( Lahana bitlerine karşı, Pirinç tarlalarında doğal yabani ot ilacı, Sivrisinek larvaları ile mücadale .... ) olduğunu öğrendim. -- Bu bitkiye ait tohum paylaşımı sona ermiştir-- Düzenleyen saleri : 23-12-2016 saat 13:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Fransız Kadife Çiçeği
![]() Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Çiçek Tohum çeşit adı: Kadife çiçeği Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bahçe Tohumun kökeni: TCM (2015-2016 Etkinliği) Tohumun geldiği yer: Kullanılan gübreler: Toprakaltı kompoze gübre Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: : 2016 yılı 10. ay Yetistirme zorlugu derecesi: Çok kolay Bitki tipi ve gelişim durumu: Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi: Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Evde torf içinde , ıslak peçete arasında veya bahçeye direk toprağa tohumları ekebilirsiniz. Ben hepsini denedim. Sıkıntısız çimleniyor. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Özel bir uygulama istemiyor. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: İklim gereksinimleri: Don olması yeter. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçekler kuruduğunda koparılıp kurutulur, içi açıldığında iğnemsi özellikteki ilginç tohumları vakti geldiğinde ekebilirsiniz. Düzenleyen saleri : 23-12-2016 saat 13:39 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Tatlı Kıl Biber
![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum türü: - Tohum çeşit adı: Tatlı Kıl Biber Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıldır. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bahçe Size nereden geldi: Köy Pazarı Tohumun kökeni: - Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi Kullanılan ilaçlar: Kimyasal ilaç kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2015 Ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: Yaklaşık 40- 50 cm boyundadır. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Meyveler koyu yeşil renkli, incecik kabuklu etli ve yaklaşık 15 cm ve daha kısa. Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi. Yukardaki resim 3 gün öncesine ait. Havalar soğusada hala çiçeklenme ve biber verimi devam ediyor. Yetiştirme özellikleri: -- Bu bitkiye ait tohum paylaşımı sona ermiştir-- Düzenleyen saleri : 28-10-2016 saat 15:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Salatalık
![]() Bitki türü:Meyve- Salatalık(Cucumis sativus) Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Salatalık Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir : 2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Samsun Tohumun kökeni : Köy Pazarı Kullanılan gübreler :Sığır gübresi Kullanılan ilaçlar : Ev yapımı Neem Oil Preperatı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yakınlarda farklı bir salatalık çeşidi yoktu. Tohumlar düzgün şekilli iri salatalıklardan alındı. Hasat yıl ve ayı:Eylül-2016 Bitki tipi ve gelişim durumu: Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: İyi beslendiğinde rahat 25 mi geçen , az dikenli , buzdolabında çok uzun süre dayanabilen, salatalıkta çekirdekten haz etmeyenler için ideal verimli bir çeşit. Aroması ve kokusu ise harika. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Nisanda viyollere veya ilk donlar geçince direk bahçeye ekilebilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Gölgeleme filesi kurulunca daha çok verim aldım. -- Bu bitkiye ait tohum paylaşımı sona ermiştir-- Düzenleyen saleri : 24-10-2016 saat 05:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sasha's Altai Domates
![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum Tohum çeşit adı: Sasha's Altai Domates Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bahçe Tohumun kökeni: Rusya Tohumun geldiği yer: Paylaşım Kullanılan gübreler:Yanmış ahır gübresi Kullanılan ilaçlar: Ev yapımı Neem Oil Preperatı Hasat yıl ve ayı: 2014 Ağustos Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Erkenci, fide dikiminden itibaren 55-70 gün Büyüme alışkanlığı: Oturak Yaprak tipi: Normal Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Kırmızı, yuvarlak, yassı ve ufak Bitki tipi ve gelişim durumu: Sibirya'nın en iyi çeşididir. Erkenci ve verimli bir çeşittir. Yüksek rakımlı ve serin bölgelerde bile verimlidir. Son donlara kadar meyve vermeye devam eder. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Genelde ufak, kimisi ufaktan orta büyüklüğe doğru, hafif basık, parlak kırmızı yuvarlak meyveler verir. Başlangıçta meyvenin yeşil olan omuzları tamamen kızardığında kaybolur. Taze tüketim ve özellikle domates suyu için mükemmeldir. Tohumlar, Bill McDorman'a 1989 yılında, Sibirya Irkutsk'tayken Altai Shan dağlık bölgesinde kendi bahçesinde yetiştirdiği, tüm Sibirya'nın en iyi domatesi olduğunu iddia ettiği Sibiryalı arkadaşı Sasha tarafından verilmiştir. Ve ticari olarak piyasaya 1991 yılında sürülmüştür. Sasha's Altai çeşidi Organic Gardening Magazine tarafından dünyanın en iyi erkenci 10 domates çeşidinden biri seçilmiştir. (bilgilerin bir kısmı sn Bahcedenn in sayfasından alıntıdır). Kendi gözlemim ise Sasha Altai domates lezzet sıralamasında diğer ektiğimiz domateslerden oldukça ilerde. Heybetli ve Sasha şuana kadar ki en lezzetli türler. Aynı zamanda hastalıklara da oldukça dirençli. -- Bu bitkiye ait tohum paylaşımı sona ermiştir-- Düzenleyen saleri : 24-10-2016 saat 05:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sarı Akşam Sefası (Mirabilis jalapa)
![]() ![]() Resimler netten alıntı.. Bitki türü: Çiçek (Sarı) Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Akşam Sefası Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Samsun Tohumun kökeni (size nereden geldi): Komşudan. Kullanılan gübreler :Kullanmadım Kullanılan ilaçlar : Kullanmadım Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yok Hasat yıl ve ayı: Ekim 2016 Bitki tipi ve gelişim durumu: Çiçekleri akşama doğru açar ve sabaha solar. Özel bir bakım gerektirmeyip, hızlı büyüyen bir çiçektir. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlkbaharda ekilebilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçeklenme döneminden sonra bitki gövdesinden hafifçe sallanarak tohumlarının dökülmesi sağlanabilir. Not: Yaklaşık 90 adet tohum var. Minimum 5 adet olamak üzere istek sayısına bölünecek. Yani en fazla 18 kişiye paylaşım yapabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sn çilek82.Biraz önce Sarı akşam sefasını talep etmişsiniz ama, forumu biraz daha okumanızı tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2019
|
Alıntı:
Yeni yeni bahçe yapmaya çalışıyorum. Bu nedenle araştırıyorum, öğrenmeye çalışarak eksiklerimi gidermeye çabalıyorum. Bunu yaparken de doğrusu ve doğanlının olması için ata tohum bulup kullanmak istiyorum. Suni gübre ve ilaç kullanmadan başarabilirsem çok mutlu olacağım. Bu vesileyle sitemizde sizin paylaşımımız olan Tagetes minuta (Minik Kadife Çiçeği) çiçeğini gördüm. Bunun tohumunu dağıtmışsınız ama maalesef ben alamadım (o zaman siteye üye değildim). Sizden naçizane isteğim Tagetes minuta (Minik Kadife Çiçeği) nın tohumu. Bu tohumdan bana gönderebilmeniz mümkün mü? Gönderebilirseniz çok mutlu olurum. Ya da bu tohumu alabileceğim bir yer önerebilir misiniz ? Sizden bir an önce güzel haber almak dileğiyle... Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|