agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni38Beğeniler
  • 1 Gönderen hosseda
  • 13 Gönderen hosseda
  • 10 Gönderen hosseda
  • 8 Gönderen hosseda
  • 6 Gönderen hosseda

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-10-2015, 00:09   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
hosseda

Paylaşıma yollayabileceğim tohumlar sadece iki cins kabaktan alınma tohumlar olacak. Onlara ilişkin fotoğrafları ekleyeceğim.

(Sonradan ilave imkanı bulduğum tohumlarla sayı biraz yükseliyor.)


Düzenleyen hosseda : 09-12-2015 saat 16:17 Neden: cümle ilavesi
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2015, 00:30   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Kabak

Geçen yıl ilk defa fide olarak dikildiler. Geçen yıldan alınma tohum mevcut ama onlardan dikileni yok bu yıl. Aynı yerden ( köyün yerlisi bir komşudan) mayıs başında aldığım fidelerden yetiştirildi kabaklar. Evveliyatı hakkında kesin bilgi yok ama armut formunda olanı Manisa yöresinden gelmiş diğerini bilmiyorum. Başka bir köylü komşum dilimli kabaktan bana çekirdek ayır dedi, köyde çok tutulmuş. Armut gibi olana öküz kabağı dedi fide satan komşu, aman çekirdek ayırmayı unutma ben arkasını kaybettim demişti.

Mayıs başında dikildiler, damla sulama ile haftanın dört günü 45 dakika süreyle sabah 06.00 da sulandılar. Gübre ve ilaç verilmedi. Sabahtan akşama kadar çok güneş alan konumdalar. Asmalara toz kükürt atan komşum bunlara da püskürtmüş olabilir.

Geçen yıl yediğimiz kabaklar (tatlı veya mücver olarak ) çok lezzetliydiler. Kabağı kesince eti damla damla terli çıkıyor, bıçağı yediğinde ikiye ayrılan karpuz gibi. Bu yıl daha çok ümid ettiydim ama irili ufaklı 20 ancak oldu. Seneye bahçenin yarısını bu kabağa ve domatese ayıracağım. Diğer sebzelerden hiç tad alamadık desem olacak.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen malina : 14-10-2015 saat 15:57
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2015, 14:31   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
kokulu kavun

Sadece 3 adet oldu bu yıl. Fideyi köyden hazır aldım. İlk ürün çok lezzetliydi çekirdeklerini saklamışım. Bir tanesinin daha bir haftası var dediydim ama öbür hafta gittiğimde yerinde yoktu. Hangi hayvandı bilemem ama ağzının tadı iyimiş. Son olanı bu hafta yedik ondan da bir küçük çay tabağı kadar çekirdek ayırdım kurumadalar.
Kavunda lezzet çok iyi ve kesilince evi mis gibi bir koku sarıyor. Bir diğer özelliği ise olgunlaşınca yeşil olan rengi sarıya dönüyor ve sapından kendisi kopuyor. Küçük boy meyveler verdi, büyük bir ayvanın yarım kat fazlası denebilir.
Kabakların yanında yetiştiler, gübre ilaç verilmedi, damla sulama ile haftanın 4 günü olmak üzere sabah erken sulandılar, kabak yapraklarının altında ama gün boyu güneşteydiler.


İlave not :

Sitede " bağrıbütün" kavun adına açılan başlığı okuyunca anladım ki bu kavun o kavun....

( çekirdek miktarı sınırlıdır.)


Düzenleyen hosseda : 27-12-2015 saat 21:46 Neden: ilave bilgi
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2015, 11:30   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Börülce

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Börülce
Tohum çeşit adı: Yerli börülce
Tohum kaç yıldır sizdedir : 1 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Kemeraltında açık tohum satan bir dükkandan satın aldım.
Kullanılan gübreler : Kullanılmadı
Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2015- ağustos ve sonrası
Bitki tipi ve gelişim durumu: Patlıcanların diplerine toprağa ikişer adet tohum sokuşturmuştum orada geliştiler, kimi yerde, kimi patlıcanlara sarılarak ürün verir hale geldiler.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Dayanıklı bir börülceymiş. Herhangi bir hastalık göstermedi. Meyveler 10-12 cm. boyunda ince ve lezzetli
Yetiştirme özellikleri: yoktur
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Notlarıma göre 20.06.2015 tarihinde ekmişim. Bahçenin tam gün güneş alan bölümdeydiler.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yapılmadı
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Sebzelerle birlikte düzenli sulandılar. Bol güneş ışığı altındaydılar.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bitki üzerinde kalarak kuruyanları aldım.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2015, 23:27   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Barbaros

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Domates
Tohum çeşit adı: Barbaros ( ismi ben yakıştırdım)
Tohum kaç yıldır sizdedir: Bu yıl fide olarak geldi.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Satın alma- hediye
Kullanılan gübreler : Yoktur
Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yoktur
Hasat yıl ve ayı: 2015 yaz ve güz aylarında
Bitki tipi ve gelişim durumu: Oturak- iyi
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: İnce kabuklu- etli-sulu-çok lezzetli
Yetiştirme özellikleri: Yok
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:-
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.):-
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Haftanın dört günü damla sulama ile sabah erken saatte bir saat sulandılar, konumları itibariyle tam gün güneş alanlardan temmuz sonundan itibaren ürün alındı, geç tarihte ağaç altı gölge yere ektiğim bir cins ekim başında kızarmaya başladı geçen hafta dahi yeşil olarak meyve aldım. Herhangi bir besin takviyesi yapılmadı.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: -

NOT :
Tohum miktarı sınırlıdır. Fotoğrafta görülen (yan duran hariç) domatesler pembe ve kırmızı olmak üzere ayrı iki cinstir. Tohumları ayrı alındı ama yollarken birleştireceğim (5+5 gibi). Üçüncü bir cins daha var ancak kırmızı ile aynı görüntüye sahip ancak tadı biraz daha ekşimsi ama yemesi çok güzel. Salatada ve çingen pilavında hele, anlatılacak gibi değil tadı.

Eklenen Resimler
 
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024